11 Eylül 2013 Çarşamba

Bali Adasina giris ve birkac tavsiye

Bali kuşkusuz Endonezya'nın en ünlü ve en güzel tropik adası. Jawa ve Lombok Adaları arasında yerleşik bu adaya her ne kadar denizden de ulaşım olsa da eğer yakın bir Endonezya şehrinden Bali'ye geçmiyor iseniz siz Bali'ye uçak ile Denpasar (Ngurah Rai - DPS) Havaalanından gireceksinizdir. Havaalanı adanın güneyinde ve Bali'nin havadan güzel bir manzarasını seyretmek istiyorsanız giderken pencere kenarında oturmaya bakın.

Denpasar oldukça küçük bir havaalanı. Uçaktan terminale çıkar çıkmaz bir sürü döviz bürosu ile karşılaşıyorsunuz. Elemanlar ellerinde paralarla etrafınızı sarıp anlamadığınız bir dille sizi kendilerinden para çevittirmeye çalışacaklar. Burası tahmin edebileceğiniz gibi para değiştirmek için oldukça kazık bir mekan. Sadece size yetecek kadar örneğin 1,000,000 IDR (bol sıfırlı hayata yeniden hoşgeldiniz) kadar satın alın ki bu para size 1 gün yeter. Daha sonra Kuta, Denpasar ya da Seminyak'ta daha ucuza döviz alabilirsiniz.

Gümrükte bir form dolduruyorsunuz Bali'ye girmeden. Bir de varışta vize alıyorsunuz. Bu da size 25 Dolara patlayacak. Size muhtemelen 30 günlük bir vize verecekler. Sonrasında gümrük memuruna pasaport ve formu verip ver elini Bali.

Çıkmadan bir de bavullarınızı X-Ray'den geçirmeniz gerekecek. 1 litre alkol ve 1 karton sigara limitiniz var, aşmayın.

Birçok Güneydoğu Asya lokasyonunda olduğu gibi Bali'de de ulaşım sektörü dolandırıcı dolu. Hiç kimsenin bavulunuzu taşımanıza ve sizi bir yere ya da araca yönlendirmesine izin vermeyin. Bali taksi sektöründe dolandırıcılığın bini bin para. Hiçbir yöne sapmadan terminal çıkışındaki resmi taksi standında kuyruğa girin ve bekleyin. Burada ödemenizi yapın, fişinizi alın ve taksinize binin. Eğer bu kuyruktan başka yerden taksiye binerseniz Bali tatiliniz çok tatsız başlar.

Bali Adası
Resmi taksiden daha iyi bir alternatif ise ulaşımı siz adaya varmadan otel ile ayarlamak. Böylece herşey önceden hazır olur ve dolandırıcı derdiniz olmaz.

Bali'de KDV 21% ve bir de servis ücreti var. O nedenle menü fiyatlarının toplamı kasada yüzde 25 artacak. Eğer kalacağınız yerin etrafında yemek-içmek ve ufak-tefek alışveriş için bir yer yoksa otelin tekelinde olan yüksek fiyatlarla başbaşa kalırsınız. O nedenle bu devasa adada otel seçerken çevresinde alışveriş falan yapabileceğiniz süpermarket ya da 7-11 gibi yerler var mı kontrol edin. Birçok online otel rezervasyon sitesindeki müşterilerin Bali otel değerlendirmelerinde bu bilgiyi bulabilirsiniz.

Bali'de otel demişken otel seçiminize dikkat edin. Burada bizim internette çok iyi görünen çakma 4 yıldızlı Hotel Ecosfera Bali tecrübelerimizden iyi dersler çıkarabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder