12 Nisan 2014 Cumartesi

Chicago'da nerede kalınır?

Amerika Birleşik Devletlerinin New York ve Los Angeles'tan sonra üçüncü büyük kenti olan Chicago, devasa Michigan Gölü kıyılarında kurulu, filmlere bol bol arka planı olan görkemli bir manzaraya sahip oldukça renkli ve canlı bir şehir. Görülmeye değer şehir merkezinin yanı sıra, gezilip görülecek müzeler, sanat galerileri, sosyal etkinlikler, güzel plajlar ve devasa yeşil alanlar vaadeden Chicago, bir hafta kalsanızda gezip bitiremeyeceğiniz bir şehir. 1837 yılında kurulan Şikago bugün Amerika'nın ve dünyanın önemli finans, iş, sanat, teknoloji, iletişim ve ulaşım merkezlerinden biri. Şehrin ana havalimanı olan O'Hare International Airport, dünyanın ikinci en işlek havalimanı ve şehir Amerika'nın önemli bir demiryolu ve otoban kavşağı.

Şikago her yıl Amerika'nın içinden ve dışından toplam 46 milyon ziyaretçi ağırlıyor. Özellikle kültür, sanat, sinema ve müzik açısından Chicago ziyaretçileri için oldukça doyurucu bir yer.

Şikago bu kadar önemli bir iş merkezi olunca her yıl çok büyük fuarlara ev sahipliği yapıyor. Şehirde kalacak bir sürü yer var. Bunların çoğu ya O'Hare Havaalanında ya da Şikago Downtown'da Loop ve Near North (Magnificent Mile) civarında.

Birçok turist için Chicago demek şehrin büyük merkezi demek. Chicago'da nerede kalınır sorusunun birçokları için cevabı Downtown Chicago. Burası Şikago'nun merkezi ve şehrin önemli miktarda gezilecek ve görülecek yeri de burada. Şikago bu merkezi bölge ile sınırlı değil ve diğer bölgelerde de bol bol gezilip görülecek yerler var. Ama eğer şehri gezmek istiyorsanız Downtown'da kalın.

Eğer Chicago'ya belli bir mekan ya da etkinlik için geldi iseniz oraya yakın ve muhtemelen de Dontown dışında kalmanız daha uygun olabilir. Şehrin hemen her yerinde iyi oteller ve ziyaretçilerin ilgisini çekecek yerler var. Ama yine de Şikago'nun ortalama turistin midesini kaldıracak birçok bölgesi var o nedenle oteli ayarlamadan, otelin bulunduğu yeri ve otelin misafir profilini otel ile ilgili müşteri yorumlarından kontrol edin.

Ucuz Chicago otelleri genelde the Loop bölgesinden oldukça uzaktalar. Yine de ucuz otel arıyorsanız şehir merkezi dışında ve CTA tren hatlarına yakın otelleri tercih edin. Böylece şehir merkezine kolayca ulaşabilirsiniz.

Şikago'da otel kiralarken şehrin bayağı geniş olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Aşağıdaki Chicago haritası, birazdan bahsedeceğimiz semtlerin birbirlerine olan konumu hakkında sizi bir fikir sahibi yapacaktır.

Chicago haritası ve semtleri
Şikago haritası ve semtleri. Daha ayrıntılı bir harita için burayı tıklayın.
Downtown Chicago (The Loop, Near North, Near South)

Şikago'nun en yüksek gökdelenlerini ve şehrin en güzel binalarını barındıran The Loop Chicago'nun merkezi. Eğer daha önce Şikago'yu görmedi iseniz burası gideceğiniz ilk bölge olmalı. Burası aynı zamanda şehrin iş merkezi. Fakat turistler için asıl önemli olan The Dark Night ya da Transformers 3 gibi filmlerde bol bol arka plan olan binalar, nehir, köprüler, Millennium Park, Grand Parktaki festivaller, Art Institute, Sear Towers (bunun tepesinden Chicago manzarası), renkli Chicago gece hayatı, vs. demek.

Şikago'nun alışveriş ve yaşam merkezi Near North, The Loop'un hemen kuzeyinde mağazalar, restoranlar, lüks Chicago otelleri ile dolu bir semt. Near North deyince akla ilk gelen Michigan Avenue ve buranın kalburüstü şeridi olan Magnificent Mile.

Near South Museum Campus, Adler Planetarium, Field Museum of Natural History, John G. Shedd Aquarium, Prairie Avenue ve Printer's Row gibi Şikago'nun ünlü turist atraksiyonlarına ev sahipliği yapan The Loop'un hemen güneyindeki semt. Şikago merkezde kalan turistlerin çoğu Loop ve Near North'ta kaldığından burası otel bölgesi değil. Burası yerine Loop'ta Grand Park'a yakın bir otelde kalmak sizi buradaki Museum Campus ve McCormick Place gibi yerlere yakın kılacaktır.

The Loop her ne kadar şehrin en pahalı emlak fiyatlarına sahip olsa da buradaki oteller, Near North'taki otellere göre ucuzlar zira The Loop geceleri ıssızlaşan bir yer. Near North şehrin turistler için en popüler mekanı ve Şikago'ya gelen hemen her turist buradaki otellerden birinde kaldığından fiyatlar pahalı. Eğer özellikle Şikago'da lüks bir otelde kalmak istiyorsanız, kalmak için adres kesinlikle Near North.

Downtown Chicago otelleri, en son otel fiyatları ve müşteri yorumları gibi ayrıntılar için Chicago Loop Otelleri ve Chicago Near North Otelleri sayfalarına bakabilirsiniz.

Downtown Chicago, gece manzarası
Downtown Chicago, gece manzarası

North Side (Lakeview, Boystown, Lincoln Park, Old Town)
Şikago'nun kalburüstü mahallelerine ve bir çok sinema ve tiyatrosuna ev sahipliği yapan North Side Lakeview, Boystown, Lincoln Park ve Old Town'dan oluşuyor. Lakeview Chicago gece hayatının merkezi. Buradaki Boystown Amerika'nın en büyük ve renkli gay ve lezbiyen yaşam merkezi. Lakeview kalmak için fena bir yer değil ve Near North'un yapay alışveriş merkezi görünümüne göre daha şehirimsi bir bölge. Fakat burası pek aileye hitap eden bir bölge değil ve eğer çocuklu bir aile iseniz burada kalmasanız daha iyi.

Lincoln Park ve Lincoln Park Zoo ise güzel ve görülmeye değer bir bölge. North Avenue Beach ise Şikago'nun en popüler plajlarından biri.

Bu bölgelerdeki oteller için Chicago Lake View Otelleri ve Chicago North Avanue Beach Otelleri sayfalarına bakabilirsiniz.

Chicago Lincoln Park
South Side (Hyde Park, Bronzeville, Bridgeport-Chinatown, Chatham-South Shore)

Chicago Hyde Park, Şikago'nun en meşhur mahallelerinden biri. University of Chicago'nun da bulunduğu bu güzel bölgede kalmayacaksanız eğer burayı mutlaka ziyaret edin. Bronzeville ya da Black Metropolis ise şehirdeki Afro-Amerikan kültürün merkezi. Burada aynı zamanda Şikago'nun bazı en ucuz otellerini bulabilirsiniz ama şehir merkezine uzaklık ve toplu taşıma olanaklarının sınırlılığı nedeniyle oda fiyatından kısayım derken taksiye servet ayırmanız gerekebilir.

Şikago'nun otantik Çin Mahallesi (Chinatown) ise Amerika'daki en büyük üçüncü büyük Çin Mahallesi ve büyük bir Kanton ve Tayvan kökenli Çinli nüfusa sahip. Oldukça düşük bütçe ile seyahat ediyor iseniz Chinatown otellerine bakabilirsiniz. Yakınlardaki Bridgeport ise otel açısından daha kalburüstü.

Chicago Chinatown
Chicago O'Hare Airport
Şikago'nun işlek O'Hare Havaalanı çevresinde birçok otel var. Bu otellerin çoğu CTA Blue Line Hattına yürüme mesafesinde ve buradan da şehrin merkezine yolculuk yarım saat. Ama yine de eğer Şikago'ya geliş nedeniniz havaalanı çevresinde bir iş ya da etkinlik değilse siz şehrin içinde kalmaya bakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder