16 Nisan 2015 Perşembe

Yaz gelemeden kilo vermek

Yaz kapıda, şunun şurasında 1.5 ay sonra Haziran ayına gireceğiz. Birçokları yavaş yavaş gezi, tatil planı yapmaya başladı ve bu planların önemli bir kısmında da plaj keyfi var. Ama tabii ki plaj demek, mayo demek ve mayo demek de kışın biriktirdiğiniz tüm kiloların reklamı demek. O nedenle kilo verme ve zayıflama çalışmalarına hemen başlamak gerekiyor.

Kilo vermek, zayıflamak ve genel olarak sağlıklı yaşam genel olarak azim, disiplin gerektiren ve zor bir iş olarak bilinir. Doğrudur, kilo vermek azim gerektiren birşey, özellikle o kiloları size aldıran alışkanlıklara karşı. Ama kilo vermenin formülü kolay aslında. Ve tabii zayıflamak sadece görüntü açısından yapılması gereken birşey değil. Sağlıklı yaşamak ve sağlıklı olmak için de kilo vermeniz gerekli.

Yaz tatiline çıkmadan, seyahat etmeden önce yavaş yavaş kilo verme çalışmalarına başlamak isteyenler için birkaç kolay kilo verme tavsiyesi verelim istedik bu yazımızda.

Kilo vermek konusunda ciddi iseniz ilk yapmanız gereken şey yiyeceklerin etiketlerini okumayı öğrenmek. Yediğiniz ve içtiğinizin kalori hesabını yapmaya başlayarak kilo verme konusunda bilinçli ilk adımı da atmış oluyorsunuz. Kalori hesabı çok önemli ve kilo vermenin ilk şartı. Siz belki su içseniz yaradığını sanıyor, her yerde "hiçbir şey yemiyorum yine de kilo alıyorum" diyor olabilirsiniz. Ama muhtemelen kalori hesabından bi habersiniz ve o "hiçbir şey" dediğiniz bir avuç fıstığın bile 380 kalori olduğunu bilmiysunuz.

Unutmayın, zayıflamanın kuralı basit bir matematik: vücuda giren kalori miktarı vücudun yaktığı kalori miktarından daha fazla olacak.

Bu yukarıdaki tavsiye vücuda giren kalorilerle ilgili tabii. Hayatınız araba koltuğu - iş sandalyesi - salondaki koltuk  - yatak üzerinde geçiyor ise yani vücudunuza aldığınız kalorileri yağ olarak depolamak için özel bir çaba harcıyorsanız kilo verme konusunda yol almanız mümkün değil. Hareket etmeye ve egzersiz yapmaya da başlamalısınız.



Kilo vermek için illa da diyet yapmanıza gerek yok kısacası. Yediğiniz possiyonlara dikkat edip, sebze ve meyvenin diyetinizdeki ağırlığını olması gereken düzeye çıkardıktan sonra bir de iyi bir egzersiz düzeni tutturdunuz mu yavaş yavaş kilo vermeniz mümkün. Ama tabii hızlı kilo vermek istiyorsanız, fitness salonunun yolunu tutmanız gerekebilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder