24 Nisan 2014 Perşembe

Hostgator web hosting değerlendirmesi

Şehr-i Arslan blogunu her ne kadar kolaya kaçıp blogspot adresinde açmış olsam da son iki yıldır yaptığım web sitelerini web hosting sağlayan hostgator firmasında açtığım hesapta kuruyorum. Bir süredir kullanıcısı olduğum ve servisinden de memnum olduğum hostgator hakkında bir değerlendirme yapacağım.

Hostgator muhtemelen dünyanın en popüler web hosting firması. Firma çeşitli ihtiyaçlara cevap verebilecek 3 çeşit web hosting planı sunuyor: Hatching Plan, Baby Plan ve Business plan. Hatching Plan hesapınızda sadece bir domain adresi tutabiliyorsunuz ve fiyat ayda $3.96'dan başlıyor. Baby Plan hesabı ayda $6.36'dan başlıyor ve sınırsız sayıda web sitesini içinde barındırabiliyor. Hatching Plan ve Baby Plan'de shared SSL sertifikası sistemi kullanılıyor. Business Plan ise hem domain konusunda sınırsız hem de ücretsiz özel SSL ve IP sağlıyor. Her üç planda da sınırsız sabit disk alanı ve bant genişliği var.

Eğer HostGator'da hesap açacaksanız, hesabı bir hostgator coupon (hostgator kupon) ile açın. Hostgator coupon size yüzde 25 indirim olarak dönecek. Eğer hostgator kuponu arıyor iseniz şunlari kullanabilirsiniz : HOSTGATORKUPONU01 ya da HOSTGATORKUPONU02. 

Eğer Hostgator'ı önce bir denemek istiyorsanız hesabını açarken aylık ödeme seçeneğini seçerseniz HOSTGATORKUPONU02'yi kullanın. Bu 9.94 USD indirim ki size Hostgator'ı birkaç sente bir ay deneme şansı sunar. Ama ikinci aydan itibaren 9.94 USD ödemeye devam edersiniz. Hostgator rüştünü kanıtlamış bir hosting firması olduğundan en az 6 aylık peşin ödemeyi seçmenizi şiddetle tavsiye ederiz. Böylece hem aylık ödeme miktarı az olur hem de bunun üzerine bir de 25% indirim alırsınız. Bu durumda ise HOSTGATORKUPONU01'yi kullanın.

Kuponu kullanmak için:

1 - Hostgator sitesine gidin.
2 - Yukarıda bahsettiğimiz hostgator web hosting planlarından size uyanını seçin.
3 - Ya daha önceden sahip olduğunuz domain adresini girin ya da yeni almak istediğiniz adresi girin.
4 - Ekrandaki %20 discount code yerine, yukarıdaki 25% discount code'u (hostgator coupon HOSTGATORKUPONU01) girin. (Eğer 1 ay deneyecekseniz HOSTGATORKUPONU02'yi kullanabilirsiniz).
5 - Ödemenizi yapıp, hesabınızı açın.


Hostgator'ın hem CPanel'i hem de bu panelde sağladığı otomasyon oldukça sağlam. Pek internet ve web sitesi konularına aşina değilseniz bile kullanabileceğiniz basitlikte fonksiyonlar var. Ücretsiz site kurucusu (Free Site Builder) ile basit adımlarda WordPress, Joomla, Drupal, RoundCube, phpBB, gibi platformları kurup bunlar üzerinde sitenizi oluşturmaya başlıyorsunuz. Yani örneğin www.benimsevimliblogum.com sitenizi HostGator'da kurmak için WordPress'i tıklaya tıklaya kurma şansınız var. Hiç internetten anlamayan insanlar için harika bir servis.

Peki Hostgator'ın kullanıcı desteği nasıl? Hostgator'da ilk sitemi açarken bir problem yaşamıştım. HostGator hesabımı İstanbul'da, Singapur bankasının kredi kartı ile ödeyip, fatura adresi olarak Singapur'u verince kredi kartı yolsuzluğu algoritmalarına takılmıştım. Bu süreç içinde de bu işin tekniğinden anlamama rağmen hostgator'ın kullanıcı desteğine olması gerekenden çok daha erken gereksinim duymuştum. LiveChat servisleri de oldukça sağlam. Web işinin tekniğinden anlıyorsanız pek desteğe ihtiyacınız olmayacak ama eğer web işine yeni giriyorsanız müşteri desteği iyi bir hosting firması seçmeniz önemli. O nedenle hostgator'ı kesinlikle tavsiye ederim.

Maskotu şu yukarıda görünen "şirin" timsah olan HostGator, dünyanın en popüler web hosting firmalarından biri.
Tabii web hosting firması seçerken en önemli kriterlerden biri de performans. Sitenizi performansı iyi bir sunucu ağında tutmanız oldukça önemli yoksa açılmayan ve yavaş sayfalardan oluşan bir sitenin webde tutunması zor. Hostgator bu konuda çok çok iyi. Zaten 99.9% uptime garantileri var. Serverlarındaki yükün (load) hiç anlamlı büyüklükte bir değere çıktığını görmedim ki bu da oldukça güçlü bir altyapıya işaret. Hostgator firması sırf performans işi ile uğraşan 850 elemana sahipmiş, bu nedenle performansa yatırım en ğst düzeyde.

Web hosting seçerken dikkat etmeniz gereken bir kriter de transfer. Bluehost örneğin domain transferinden 99 USD alıyor. Hostgator ise ücretsiz transfer sunuyor.

Sonuçta eğer performansı iyi, güvenilir, müşteri desteği hızlı, kısacası sağlam bir web hosting firması arıyorsanız hostgator en iyi alternatiflerden. Bugün 9 milyondan fazla web sitesi bu firmanın altyapısında tutuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder