25 Mart 2015 Çarşamba

Cannes'da nerede kalınır?

Bir zamanlar ufak bir balıkçı köyü olan Cannes, bugün Avrupanın sosyal merkezlerinden biri olarak düşünülen göz alıcı ve pahalı bir sahil şehri. Zenginleri ve ünlüleri ağırlayan Cannes Film Festivalinin düzenlendiği yer olan Cannes, Mayıs ayında cıvıl cıvıl.  Festival sırasında hayranlar aktörleri, ünlülüler ve yönetmenleri yakından, birebir olarak La Croisette’nin sonundaki Palais Des Festivals’in meşhur basamaklarında görebilir.  Gece hayatı, kumarhaneleri, üst düzey restorantları Cannes’a elit bir hava verse de, Cannes’da her bütçeye uygun bir çok alternative bulunmakta. Turistler  arnavut kaldırımı taşlı sokakları ve nefes kesen manzaralarıyla  Le Suquet’in güzelliğini ve mimarisini inceleyebilir veya sokağın kenarındaki masalarda oturup, bir çok insanın favori hobisi olan,  harika yat limanını  baştan aşağı seyredebilirler.

Cannes'da nerede kalınır sorusuna gelelim. Burada tek tek Canner otel tavsiyesi vermeden önce Cannes'te kalmak için ideal bölgelerle ilgili genel bilgi vereceğiz.

Cannes Şehir Merkezi (Cannes Centre Ville)

Kalmak için ilk tercih edilen ve en popüler alan Cannes Şehir Merkezi (Cannes Ville) bölge. Dünyanın en göz alıcı şehir merkezlerinden biri olarak görülen Cannes şehir merkezi, Rue d’Antibes etrafında toplanmış ve tasarım mağazaları, son moda cocktail barlar,kafeler, fırınlar,süpermarketler ve sinemalarla dolup taşıyor. Şehrin ticari merkezi olarak görülen ana tren istasyonu Gare de Cannes de burada.

Bu merkezi bölgedeki Canner Otelleri, ayrıntılı ve karşılaştırmalı otel fiyatları ve diğer bilgiler için Cannes Centre Ville Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Cannes Promenade La Croisette (LaCroisette Kordonboyu)
La Suquet

Cannes’ın baş döndüren tarihi bölgesi Le Suquet, dağ boyunca çıkan arnavut kaldırımı taşlı yolları ve tepenin doruğunda konumlanmış saat kulesi ve kiliseden görülebilen  göz alıcı Cannes Koyu ile tanınıyor. Gezginler yakınlarda dünyaca ünlü Marché aux Fleurs, Çiçek Pazarına ev sahipliği yapan göz alıcı Allées de la Liberté ile sınırlandırılmış Vieux Limanını, veya diğer bir adıyla Eski Limanı bulabilirler.

Bu güzel bölgedeki Canner Otelleri, ayrıntılı ve karşılaştırmalı otel fiyatları ve diğer bilgiler için Cannes Suquet Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

La Bocca

Cannes Film Festivalinin yoğun zamanlarında kalacak yer arayan gezginler için Cannes şehir merkezinin batısında sahiller ile çevrili bir yerleşim alanı olan La Bocca, popüler bir alternatiftir. Bu bölge,eskiden Château de La Bocca olarak bilinen Square de Morés gibi parklarıyla ön plana çıkmakta ve bölgeye sahilde yer alan Gare de Cannes – La Bocca tren istasyonuyla kolaylıkla erişilebilir.

Bu bölgedeki Canner Otelleri, ayrıntılı ve karşılaştırmalı otel fiyatları ve diğer bilgiler için Cannes La Bocca Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

InterContinental Carlton Cannes
Cannes otelleri deyince akla ilk gelen piyasasının ağır topları — The Majestic, Carlton, ve Martinez — hala kalmak için en iyi yerler olarak sayılıyor. Mükemmel mimarileri ve Cannes sahil şeridine olan rakipsiz yakınlıklarıyla, en iyi servisi ve imkanları sunuyorlar. Butik teklifler de oldukça cazip ve JW Marriot Cannes da (eski Palais Stephanie) popüler bir yeni seçenek. Eğer şehre film festivali için gelen çoğu ünlü kişi gibi şehrin biraz dışında kalmak isterseniz, Antibes’deki ünlü, Hôtel du Cap-Eden-Roc, daha yeni devasa bir yenilemeden geçti (bakınız Fransız Rivierası). Cannes içindeki oteller için, işte bazı tavsiyeler;

1. Majestic Barrière. 2011’de geçirdiği baştan aşağı bir yenileme, efsanevi Majestic Barrière’i şehrin otelleri arasında baş tacı yapıyor. 265 oda ve 84 süite ek olarak Majestic, imkânlar listesine 5 kil tenis kortunu da ekledi. La Croisette’nin karşısındaki ideal konumuyla Majestic, Cannes Film Festivali’ne akın eden ünlülerin favorisi.

2. InterContinental Carlton Cannes. Dünyaca tanınan siluetiyle (tescilli bir tarihi anıt) InterContinental Carlton Cannes, görkemli Fransız Rivierası’yla eş anlamlı halde. LaCroisette’nin tam kalbinde, deniz kenarındaki konumuyla, Cannes Limanı’nın en iyi manzarasını sunuyor. Carlton’ın 36 süiti, meşhur barında belki birkaçını görebileceğiniz ünlü avizelerinden isimlerini almış.

3. Hotel Martinez. Yüksek sosyeteyi Martinez’e çeken şeyler onun harika imkânları. Lüks spa’sı, üst sınıf La Palme d’Or restoranı ve kimilerine göre Fransa’nın en iyi özel plajı burada. Meşhur Zplage restoranının plaj terasında bir yemek yiyin ya da çocuklarınızı çocuk yaz programlarıyla neşelendirin. Tüm aileye uygun hem lüks hem de eğlence.

4. Five Hotel & Spa. Şık ve modern bir alternatif için, çatı katı sonsuz görünümlü havuzu ve mükemmel mutfağıyla Five Hotel & Spa bir ziyareti hak ediyor. Sadece 45 oda ve süitle; taze, modern dekora, becerikli ve dikkatli bir servis eşlik ediyor. Deniz kenarında olmasa da, geceleri şehrin pırıltılı manzarasını sunuyor ve Palais de Festivals’den sadece birkaç adım uzaklıkta.

5. Le Grand Hotel. La Croisette’nin en eski oteli Le Grand Hotel, rahatlatıcı bir bahçe ortamıyla birlikte, lüksten de kaçmayan özel bir plaj sunuyor. Son yapılan yenilemenin otele kazandırdığı 60’ların funk havası, burayı komşularından ayırıyor. Cannes’ın en iyi restoranlarından biri olan Le Park 45 ve popüler bar Le Cercle da, burayı çekici kılan etkenlerden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder