1 Mart 2015 Pazar

Kuşadası'nda nerede kalınır?

İzmir'in 100 kilometre kadar güneyindeki Kuşadası, ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biri. Aynı zamanda Akdeniz'in en önemli ve popüler yolcu gemisi (cruise ship) limanlarından biri olan Kuşadası, Efes Antik Kentine olan yakınlığından dolayı hem Türkiye'den hem de yurt dışından önemli miktarda turisti ağırlayan, turizm sektörü ve haliyle konaklama imkanları gelişmiş bir şehrimiz.

Kuşadası Efes'e yakınlığından başka renkli gece hayatı, plajları, su sporları gibi aktivitelerle de ziyaretçilerine keyifli günler vaadeden bir şehir. Şehrin hemen merkezinde bir plaj var ve Kuşadası'nın en güzel plajı olmasa da bu plaj şehre yakınlığı nedeniyle oldukça popüler.

Kuşadası tatilinizde mutlaka gitmeniz gereken yerlerden biri Efes. Ama bundan başka ünlü Şirince Köyü, Pamukkale hatta İzmir de günübirlik gidebileceğiniz yerler arasında. Bunlardan başka Kuşadası çevresinde çeşitli koy ve mağaralara uğrayan bot turları da şehirde mutlaka yapmanız gereken aktivitelerden.

Kuşadası'nın en güzel ve popüler plajı, şehir merkezinin güneyindeki Kadınlar Plajı. Zamanında sadece kadınlara ayrılmış olduğu için Kadınlar Plajı olarak adlandırılan bu meşhur plajın hemen dışındaki kordonboyunda güzel kafeler, restoranlar ve oteller var. Aslında Kadınlar Plajı kendi başına bir tatil şehri gibi bir yer.

Kuşadası'nda nerede kalınır sorusuna gelelim.


Kuşadası Merkezi

Hem yerli, hem de yabancı turistlere hitap eden yapısı ile Kuşadası şehri hem deniz, güneş ve kum, hem de renkli bir gece hayatı vaadediyor. Eğer Kuşadası tatilinde amacınız gündüz denize girip güneşlenmek ve uyumak, gece ise Kuşadası gece hayatına akmak ise, Kuşadası şehir merkezine yakın otelleri tercih etmeniz daha akıllıca olabilir. Hem yukarıda belirttiğimiz gibi Kuşadası'nın merkezinde fena sayılmayacak bir plaj da var. Bu nedenle denize girmek için dolmuş ya da başka araçlarla başka plajlara gitmeniz de pek gerekli değil.

Kuşadası'ndaki oteller, karşılaştırmalı otel fiyatları ve konuk değerlendirmeleri gibi ayrıntılı bilgiler için Kuşadası otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Kuşadası merkezi
Kuşadası merkezi
Kadınlar Plajı

Kuşadası'nın en popüler plajı kuşkusuz Kadınlar Plajı. Hemen dışındaki kordonboyunda çeşitli restoranlar, barlar ve otellerle dolu olan Kadınlar Plajı kendi başına mini bir tatil şehri aslında. Burası hem Kuladası şehir merkezine çok yakın olduğu, hem de denizi temiz ve kumsalı güzel olduğu için oldukça popüler bir yer. Kadınlar Plajında Türk yemeğinden Çin yemeğine (otantik bir Hint Yemeği restoranı bile mevcut) her çeşit restoranı ile oldukça iyi yeme-içme olanakları sunuyor.

Kadınlar Plajı aynı zamanda Kuşadası'nın en iyi plaj klüplerinden Cuba Beach Club'a da ev sahipliği yapıyor. Gündüzleri güneşlenip takılmak için bir yerken hava kararınca sabaha kadar müziğin susmadığı bir gece klübüne gönen Cuba Beach Club oldukça popüler bir mekan.

Kuşadası merkezi ile Kadınlar Plajı arasında  dolmuş mevcut. Yürüyerek ise sadece 15 dakikada merkezden Kadınlar Plajına varabilirsiniz.

Bu bölgedeki oteller, karşılaştırmalı otel fiyatları ve konuk değerlendirmeleri gibi ayrıntılı bilgiler için Kuşadası Kadınlar plajı otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Kuşadasında Nerde Kalmalı - Kadınlar plajı
Kuşadası merkezinin hemen güneyindeki Kadınlar Plajı, Kuşadasın'nın en popüler ve güzel plajlarından.
Soğucak

Kuşadası'na sadece 9 km uzaklığındaki Soğucak Köyü civarı, hem Kuşadası'na yakın olmak hem de Kuşadası'nın ve Kadınlar Plajının gürültüsünden uzak bir tatil geçirmek için ideal bir yer. Köyün kendisi tepelerde ve muhteşem bir Akdeniz, Samos Adası manzarasına sahip. Denize bakan yamaçlarda ise yazlıklar kadar aralarında bazı çok güzel lüks tatil köylerinin de bulunduğu oteller mevcut.

Bu bölgedeki oteller, karşılaştırmalı otel fiyatları ve konuk değerlendirmeleri gibi ayrıntılı bilgiler için Kuşadası Soğucak otelleri sayfasına bakabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder