27 Şubat 2015 Cuma

Pamukkale'de nerede kalınır?

Milattan önce 2. yüzyıldan beridir Anadolu insanına kaplıca (modern tabiri ile spa) hizmeti veren Pamukkale, akan sulardan kalan karbonat mineralleri teraslarını, travertenleri ile sadece ülkemizin değil, dünyanın en eşsiz yerlerinden biri. Günümüzde dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağırlayan Pamukkale'ye 5 km uzakliktaki Karahayit Köyü, ülkemizin Bursa ve Termal'den sonra en önde gelen kaplıca merkezlerinden biri.

Pamukkale (Karahayıt semti) ve Denizli'de 1 yıldızlıdan 5 yıldızlıya her çeşit otel ve apartman bulmanız mümkün. Lüks Pamukkale otellerinin hemen hepsinin kendi termal havuzları var. Bu otellerden bazıları işi bir adım daha ileri götürüp termal suyu odaların küvetlerine de veriyor. Pamukkale'de nerde kalınır derseniz cevabımız  Karahayıt bölgesinde, Pamukkale'ye yakın, kendi termal havuzu olan bu lüks Pamukkale otellerinde olacak. Ama eğer bu tür bir havuz olmasa da olur diyorsanız, Pamukkale'ye sadece 20 kilometre uzaklıktaki Denizli otellerine de bakabilirsiniz.

1990lara kadar Pamukkale'de kalacak yerlerin çoğu hemen Pamukkale'nin yukarısında idi. Ama bu otel ve moteller Pamukkale travertenlere giden suyun çoğunu çekip bu eşsiz doğal oluşumu tehdit ettiklerinden yıkıldılar. Pamukkale Termal Otel ve resort alanı olarak 5 km kuzeydeki Karahayıt Köyü seçildiği için bugün Pamukkale'nin önemli otelleri bu köy civarında.

Pamukkale'de nerede kalınır sorusuna gelelim. Aslında bu soruya yukarıda cevap verdik. Eğer 5 yıldızlı, lüks bir Pamukkale oteli arıyor iseniz Karahayıt Köyü civarındaki otellere bakabilirsiniz. Bu otellerin kendi termal havuzu olanlarını seçin. Bazı oteller "şifalı suyu" odalardaki küvetlere de veriyor bunu da hatırlatalım.

Şimdi bir de çeşitli klasmanlarda Pamukkale otel tavsiyesi verelim.

Lüks Pamukkale Otelleri

Colossae Hotel Thermal and Spa

Kaplıca havuzları, açık hava yüzme havuzu ve spa tesisleri ile Pamukkale'deki en popüler lüks otellerden olan Colossae Hotel Thermal and Spa, termal otel arayanların ilk bakacağı otellerden biri. Otel genelde sabah saat 10 ve aksam 6 arasında günübirlik turlarla gelenlerle dolduğundan bu saatlerden sonra kocaman tesisleri ile geceyi otelde geçirenlere kalıyor.

Lüks Pamukkale Otelleri - Colossae Hotel Thermal and Spa
Colossae Hotel Thermal and Spa, Pamukkale'deki en iyi lüks otellerden biri.
Pam Termal Otel

Hem kapalı hem de açık termal havuzlara sahip olan Pam Termal Otelinin açık yüzme havuzunun sıcaklığı yaz-kış 26 derece. Otel hem yazın hem de kışın kalınabilecek bir yer ve Pamukkale'nin sayılı lüks otelleri arasında yer alıyor. Otelde aynı zamanda bir çamur havuzu var. Buna ek olarak kaplıca suları otelin odalarına da veriliyor.

Doga Thermal Health & Spa

Pamukkale'nin bu en yeni lüks otellerinden biri olan Doga Thermal Health & Spa, yepyeni tesisleri ile göz dolduruyor. Otelin lokasyonu bir miktar şehir dışında olsa da Pamukkale yine de araba ile 10 - 15 dakika uzaklıkta. Açık ve kapalı yüzme havuzlarının, spa tesislerinin ve hamamın yanında otelde bir de fizyoterapi merkezi var.

3 yıldızlı Pamukkale Otelleri

Göreme Oteli

Pamukkale merkezde, travertenlere ve tarihi Hieropolis kalıntılarına yürüme meaafesindeki Göreme Oteli, açık hava havuzu, ev yemekleri servisi yapan restoranı, merkezi konumu ve de oldukça konuksever işletmecileri ile bu sınıfta öne çıkan bir otel.

1 yorum:

  1. Merhabalar Efendim Ben Colossae Thermal Otelden mustafa acaba bana ulaşabilirmisiniz 544 326 94 34

    YanıtlaSil