28 Şubat 2015 Cumartesi

Ölüdeniz’de nerede kalınır?

Fethiye'nin 14 kilometre güneyinde, Akdeniz ve Ege'nin kesiştiği yerde, Babadağ'ın eteklerindeki Ölüdeniz ülkemizin en bilinen ve en popüler turizm merkezlerinden biri. Hemen hemen tüm Türkiye tanıtım film ve basılı malzemelerinde bulunan Ölüdeniz aynı zamanda Türkiye turizm sektörünün sembollerinden biri. Hemen kıyısındaki Mavi Bayrak'lı 3 km uzunluğundaki muhteşem Belcekız Plajı (ki Türkiye'nin en güzel plajlarından biridir), Turkuaz Mavisi ile meşhur denizi, skuba dalışı için inanılmaz görseller sunan sualtı, her çeşit konaklama imkanı ile iyi bir tatil bölgesi.

Bundan çok değil daha sadece 20 yıl öncesine kadar genelde sırt çantalı turistlerin kamp yaptığı Belcekız ya da Belceğiz olarak bilinen küçük bir köy iken turizm sayesinde bugün kalabalık ve yaklaşık 100 kader otele sahip (içinde ve çevresinde) gelişmiş bir tatil yöresi Ölüdeniz. Bugün güzeller güzeli plajın hemen ardında onlarca çeşit otel, restoran ve bar bulunuyor. Yine de bu gelişim Marmaris ya da Antalya'daki kadar rahatsız edici değil : Ölüdeniz'de yüksek katlı beton yığınları ya da ultra gürültülü gece klüpleri şimdilik yok. Ölüdeniz belki Türkiye'nin en popüler tatil yöresi değil ama sunduğu görece sakin atmasfer, konaklama imkanları ve de aktiviteler ile gerçekten de en iyileri arasında.

Ölüdeniz'de nerede kalınır sorusuna gelelim. Bu konuda kabaca iki alternatifiniz var. Ölüdeniz'de hayatın çevresinde döndüğü Belcekız Plajına yürüme mesafesinde bir otelde kalabilirsiniz ki bunu aynı zamanda gece hayatına da yakın seçerseniz iyi bir tatil geçirme imkanı bulursunuz. Ya da 5 Yıldızlı, çoğu herşey dahil sistemi ile çalışan ve Ölüdeniz civarına konuşlanmış tatil köylerinde kalabilirsiniz. Bu tesisler size, özellikle çocukları bayılacağı birçok tesis imkanı sunarlarken, Ölüdeniz'deki 2 ve 3 yıldızlı otellerinin iyilerinde de samimi bir ortama sahip olursunuz (bu otellerde otelin sahibi ve ailesi ile tanışmanız muhtemel. Genelde müşteriler de her sene gelip aynı otelde kalan tipler).

Ölüdeniz'in merkezinde, plaja ve barlara yürüme mesafesinde birkaç iyi Ölüdeniz otel tavsiyesi vererek yazımıza devam edelim.

Ölüdeniz'de hem kasaba merkezine hem de plaja beş-on dakika yürüme mesafesindeki oteller arasında muhtemelen en iyisi 3 yıldızlı Asena Beach Otel Ölüdeniz. Oldukça güzel bir havuza ve tesis içinde restoranlara sahip olan otel, Bu otelde kalırsanız hem plaja ulaşımınız, hem de Ölüdeniz gece hayatına ulaşımınız çok kolay olacağından Ölüdeniz'in merkezi otelin tesisleri içinde gibi düşünebilirsiniz. Asena Beach Otel Ölüdeniz Otelinin iki adet havuzu var. Bunlardan büyük olanında yüzerken sizi çok güzel, dağlık bir manzara bekliyor. 2. havuz sadece yetişkinler için ve içinde bir barı var. Otelde çocuklar için de ayrı bir havuz bulunuyor.

Ölüdeniz'de nerede kalmalı - Asena Beach Otel Ölüdeniz
Ölüdeniz Plajına 5 dakika mesafedeki Asena Beach Otel Ölüdeniz, Ölüdeniz'de nerede kalınır sorusunun cevabı gibi.

3 yıldızlı Karbel Beach Otel hem Ölüdeniz Plajına, hem Ölüdeniz gece hayatına yürüme mesafesindeki otellerin en iyilerinden bir diğeri. Türkiye'nin en iyi plajlarından biri 5 dakika yürüme mesafesinde iken ne ihtiyacınız olacak ise otelde bir de barlı havuz var. Çocuklu aileler için de otelde bir çocuk havuzu mevcut. Otelde restoran yok ama Ölüdeniz restoran ve barlarının bulunduğu sahil yoluna mesafe çok kısa.

Lüks Ölüdeniz Otelleri

Hem Ölüdeniz'in merkezinde, hem de plaja yakın lüks bir Ölüdeniz oteli arıyorsanız, Ölüdeniz’de denize sıfır konumda, birinci sınıf konforlu konaklama sağlayan 5 yıldızlı Belcekız Beach Club Oteli tam size göre.

Yine bu klasmanda denize yakın ve Ölüdeniz'in merkezinde birbaşka öne çıkan otel ise 5 yıldızlı Club Sun City. Otelin konumu ve lüks tesislerinin yanında denize inmeye üşenenler için güzel bir de havuzu var.

Lüks Ölüdeniz Oteli - Belcekız Beach Club Oteli
Ölüdeniz Belcekız Beach Club Oteli denize sıfır ve lüks bir konaklama imkanı sunuyor.
Ölüdeniz'deki oteller, karşılaştırmalı otel fiyatları, ucuz oda fiyatları ve konuk değerlendirmeleri gibi ayrıntılar için Ölüdeniz otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder