22 Mart 2015 Pazar

Minneapolis'de nerede kalınır?

Amerika Birleşik Devletleri'nin Minnesota Eyaletindeki Minneapolis, Minneapolis–Saint Paul İkiz Şehirleri'nin büyük olanı (bu iki şehir birbirinine neredeyse tek bir şehir sayılacak kadar yakın olduklarından İkiz Şehirler olarak anılıyorlar). Mississippi Nehri kıyılarındaki Minneapolis ışıldayan gökdelenleri ve ortasındaki parlak gölleriyle her mevsim ziyaret etmeye uygun gezilip görülesi bir şehir Bu şehirde hem ilgi çekici ve eğlenceli aktivite noktaları bulunabileceksiniz, hem de doğal güzellik ve kentsel kültürün mükemmel bir bileşimine şahit olacaksınız.

Biz bu yazımıda Minneapolis'de nerede kalınır sorusuna cevap verdik. Tek tek Minneapolis otel tavsiyesi vermek yerine Minneapolis otellerinin toplandığı, konaklama açısından popüler bölgeleri tanıttık. Bu bölgelerdeki oteller için ilgili sayfa linklerini takip edebilirsiniz.

Önce genel otel bilgileri verelim. Bu şehirde çok çeşitli oteller bulmak mümkün. Downtown, orta sınıftan üst sınıfa kadar hem bağımsız hem de uluslararası otel zincirlerinin otellerine ev sahipliği yapıyor. Downtown’dan fazla uzakta olmayan University of Minnesota kampüsü, birçok orta sınıf seçeneğe sahip. Güney Minneapolis’te kısıtlı seçenekler olsa da Downtown bölgesine yakın. Twin Cities’in (İkiz Şehirler) tek sırt çantalı turistler için olan hosteli ise Minneapolis Institute of Arts ve Eat Sokağı arasında bulunuyor. Araba olmadan seyahat eden turistler, şehir dışında olan bir otelden kalmaktan uzak durmak isteyecekler.

Downtown Minneapolis

Mississippi Nehrinin kuzey kıyısında bulunan Downtown Minneapolis, eğer Guthrie Theater, Minneapolis Institute of Arts ve Mill City Museum’u ziyaret etmek isterseniz otel ayarlamanız gereken yer. Downtown’ın cam ve çelikten oluşan çok katlı binaları burada kendisini, Depolar Bölgesi’nin kuzeyindeki neon, Hennepin Caddesi Tiyatro Bölgesi’ne bırakıyor. Downtown’ın hemen güney ucunda, Minneapolis Convention Center’ın hemen yakınlarında, kırsal görünümüyle, sabah koşularınız ve öğleden sonra gezintileriniz için çok uygun olan Loring Park yer alıyor. Daha da güneyde, butik elbise mağazaları ve şık mücevhercileriyle, Uptown bulunuyor. Eat Sokağı, adından tahmin edileceği üzere, mütevazi Vietnam Pho restoranlarından, döşemeli İngiliz barlarına kadar her şeyi bulabileceğiniz bir yer. Binalar arası köprüler, Downtown Minneapolis’te her mevsim gezinmeyi kolay bir hale getiriyor fakat şehir aynı zamanda ayrıntılı bir otobüs ve hafif-ray ağıyla sarılı.

Bu bölgedeki Minneapolis otelleri ve karşılaştırmalı fiyat listesi için bakınız Minneapolis Downtown West Otelleri (Downtown West is the part of where most people refer to when they say "Downtown").

Downtown St.Paul

Minnepolis’in doğusunda ve nehrin altında, 19. Yüzyıl mimarisi ve ofis kuleleri yerine zarif konutlarıyla bilinen St.Paul bulunuyor. Geniş Mississippi Nehri civarına yerleşmiş oteller, Minnesota State Capitol binasının etkileyici beyaz kubbesi ve Minnesota Tarih Merkezi’yle birlikte; bir konferans ve eğlence alanı olan Xcel Energy Center’a yürüme mesafesinde.  Birkaç blok daha batıda, Viktorya dönemi malikâneler ve İtalyan tipi villalarla düzgünce sıralanmış Summit Avenue Mahallesi var. F.Scott Fitzgerald ve Sinclair Lewis gibi Amerikan yazarlar bir zamanlar buralarda yaşamış. Minneapolis-St.Paul Uluslararası Havalimanı ve Bloomington Mahallesi ise güneybatıda kalıyor.

Bu bölgedeki oteller ve karşılaştırmalı fiyat listesi için bakınız Downtown St.Paul Otelleri.

Bloomington Mall

Downtown Minneapolis’in tam güneyinde ve St. Paul’un tam güneybatısında bulunan Bloomington, Mall Of America alışveriş merkezine kolay ulaşım sağlamanız için kalmanız gereken yer. Burası, tam ortasındaki Nickelodeon Universe tema parkıyla birlikte, 500’den fazla mağazanın spor malzemelerinden evcil hayvan yemlerine kadar her şeyi sattığı bir mekân. Ayrıntılı bir otobüs ağı, Bloomington’ı hem Minneapolis’e hem de St. Paul’e bağlarken, hafif raylı bir sistem ziyaretçileri yakındaki Minneapolis-St. Paul Uluslararası Havalimanı ve Downtown Minneapolis’e bağlıyor.

Bu bölgedeki oteller ve karşılaştırmalı fiyat listesi için bakınız Bloomington Mall Otelleri.

Eagan

Minnesota Nehri’nin güney kıyısındaki Eagan, sakinlerine Downtown Minneapolis’in tüm gürültü ve kalabalığından uzaklaşma imkanı sunuyor. Orta sınıf evler Eagan’ın çoğunluğunu oluşturuyor. Ayrıca makul fiyatlı orta-batı tarzı Granite City gibi birahaneler ve sakinlerinin uğrak noktası Jensen’s Supper Club gibi restoranlar, bu mahalleyi özellikle ailelerin gözünde popüler hale getiriyor. Karşılıklı seferler, Eagan’la, ona yakın Mall of America ve Minneapolis-St. Paul Uluslararası Havalimanı arasında düzenli olarak çalışıyor.

Bu bölgedeki oteller ve karşılaştırmalı fiyat listesi için bakınız Eagan Otelleri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder