21 Şubat 2015 Cumartesi

Kaş'ta nerede kalınır?

Kaş Antalya'nın en batısında, Turquaz Sahillerinin en güzel köşelerinden birinde yerleşik şirin bir tatil mekanı. Karşısında göz anlamına gelen Meis Adası bulunan Kaş, batıda Fethiye ve doğuda Demre ile komşu.

Kaş'ta yıllık ortalama sıcaklık 20 - 25 derece ve her mevsim kalacak yer bulmak mümkün. Ama Kaş'a ne zaman gidilir diye sorarsanız cevabımız denize girebileceğiniz turizm sezonu yani Nisan ortasından Kasım'ın ilk haftasına kadarki dönem. Eğer Mavi Yolculuk düşünüyorsanız Haziran'ın ilk haftası ile Eylül'ün son haftası Kaş tatili için ideal. Ağustos en kalabalık ay ve bu nedenle Kaş otelleri ve aktiviteleri oldukça pahalı aklınızda bulunsun.

Kaş'ın merkezi kayalık bir bölgede kurulu olduğundan Kaş merkezde kumlu bir plaj yok. Ama bu denize giremezsiniz anlamına gelmiyor. Teraslardaki merdivenlerden her daim tertemiz olan denizin tadını çıkarabilirsiniz. Yine Kaş merkezdeki Küçük çakıl plajı hemen elinizin altındaki ilk plaj. Likya yolunu takip ederseniz 1.5 km sonrasında ulaşabileceğiniz büyük çakıl, merkeze 15 kilometre uzaklıktaki Kaputaş plajı ve tekne ile ulaşabileceğiniz Limanağzı Kaş'ın belli başlı plajları. Kaputaş Plajı ülkemizin en güzel plajlarından biri. Kaş'tan dolmua binip bir de 180 basamak tepip varabiliyorsunuz ama zahmete değer.

Kaş turizm açısından tipik bir Akdeniz tatili mekanından beklenecek her şeyi sunuyor. Plajlar, deniz, yüzme, dalış, su sporları, renkli gece hayatı, antik kent ve yapılar Kaş'ta sizi bekliyor. Yeme içme konusunda nitelikli restoranlar ve her zevke ve keseye uygun otel, motel ve pansiyonlar bulmanız mümkün.

Kaşta nerede kalınır sorusuna gelelim. Kaş'ta oldukça fazla ve çeşitli konaklama imkanı mevcut. Apart otelden, butik otele uzanan yelpazedeki konaklama imkanları her bütçeye hitap edecek çeşitlilikte. Kaş otellerinin çoğu ya Kaş şehir merkezinde ya da Çukurbağ yarımadasına dağılmış vaziyette. Çukurbağ Yarımadasındaki otellerin önemli bir kısmı harika bir deniz manzarasına sahip iken bu otellerden Kaş merkezine inmek zahmetli olabiliyor. Kaş merkezinde kalırsanız ise araç aramanız gerekmez.

Biz Kaş şehir merkezinde kalmanızı tavsiye edeceğiz, özellikle de kendi arabanız yoksa. Merkezin hemen batısındaki "meydan" denilen bölgede birçok otel bulabilirsiniz. Buradaki otellerin çoğundan denize ulaşım kolay ve manzara da oldukça güzel. Merkezde ve merkeze yakın kalırsanız standart Kaş tatiliniz daha kolay olur. Zira ortalama bir Kaş tatili şöyledir : Gündüz bir plaja gidip yüzmek, güneşlenmek, gece de Kaş merkezini turlamak.

Kaş Şehir Merkezi
Fakat Kaş'ta denize girecekseniz hemen Kaş şehri kıyılarından ziyade yukarıda bahsettiğimiz plajlara gitmeniz gerekecek. Limanağzı'na Kaş Limanından küçük tekneler ile 20 dakikada ulaşabilirsiniz.

Kaş'taki oteller, karşılaştırmalı otel fiyatları ve otel konuk değerlendirmeleri gibi ayrıntılar için Kaş otelleri sayfamıza bir göz atabilirsiniz.

Şimdi birkaç Kaş otel tavsiyesi verelim.

Lukka Hotel

Kaş'ın en güzel otellerinden olan Kaş Lukka Otel muhteşem deniz manzaralı odalar sunuyor. Kaş merkezinde değil ve de teras şeklinde olduğundan odanıza gidip gelmek için merdiven inip çıkmanız gerekiyor. Ama bu ikisi sorun değil ise Kaş otelleri arasında en tepelerde yer alan Lukka Otel oldukça iyi bir Kaş konaklaması imkanı sunuyor.

Kaş Lukka Oteli
Lukka Hotel, Kaş
Upperhouse Hotel

Kaş'ın merkezindeki Upperhouse Otelinin odaları çok küçük olsa da lokasyonu, oda fiyatları ve güzel iç tasarımı ile dikkat çekiyor. Otelde kahvaltı da mevcut. Eğer küçük otel odalarına sığabiliyorsanız iyi bir seçim.

Sonne Otel

Kaş merkezinde Hastane Caddesi`nde bulunan 2 yıldızlı Sonne Hotel oda-kahvaltı ve yarım pansiyon olarak hizmet veren, harika deniz manzaralı odalara sahip güzel bir otel. Sadece 12 odası bulunan otelin personeli oldukça güler yüzlü. Kaliteli ve ucuz bir Kaş oteli arıyorsanız mutlaka bir göz atın.


Sonne Otel, Kaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder