15 Nisan 2015 Çarşamba

Marbella'da nerede kalınır?

Marbella Akdeniz’i en çok simgeleyen turist mekânlarından ve ziyaretçilerin favori noktası. Bir zamanlar İspanya’da, Costa del Sol’de küçük, beyaz bir balıkçı köyü olan bu yer, şimdi en kozmopolit tatil yerlerinden biri. Costa del Sol’deki en önemli turistik şehirlerden biri olan Marbella, tüm yıl boyu turistlere sağladığı tesisleri ve iklimiyle uluslararası turistik bir bölge. Şehir özellikle Doğu Avrupa’dan (Birleşik Krallık, İrlanda ve Almanya da dâhil), aynı zamanda Suudi Arabistan’dan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden turistleri kendine çekiyor. Marbella özellikle aristokratların, ünlülerin ve zengin insanların varlığıyla diğerlerinden ayrılıyor; şehrin limanı lüks yatlar ve yeni yeni artan gezi gemileri için popüler bir nokta.

Lüks arayan uçaklar dolusu zengini kendine çekmesiyle ünlü olduğu için, Marbella düşük bütçeli olanlar tarafından pek tercih edilmiyor. Eğer kendinizi şımartmak isteyeceğiniz bir tatil arıyorsanız, doğru yere geldiniz. Şehrin her köşesinde aşırı pahalı konaklama seçenekleri karşınıza çıkmasına rağmen, kısıtlı bir bütçeyle biraz kafalarını dinleyip şehri keşfetmek isteyenler için daha ucuz yerler de var.

Marbella ucuz Otelleri

Marbella ünlüler ve zenginlerle eş anlamlı olsa da, eğer para harcamanın ucunu biraz fazla kaçırdıysanız, kemer sıkma ihtiyacınız olduğunda Puerto Banus’un kalbindeki PYR Marbella ihtiyacınız olan her şeyi sağlıyor. Her yere yürüme mesafesinde olmanız taksi masraflarından kurtulmanız demek ve odalar da zevkli ve uygun fiyatlarda. Padel ve tenis kortları, açık hava yüzme havuzu ve oda servisiyle paranızın karşılığını alıyorsunuz.

Marbella, İspanya'nın Costa Del Sol sahillerinin en güzel tatil mekanlarından biri.


Marbella Lüks Otelleri

Marbella, aktris Audrey Hepburn’ün kaldığı The Marbella Club Hotel ve Birleşik Devletler First Lady’si Michelle Obama’nın kaldığı Villa Padierna gibi lüks tatil yerleriyle dolu. Ama daha huzurlu bir konaklama için Marbella şehir merkezinden biraz uzaklaşmanızı tavsiye ediyoruz. Kargaşadan biraz uzakta, Golf Valley’in kalbindeki Melia La Quinta Golf and Spa Hotel, Costa del Sol’ün her yerini keşfetmek için mükemmel bir yer. Her oda çok lüks bir şekilde tasarlanmış ve denize, bahçelere, havuza ya da golf sahasına bakan manzaralı balkonlara sahip. Bu beş yıldızlı tatil mekânı otel içi kuaförler ve 27 delikli bir golf sahası da dâhil isteyebileceğiniz her şeyi sağlıyor yani siz istemedikçe hiç burayı terk etmek zorunda değilsiniz.

Marbella Butik Otelleri

Eğer resort otellerin aktivitelerle dolu yapısı sizi pek sarmıyorsa ve biraz daha sakin bir yer arıyorsanız Sunny Dom Boutique Hotel size tam bir samimiyet sunuyor. Sadece beş odası bulunan bu modern villanın hemen plaj önündeki konumu, hafta sonu romantik kaçamaklarınız ya da aile tatilleriniz için burayı mükemmel bir seçenek yapıyor. Her oda farklı olarak dekore edilmiş ve kendine has özellikleri var. Hatta birinin özel bir saunası bile var! Akdeniz kıyısına doğru bakarak serin şampanyanızı yudumlarken sizi el üstünde tutacak ilgili personelin servisinin keyfini çıkarın.

Marbella'da özel villa kiralama

Marbella’da özel villa kiralamak, daha çok sonuna kadar hiç bir lüksten ve masraftan kaçınmayan zengin ve ünlüler için. Villa Sierra Blanca tamamen lüks; 10 kişiye kadar konaklama imkânı sunuyor yani büyük bir aile veya arkadaş grubu için fazlasıyla cömert bir yer. İsminden de anlaşılacağı üzere burası Cebelitarık ve Afrika manzaralarına La Concha’nın temel oluşturduğu, gözde Sierra Blanca’da yer alıyor. Ağaç evi, bilardo masası ve özel yüzme havuzu gibi özelliklere ek olarak, burası aşırı lüks partilerinizi düzenleyebileceğiniz kadar büyük, ya da sadece kendinize zaman ayırıp biraz kendinizi şımartabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder