22 Şubat 2015 Pazar

Washington D.C.'de nerede kalınır?

Amerika Birleşik Devletler'inin başkenti Washington D.C., ülkenin en çok müze ve tarihi eser barındıran şehri aynı zamanda. National Mall diye adlandırılan devasa yeşil alan ve çevresindeki meşhur Capitol, Washington Monument, Beyaz Saray ve Lincoln Memorial ile dünyanın en zengin ve güçlü devletinin başkenti, bu ülkenin en bilinen ve gezilip görülesi simgelerini de içinde barındırıyor.

Washington D.C., Amerika Birleşik Devletleri'nin kurucuları James Madison, Thomas Jefferson, and Alexander Hamilton tarafından 1790 yılında Potomac Nehri kıyılarında Maryland ve Virginia Eyaletleri'nin hibe ettiği bir alanda kurulmuş. Şehirde yaşayanlar Washington D.C.ye kısaca "D.C." ya da District diyorlar (ve Washington kelimesini şehri değil de devleti belirtmek için kullanıyorlar).

Şehir oldukça küçük ve gezilip-görülecek müze, anıt ve tarihi binaları da görece küçük bir alanda toplanmış vaziyette. Metro, otobüs gibi toplu taşıma araçları iyi bir ağ oluştursa da bol bol yürümek veya bisiklet kiralamak şehrin tadını çıkarmak için en elverişli ulaşım yöntemleri.

Washington D.C.'de nerede kalınır sorusuna gelelim. Şehre gelen turistlerin çoğu için konaklamanın adresi Smithsonian civarı ve East End. Bu bölgede oldukça fazla sayıda restoran ve gece hayatı olanağı mevcut, buradan The National Mall'a kolayca yürüyebilirsiniz ve de burada kalırsanız şehrin tam merkezinde kalmış olursunuz.

Ama şunu da belirtmek gerek ki The Mall'a yakın olmak, bir metro istasyonuna yakın olmak kadar faydalı değil. Daha otantik bir Washington D.C. deneyimi arayanlar biraz daha kuzeydeki
Dupont Circle ve Logan Circle bölgelerine ya da biraz daha doğuda tarihi Capitol Hill mahallesine bakabilirler. Buralar yerel halkın takıldığı kalburüstü yeme-içme ve gece hayatı mekanları ile dolu yerler.

West End daha çok iş için seyahat edenlere hitap eden otelleri barındırıyor. Ama bu bölge ticari ve geceleri görece ıssız. Bu bölgenin biraz batısındaki Georgetown muhtemelen Washington D.C.'nin en albenili semti ve birçok pahalı ve güzel otel barındırıyor. Ama Georgetown'da metro istasyonu yok bunu da hatırlatalım.

Ucuz Washington D.C. oteli arıyor iseniz D.C. dışındaki Arlington, Alexandria, Bethesda ve Silver Spring semtlerine bakabilirsiniz. Washington D.C. oldukça küçük bir yer ve bu semtlerden D.C.ye metro ulaşımı kolay.

Washington D.C. Haritası
Washington D.C. Şehir Merkezi (The National Mall, East End, West End, Waterfront)

Şehrin kalbi ve merkezi olan Downtown The National Mall, Smithsonian ve bunun dışındaki müzeler, yeme-içme, Çin Mahallesi, Verizon Center, Convention Center, central business district, White House, West Potomac Park, Kennedy Center, George Washington Universitesi, Tidal Basin, ve yeni Nationals Park ile zamanınızın çoğunun geçeceği yer. Özellikle The National Mall'daki devasa ve ücretsiz Smithsonian Müze grubu tek başına oldukça zaman isteyebilecek bir yer. Buraya Mavi  / Turuncu Hat üzerindeki Smithsonian Metro İstasyonundan kolayca ulaşabilirsiniz.

Bu bölgedeki en merkezi oteller genelde  Penn Quarter ve West End içinde. Ama metro sağolsun şehrin herhangi bir yerinde ya da şehrin hemen dışında ve bir metro istasyonuna yakın kalırsanız buraya ulaşım çok kolay.

Washington D.C. şehir merkezindeki oteller, otel fiyatları ve konuk yorumları gibi ayrıntılar için Washington D.C. Downtown Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Washington D.C.'nin kalbi ve hemen her turistin ilk aktığı yer olan The National Mall
North Central (Dupont Circle, Shaw, Adams Morgan-Columbia Heights, LeDroit Park)

D.C.'nin en trendi ve en renkli bölgesi olan North Central, partilere akmak ve de canlı müzik dinlemek için de ilk ziyaret edilmesi gereken yer. Burada zengin restoran alternatiflerinin yanında Howard University, butik alışveriş imkanları, elçilikler, Little Ethiopia, jazz on U Street gibi atraksiyonları da bulacaksınız.

Bu bölgedeki Washington DC otelleri için Dupont Circle otelleriLogan Circle otelleri, Adams Morgan otelleri, Columbia Heights otelleri ve LeDroit Park otelleri sayfalarına bakabilirsiniz.

West (Georgetown, Upper Northwest)

Georgetown ve Upper Northwest DC'nin zengin ve oldukça tarihi bölgelerinden biri. DCnin lüks alışveriş imkanlarının önemli bir kısmı ve bazı güzel lokantalarla dolu bu bölge güzel tarihi binalarla (devasa National Cathedral gibi) da süslü.

Buradaki oteller için Washington DC Georgetown otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder