22 Şubat 2015 Pazar

Seattle'da nerede kalınır?

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kuzey Batısının en önemli kenti olan Seattle, Boeing, Microsoft, Statbucks, Amazon.com ve Costco gibi dünya devi firmaların dan vatanı. Öncesinde Boeing sonrasında da Microsoft sayesinde kalkınmış olan şehir, aynı zamanda University of Washington gibi büyük bir üniversiteye de sahip.

Kasım - Mart arasında oldukça kasvetli ve sert bir havanın hüküm sürdüğü Seattle yaz aylarında oldukça yumuşak ve güzel bir iklime sahip. Şehrin içinde iyi işleyen ve genelde Google Maps'in Trip Planner uygulaması ile uyumlu çalışan Metro Transit adlı bir otobüs ağı var. Yalnız parayı otobüse binerken ödüyorsunuz ve şoförlerde bozuk para yok o nedenle bozuk paranızın hazır olması lazım.

Seattle ABD'nin en sağlam müze şehirlerinden biri. Seattle Art Museum, Seattle Asian Art Museum, The Wing Luke Museum of the Asian Pacific American Experience gibi müzeler mutlaka gidilip görülesi. Bunların yanında Seattle'ın şehir merkezinde küçük bir alanda toplanmış tarihi binaları ve irili ufaklı parkları da görülmeye değer. Downtown'da kendi başına bir turizm atraksiyonu olan Pike Place Market hem yeme içme hem de gezip görme açısından Seattle'a yolu düşenlerin mutlaka uğraması gereken bir yer.

Seattle genelde güvenli bir şehir ama şehrin özellikle güney mahalleleri (Rainier Beach civarı en kötüsü) çok tekin yerler değil, özellikle de geceleri. Şehir Merkezinde bile geceleri yanlız dolaşmamaya bakın. Seattle'ın evsizleri şehir merkezinde toplanmış vaziyette ve bu insanların çoğunluğu zararsız olsa da yine de dikkatli olun.

Şimdi gelelim Seattle'da nerede kalınır sorusuna. Nerede kalmalı sorusuna cevap vermeden bazı önemli bilgiler verelim. Yaz aylarında Seattle otellerinde yer bulmak zor. Özellikle orta ve ortanın üstü otellerde yer bulsanız bile fiyatlar gecelik 200 Doların üstünde. Eğer Seattle'a yaz aylarında gitmeyi planlıyorsanız otelinizi online olarak çok önceden ayarlamaya bakın. Yaz aylarında Seattle sadece karadan gelen turistlerle değil, yolcu gemilerinden inen on binlerce insanla da dolu.

Eğer Seattle'da konaklamayı planlıyorsanız Downtown, Belltown ve South Lake Union ilk alternatifleriniz. Seattle kentinin şehir merkezi (Downtown diye bilinen bölge) oldukça küçük ve tabanvay ile rahatça dolaşabileceğiniz bir yer. Şehrin üç adet otel bölgesi var. Şehrin hemen hemen tüm belli başlı otelleri 1. ve 8th Avenue ile sınırlanmış Pine'dan James Street'e uzanan bölgede. Westin, Sheraton, Grand Hyatt, Homewood Suites, Paramount, Olive 8 by Hyatt, Red Lion, Hilton, Crown Plaza gibi baba oteller hep burada. Burası aynı zamanda da şehrin ana alışveriş ve gezme-görme yeri.

Şehrin daha yeni ve otel barındıran bir başka bölgesi ise South Lake Union mahallesi. Burası Downtown'ın hemen dışında ve Seattle Streetcar ile downtown/Westlake Center'a bağlı. Bu bölgedeki otellerin çoğundan da merkeze minibüs var. Buradaki oteller Downtown otellerine göre daha ucuz. Marriott Courtyard, Marriott Residence Inn, Silver Cloud Inn ve Pan Pacific burada.

Space Needle ve Seattle Center civarı ise şehrin otel konsantrasyonu yüksek üçüncü bölgesi. Burada hem aile hem de bütçe dostu oteller bulmak mümkün. Buradan Downtown'a otobüsle ulaşımınız da kolay. Hampton Inn, Comfort Suites, ve Best Western Executive Inn burada bulabileceğiniz bazı oteller.

Seattle haritası ve Seattle'ın belli başlı semtleri
Eğer ucuz Seattle oteli arıyorsanız okumaya devam edin. Şehrin en popüler ucuz otelleri Travelodge by Space Needle, Best Western Loyal Inn ve Moore Hotel. Ama daha da ucuzunu arıyorsanız şehre 16 mil uzaklıktaki havaalanı civarındaki otellere de bakabilirsiniz. Burası raylı sistemle şehir merkezine 40 dakika mesafede.

Seattle'da nerede kalınmaz gibi önemli bir soruya da cevap verelim. Seattle genelde tekin bir yer amas Aurora adlı semtinden uzak durun (gitmeyin ve kalmayın). 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder