22 Şubat 2015 Pazar

Marmaris'te nerede kalınır? Marmaris otel tavsiye

Marmaris, Akdeniz sahillerinin en güzel ve popüler yaz tatili mekanlarından biri. Birbirinden güzel plajları, renkli gece hayatı, barları, restoranları, alışveriş imkanları, mavi yolculuk imkanları ve muhteşem Akdeniz manzarası ile sadece ülkemizin değil, tüm Akdeniz'in en önde gelen turizm merkezlerinden biri.

Her ne kadar yerli, İngiliz, İskandinav ve Rus turistlere renkli ötesi bir gece hayatı yaşatmak için dizayn edilmiş gibi dursa da Marmaris'in hala şirin, ailelere hitap edebilecek bir yanı da var. Ailecek çıkabileceğiniz tekne turlarının yanında, şehirde iki adet de su parkı bulunuyor. Büyük oteller ise hem yetişkinlere hem de çocuklara hitap eden tesis olanakları ile dolu. Özellikle günübirlik tekne turlarına ve bu turların uğradığı irili ufaklı koylara çocuklar bayılacaktır.

Marmaris gece hayatı hem Türkiye'de hem de dünyada oldukça meşhur. Sahil şeridinde akşam yenilen yemek ve buradaki barlarda içilen ufak tefek içkiden sonra insanların genelde gittiği yer Marmaris Barlar Sokağı. 100'den fazla bara ve gece klübüne sahip, şehrin merkezindeki Barlar Sokağında sabah saat 4'e kadar canlı bir gece hayatı var.

Marmaris'te nerede kalınır sorusuna gelelim. Eğer Marmaris gece hayatı sizin için Marmaris tatilinin ana sebeplerinden biri ise ya da akşamları şehir merkezinde takılmak istiyorsanız, Marmaris şehir merkezinde kalmanız mantıklı. Buradaki oteller her ne kadar tesis açısından şehrin dışındaki otellere göre daha az olanak sunsa da, eğlenceye ve Marmaris merkezinin olanaklarına kolay ulaşım sunuyor. Gecenin bir vakti şehir dışındaki otelinize dönmek için araç aramak zorunda da kalmıyorsunuz.

Fakat tabii ki Marmaris merkezdeki oteller gürültülü olabiliyor. Biraz daha sessiz sakin bir yer arıyor iseniz Armutalan'a da bakmanızı tavsiye edeceğiz (burada gece yarısından sonra müzik yayını yasak).

Marmaris'te otellerin hepsi merkeze yakın değil, ya da plaj kıyısında da değil. Bazı oteller ve tatil köyleri merkezin 30 kilometreye kadar dışında olabiliyor ve buralardan Marmaris'e inmek için dolmuşa ihtiyacınız oluyor.

Marmaris şehrinin kıyısında, kordonboyunca uzanan taşlık bir plaj var. Eğer klasik kumlu bir plaj arıyor iseniz, Marmaris'e dolmuşla 5-10 dakika mesafedeki İçmeler'e gitmeniz gerekecek.

Marmaris'te nerde kalınır?
Marmaris
İçmeler

Marmaris'in hemen kıyısındaki çakıllık plaj her ne kadar yüzmek için uygun olsa da, Marmaris'te asıl plaj keyfi İçmeler'de çıkar. Marmaris'in 8 kilometre güney batısındaki bu popüler tatil mekanı Datça Yarımadasında şirin bir koyda. Burası hem Marmaris'e yakın olmak hem de Marmaris'in kalabalık ve gürültüsünden uzak olmak isteyenler için en ideal adres. Kendi içinde pek gece hayatı olmayan İçmeler, kumlu güzel de bir plaja sahip. İçmeler her keseye ve zevke hitap eden çeşitlilikte konaklama olanağına da sahip.

Bu kasabadaki oteller, karşılaştırmalı otel fiyatları ve konuk yorumları gibi ayrıntılar için Marmaris İçmeler otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Marmariste nerede kalınır - İçmeler
Marmaris İçmeler Plajı ve otelleri
Turunç

Marmaris'in 20 kilometre, İçmeler'in 10 kilometre kadar güney batısındaki Turunç bir diğer popüler konaklama mekanlarından biri. Bölgenin hızlı turizm gelişmesine rağmen Toros Dağları ile çevrili bu şirin köy genel olarak daha el değmemiş bir mekan ve Mavi Bayraklı güzel plajlar sunuyor. Sadece 1 kilometre uzunluğunda  bir plaj şeridinden ibaret olan Turunç, bu plaj kıyısında konuşlu bar ve restoranlara sahip. Marmaris'in karmaşasından tam olarak uzaklaşmak isteyenlere.



Bu kasabadaki oteller, karşılaştırmalı otel fiyatları ve konuk yorumları gibi ayrıntılar için Marmaris Turunç otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Armutalan

Hemen Marmaris'in arkasındaki Armutalan, daha sessiz sakin ortamı ve Marmaris merkezine yakınlığı ile öne çıkan bir belde. Yukarıda da belirttiğimiz gibi Belediye geceyarısından sonra müzik yayınını yasakladığı için Marmaris'te ama Marmaris'in merkezindeki gürültüden uzakta kalmak isteyenler buraya bakabilir. Fakat burası deniz kıyısında değil o nedenle plaja sıfır otel arayanlar için iyi bir alternatif değil.

Bu bölgedeki oteller, karşılaştırmalı otel fiyatları ve konuk yorumları gibi ayrıntılar için Marmaris Armutalan otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Adaköy

Marmaris'e sadece 4.7 km uzaklıktaki Adaköy, sessiz, sakin ve huzurlu bir ortamda tatil yaparken Marmaris'e oldukça yakın olmak isteyenler için güzel alternatiflerden biri. Bu bölgedeki oteller için Marmaris Adaköy otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Mavi Yolculuk

Marmaris deyince akla ilk gelen şeylerden birisi de mavi yolculuk. Marmaris'te nerede kalınır sorusuna cevaplardan biri de şöyle güzel bir gulette. Bu yüzen mini cruise teknesi size harika bir Marmaris tatili yaşatabilir.

Mavi Yolculuk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder