9 Nisan 2015 Perşembe

Tallinn'de nerede kalınır?

Estonya’nın başkenti Talinn, Finlandiya Körfezi’nin güney kıyısında, Helsinki’den sadece 70 km (43 mil) oldukça gezilip görülesi bir şehir. Şehrin ortaçağı andıran tarihi kalbinde, parke taşlarıyla döşenmiş sokakları ve ortaçağ tarzı geçitleri ve evleriyle Toompea Tepesi oldukça önemli bir turizm merkezi. Hala şehir surlarının kalıntıları tarafından korunan şehrin alt kısmı, tepenin eteklerinden itibaren yayılmaya başlıyor. Surlar etrafında ise yürüyüşler için çok uygun, bir dizi iyi bakılmış yeşil park var.

Şehrin Old Town bölgesi inanılmaz derecede iyi korunmuş ve 1997’de UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınmış. Şimdi ise Zürih ve Cenevre’yi hatırlatan popüler alışveriş caddelerine dönüştürülmüş büyük yollarıyla eskisinden bile daha iyi. Özellikle yazları, Helsinki’den her zaman olduğu gibi günübirlik ziyaretler için gelenlere uçuş fiyatlarının ucuzlamasını fırsat bilen Avrupalıların da eklenmesiyle, Old Town turistlerle dolup taşıyor.

Ne yazık ki yeni şehir merkezinde görülen yapıların çoğu tipik, beton Sovyet tarzıyla, Sovyetler sonrası ekonomik gelişmeyi kutlarcasına onlara katılmış camdan ve çelikten küpler şeklindeki yapılardan oluşuyor. Şehrin yeni merkezi; Old Town’un ucunda bulunan Vabaduse väljak (Özgürlük Meydanı). Yakınlarında ise Intourist şirketinin eski amiral gemisi ve Soğuk Savaş dönemi entrikalarına ev sahipliği yapmış, kötü bir üne sahip, devasa bir kibrit kutusuna benzeyen Hotel Viru bulunuyor(her odası KGB tarafından izleniyor ve dinleniyordu!).

Bu yazımızda Tallinn'de nerede kalınır sorusuna cevap ve birkaç Tallinn otel tavsiyesi vereceğiz.

Tallinn'in tarihi merkezi oldukça iyi korunmuş.
Tallinn Şehir Merkezi

Tallinn'de Telgraf istasyonundan daha merkezi bir yer yok. Lüks bir şekilde revize edilmiş Telegraaf Hotel geniş mermer zeminini ve ferah tasarımını hala koruyor. Klasik mobilyaları (birçok dört direkli karyola da dâhil) ve ağır dokusuyla burası asil ruhlu insanlar için Talinn’de kalınabilecek en iyi mekânlardan. Kalınabilecek en iyi yerlerden biri olması yanı sıra, çoğu görülmesi gereken yere de yürüme mesafesinde.

Daha ucuz bir deneyim için Tallinn Old Town’ın kalbindeki Merchant’s House Hotel kesinlikle Talinn’de seçilebilecek en iyi otellerden. Bu 14. yüzyıldan kalma binada 37 odanın hiç biri birbirine benzemiyor ve el boyaması freskler, orijinal şömineler ve kirişli tavanlar gibi hoş detaylar var. Saunasının ziyaretçilere ücretsiz olması da Talinn’de kalınabilecek ucuz mekânlar listesindeki yerini sağlamlaştırıyor.

Talinn’de Romantizm

Şahane bahçe restoranı ve sadece 15 tane bulunan her biri birbirinden farklı odasıyla Hotel Cru, Talinn’de muhtemelen çiftlerin tercih edebileceği en iyi yerlerden.   Yataklar yüksek ve geniş, otelin evi andıran rahat bir atmosferi var, yani Talinn’de biraz yakınlaşmak isteyen çiftler için iyi bir seçim.
En lüks oteller arasında Schlossle Hotel, muhtemelen Talinn’de romantizm için tercih edilebilecek en iyi yer. Birleşik üç ortaçağ evinden dönüştürülmüş bu otel, kucaklayıcı ev atmosferiyle meşhur. Belki de bu yüzden çoğu politikacı, pop yıldızı ve hatta Prens Charles’ın tercihi. Taş kemerli tavanıyla şarap mahzeni tarzındaki restoran da meşhur soruyu “patlatmak” isteyenler için niye buranın Talinn’de seçilebilecek en iyi otel olduğunu gösteren ayrı bir neden.

Düşük bütçe için uygun Talinn otelleri

Gruplar halinde kalanlar için Talinn’de en iyi yer, Bridgettine Convent Guesthouse. Pirita Beach’te bulunan bu modern bina hala işleyen bir manastırın bir parçası –yani burası hala rahibeler tarafından işletiliyor! Bu durum olaya renk kazandırmakla birlikte işleyişe bir standart da kazandırıyor –burası Talinn’de kalınacak basit, temiz, modern ve ucuz bir yer arayanlar için en iyi yer.

Geceliği 70 Avrodan başlayan 85 odasıyla Kreutswald Hotel Tallinn, kesinlikle Talinn’de düşük bütçeyle kalınabilecek mekânlar listesindeki yerini hak ediyor. Tarihi ve eski bir binada modern ve konforlu bir seçenek olması da bu seçeneğe daha fazla değer katıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder