14 Mart 2015 Cumartesi

Paris'i yürüyerek gezmek

Paris caddelerinde yürümek, Işık Şehri’ni ziyaretin en keyifli yanlarından biri. Eğer sayısız kafe ve mağazada alışveriş yapmaktan kendinizi alıkoyabilirseniz tüm Paris'i bir ucundan diğer ucuna kadar birkaç saat içinde gezmek mümkün.

Yürümeyle aynı süreyi alacağından iki duraktan daha kısa sürecek olan Metro yolcuğundan kaçının. Hem bu şekilde yürüyerek Paris'in daha çok noktasını görebilirsiniz. Bununla birlikte, yolcuğunuz boyunca yanından geçtiğiniz Metro duraklarına da dikkat etmelisiniz; Metro ağı şehir içinde oldukça yoğun ve hatlar ana bulvarların altından geçecek şekilde yerleşik. Böylece eğer kaybolursanız, ana bulvar boyunca yürüyüp buralardaki metro duraklarını bularak oryantasyonunuzu kolaylıkla sağlayabilirsiniz.

Paris’te yürürken köpek pisliğine basma tehlikesini muhtemelen duymuşsunuzdur. 180€’yu bulan para cezaları ve titiz kaldırım temizleme çalışmalarına rağmen, bu sorun şehir genelinde varlığını sürdürmeye devam etmektedir, bu yüzden dikkatli olun.

Bir şehri yürüyerek keşfetmek her zaman çok eğlenceli olmuştur ve üstelik Paris’te ister kendi başınıza (bir kılavuz kitapçığı ya da çevrimiçi rehber yardımıyla) ya da tur rehberiyle (seyahat acenteniz ya da oteliniz ayarlayabilir) gezebileceğiniz yürüyüş turları vardır. Paris en iyi yürüyerek keşfedilir ve Paris ile ilgili aklınızda kalacak en muhteşem anılar da bu keşfettiğiniz gizli saklı köşelerle ilgili olacaktır.

Eyfel Kulesi, Paris
Biz bu yazımızda size oldukça popüler bir Paris yürüyüş rotası önereceğiz.

Paris’in belli başlı noktaları görerek yürüyüşünüze devam edebilmek için, Zafer Takından Ile de la Cite adasına (Notre Dame Katedrali) doğru Batı-Doğu güzergâhını seyredebilirsiniz. Bu yürüyüş molasız yaklaşık 1-2 saat sürer.

  • Şanzelize Caddesi’nin başından (Zafer Takı) başlayın ve Şanzelize’den aşağı Concorde Meydanı’na doğru yürümeye devam edin.
  • Meydandaki dikilitaşın olduğu yönde ilerlediğinizde, Paris’in bu en ünlü caddesinin belli başlı mağazalarını ve büyük restoranlarını göreceksiniz.
     
  • Ana alışveriş alanını geçtiğinizde, hemen sağ tarafınızda Petit Palais ve Grand Palais müzelerini göreceksiniz.
      
  • Concorde Meydanı’nda, Paris’in meşhur anıtlarını ve tarihi eserlerini çevrenizde görebilmek mümkün. Karşınızda Tuileries Sarayı, tam arkanızda Şanzelize, sağ tarafınızda Eyfel Kulesi ve Orsay Müzesi veson olarak solunuzda Madeleine bulunmakta.
  • Dümdüz devam edin ve çeşmeleri, renkli çiçekleri, parktaki âşıkları geçerek Tuileries Bahçelerine giriş yapın.
     
  • Düz yürümeye devam edip bahçeden çıkınca, tam olarak önünüzde Louvre Müzesi’nin piramit girişini göreceksiniz.
     
  • Piramidi tam karşınıza Tuileries’yi ise tam arkanıza aldığınızda sağa dönün ve Sen Nehri boyunca yürümeye başlayın.
     
  • Artık, Pont Neuf köprüsüne ulaşana dek Sen Nehri boyunca (doğu yönünde) yürüyüş yapabilirsiniz. Pont Neuf köprüsünü geçin ve Latin Mahallesi’ni adımlayın, Ile de la Cité adasındaki Notre Dame Katedrali’ne varmak için nehri tekrar geçin. 
Paris tatilinizde Paris'i gezmek için en güzel yöntem yürümek. Ama yürüyüşü pratik kılacak olan şeylerden biri de Paris otelinizin lokasyonunu uygun seçmek. Paris'te konaklamabilecek yerler ile ilgili ayrıntılı bilgi ve tavsiyeler için Paris'te nerede kalınır yazımıza bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder