29 Mart 2015 Pazar

Phoenix'de nerede kalınır?

Phoenix, Güneybatı Amerika’nın en kalabalık şehri ve Arizona eyaletinin başkenti. Bu şehir aynı zamanda Amerika Birleşik Devletlerinin en büyük altıncı şehri. 1871’de kurulmuş şehir, zamanla bölgenin birincil kültürel, ekonomik, politik ve ulaşım merkezi haline gelmiş. 335 metre rakımıyla (1100 ft) biyolojik olarak eşsiz Sonoran Çölü üzerine kurulmuş. Zamanla, komşuları olan; Scottsdale, Tempe, Glendale, Peoria, Mesa,Chandler, ve Gilbert şehirleriyle birleşerek, büyük Phoenix şehir sınırlarını oluşturmuş. Bu günlerde Apache Junction, Fountain Hills, Queen Creek ve Sun City gibi şehir dışı bölgeler de şehir sınırları içine dahil olmak üzere. Phoenix yaz günlerinde aşırı sıcak olduğu için her zaman yanınızda güneş kremi taşımalısınız!

Bu yazımızda Phoenix'de nerede kalınır sorusuna cevap vermeye çalışacağız. Bu konuda tek tek Phoenix otel tavsiyesi vermek yerine Phoenix'in popüler konaklama bölgeleri ile ilgili genel bilgiler vereceğiz.

Central Phoenix–Downtown

Downtown; kuzeyden Thomas Road, güneyden, Buckeye Road’la sınırlanmış, 7’nci ve 19’ncu sokakların iki ucunu kapattığı bir bölge. Ortasındaki, 19. Yüzyıldan kalma Historic Heritage Meydanı’yla Downtown, Phoenix’in tarihi ve kültürel merkezi. Burada bir otelde kalmak, restoranlara, müzelere ve mağazalara yakın olmanızı sağlıyor. Meydanın bir blok güneyinde ise Wells Fargo History Museum ve Arizona Science Center var. Birkaç blok kuzeyde ise Heard Museum ve Phoenix Art Museum. Sporseverler Chase Field ve Us Airway Center’a doğru yol alırken, performans sanatları da Orpheum Theatre’da ve Symphony Hall’da gelişmeye devam ediyor. Toplu ulaşım Downtown’ı Scottsdale, Tempe ve Sky Harbor International Airport’a bağlıyor.

Bu bölgedeki merkezi Phoenix otelleri ve karşılaştırmalı otel fiyatları gibi ayrıntılı bilgiler için Downtown Phoenix otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Downtown Phoenix
Camelback Mountain

Camelback Mountain, açık hava meraklılarını kaktüslerle bezeli, dağlık yürüyüş ve bisiklet yollarıyla kendine çekiyor. 24 ve 44’üncü caddeler, bu bölgenin hareketli merkezleri olma görevini yapıyorlar. Modern ofis binaları, üst sınıf butikler ve şık yaşam alanlarıyla aynı yeri paylaşıyor. Biltmore Fashion Park alışveriş merkezi zengin insanları açık hava bahçelerinin yollarına çekerken, kuzeybatıda ikonik Arizona Biltmore Hotel göze çarpıyor. Paradise Valley’de yaşayan ünlü ve zenginlerin lüks evleri, birinci sınıf bir gezi imkânı sağlıyor.

Bu bölgedeki Phoenix otelleri ve karşılaştırmalı otel fiyatları gibi ayrıntılı bilgiler için Phoenix Camelback Mountain otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Sky Harbor International Airport

Downtown’dan sadece beş dakika doğuda, Sky Harbor International Airport bulunuyor. Pueblo Grande Museum ve Cultural Park’ın tarihi kalıntıları da buradan sadece birkaç dakika daha doğuda. Yine biraz doğuda ise yabani çiçeklerin yol boyu serpildiği Desert Botanical Garden var. Burada, engebeli Papago Parkı’nın yerini gösteren milyonlarca yıllık kırmızı kumtaşlarının ortasında, Phoenix Zoo bulunuyor. Şık restoranlar ve butikler Camelback Yolunun birkaç blok kuzeyinde sıralanmış.

Buradaki oteller ve karşılaştırmalı otel fiyatları gibi ayrıntılı bilgiler için Phoenix Sky Harbor International Airport otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Scottsdale

Eğer hali vakti yerinde olanlarla takılmak isterseniz, Downtown Phoenix’in 25 dakika kuzeybatısındaki Scottsdale, kalmanız gereken yer. Kierland Commons ve Scottsdale Fashion Square gibi büyük alışveriş merkezlerinde gezinin ya da Scottsdale Yolunun doğusundaki Scottsdale Waterfront’ta bulunan lüks mağazaları bir kurcalayın. Old Town Scottsdale gündüzleri kalabalık kafeleri, geceleri ise canlanan gece hayatıyla ışıldıyor.

Bu bölgedeki Phoenix otelleri ve karşılaştırmalı otel fiyatları gibi ayrıntılı bilgiler için Phoenix Scottdale otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Scottdale
Tempe

Downtown Phoenix’ten Valley Metro raylı sistemiyle kolayca ulaşılabilen huzurlu Tempe, Scottsdale’in altında, Downtown’dan 25 dakika güneybatıda bulunuyor. Tempe’nin insanları çeken esas noktası, Arizona State University Kampüsü.  Hareketli üniversite hayatının en çok göze çarptığı yer, Mill Avenue. Burada öğrenciler gündüzleri garip mağazalarda, geceleri ise barlarda ve kulüplerde takılıyor. Aileler için uygun olan yakın noktalar ise, Arizona State Art Museum ve Tempe Center of Arts. Bu bölgede bulunan otel ve resortlar cebiniz için de uygun.

Bu bölgedeki Phoenix otelleri ve karşılaştırmalı otel fiyatları gibi ayrıntılı bilgiler için Phoenix Tempe otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder