14 Mart 2015 Cumartesi

Singapur en müslüman dostu turizm merkezi seçildi

Uluslararası Müslüman Seyyahlar İndeksi tarafından müslüman turistler için en "müslüman dostu" turizm destinasyonu seçilen Singapur, nüfusunun büyük çoğunluğu müslüman olmasa da hem kendi nüfusundaki önemli sayıda müslüman vatandaşı hem de iki büyük komşusu olan Malezya ve Endonezya'nın nüfusunun çoğunluğu müslüman olması nedeniyle müslüman ziyaretçiler için oldukça uygun bir ülke. Türkiye vatandaşlarından vize istememesi ve Türkiye'den oldukça fazla sayıda direk uçuşun Singapur'a varışı nedeniyle Türk vatandaşları için de harika bir turizm mekanı.

Listenin tepe noktalarında ise nüfusunun çoğunluğu müslüman olan ülkeler var. Malezya bu indekse göre müslüman ziyaretçiler için dünyanın "en müslüman dostu" ülkesi. Listenin ikinci sırasında ise Türkiye var. Bu iki ülkeyi ise Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan ve Katar izliyor.

Araştırmaya göre müslüman turistlerin toplam turizm harcamalarındaki payı yüzde 10. 2014 yılında toplam 108 milyon müslüman turist başka ülkelere seyahat etmiş ve bu rakamın 2020 yılında 150 milyona çıkması bekleniyor.

Singapur özellikle helal kuralları konusunda sıkı denetim uygulayan bir ülke. Müslüman turistlerden tam not alan özelliklerinden diğer bazıları da cami ve mescit servisinin ulaşım kolaylığı, ülke insanının müslümanlara bakış açısı ve de ülkenin her dinden ziyaretçi için önemli olan temizlik, güvenlilik ve konfor gibi özellikleri. Singapur listede Maldivler ve Mısır gibi bazı müslüman nüfuslu ülkeleri de geride bırakmış. Batıda artan müslüman karşıtı havanın Asya'ya aynı seviyede yansımamış olması nedeniyle Asya'daki turizm noktaları müslüman turistler için yükselen yıldızlar olmaya devam edecek.

5.5 milyonluk nüfusunun sadece yüzde 15'i müslüman olan Singapur, helal kuralları konusundaki titizliği, ibadethanelerin kolay ulaşımı, aile dostu, temiz, güvenli ortamı ile müslüman turistler için en popüler turizm merkezlerinden biri.
2015 yılı Malezya'nın bu listenin tepesinde olduğu ardı ardına beşinci yıl. Malezya ve Türkiye müslüman ziyaretçilerin toplamda yüzde 13'ünü kendine çekiyor. Ama turist sayısı bakımından Suudi Arabistan'ı saymazsak (Suudi Arabistan Hac nedeni ile 10.2 milyon turist ile tepede) en çok müslüman turisti kendine çeken ülke Türkiye (7.6 milyon). Bunu 5.9 milyon ile Malezya izliyor.

Nüfusu müslüman olmayan ülkeler içinde en müslüman dostu ilk 10 ülke şunlar :

  1. Singapur
  2. Tayland
  3. İngiltere
  4. Güney Afrika
  5. Fransa
  6. Belçika
  7. Hong Kong
  8. Amerika Birleşik Devletleri
  9. İspanya
  10. Tayvan 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder