4 Nisan 2015 Cumartesi

Mexico City'de nerede kalınır?

Meksika'nın başkenti ve Amerika Kıtasının en önemli şehirlerinden biri olan Mexico City aynı zamanda 21.2 milyonluk nüfusu ile dünyanın Batı yarımküresinin en büyük metropolü.

Bu yazımızda Mexico City'de nerede kalınır sorusuna detaylı bir cevap vereceğiz. Ama biz burada yine tek tek Mexico City otel tavsiyesi yapmak yerine bu şehrin konaklama açısından popüler belli başlı yerlerini tanıtacağız.

Mexico City’de her fiyat aralığında yüzlerce otel ve epeyce devren kiralık daire bulunsa da, fiyat ve kaliteyi belirleyecek olan şey, kalmak istediğiniz bölge olacak.

Zona Rosa güçlü orta sınıf seçenekleriyle bir turist sığınağı; Polanco District üst sınıf otellerin yükseldiği bir bölgeyken, Centro Histórico ise birçok ucuz otele, devren kiralık dairelere ve sırt çantasıyla dolaşan turistlerin tercih ettiği pansiyonlara ev sahipliği yapıyor. Paseo de la Reforma’da da çok geniş otel seçenekleri bulunabilir. Yerel tasarımcı ve mimarlar şehri, küreselleşmenin tekdüzelik olmadığını detayları ve çeşitliliğiyle kanıtlayan devren kiralık dairelerle dolduruyorlar.
Eğer kısıtlı bir bütçeniz varsa ve ortak kullanılan bir banyosu olan bir odayı kabul ederseniz, $7’a kadar oteller bulabilirsiniz. Bunların çoğu Centro Histórico’da bulunuyor ve gayet iyi.

Pansiyonlar, kendi özel odanız ve TV tuvalet gibi imkânların bulunduğu odalar tutmaktan çok daha pahalı ama buradaki çoğu ucuz otel internette bulunamadığı için birçok turist bu pansiyonlara çok daha fazla para vererek geliyor. Eğer gürültüyü ve bir tuvaleti paylaşmayı sorun etmiyorsanız pansiyonlar yeni insanlarla tanışmak için iyi yerler. Fakat insanlara tanışabileceğiniz daha birçok yer var, o yüzden sırf İngilizce bir tabelası var diye hemen bir yerde kalmaya karar vermeyin, araştırın.
Şehir resmi olarak 16 delegaciona (ilçeye) onlar da 1700 coloniaya (mahallelere) ayrılmış; ancak ziyaretçilerin gezintilerini kolaylaştırmak için şehri bölgeler halinde düşünmemiz daha uygun. Coyoacán, San Angel, Tlalpan gibi çoğu eski ilçe şehirleşmenin genişlemesiyle birleşmişlerse de, her biri hala orijinal ve eşsiz karakteristik özelliklerini korumayı başarıyor.

Mexico City haritası ve şehrin belli başlı semtleri ile ana caddeleri
Centro Historico

Mexico City’nin Centro Histórico bölgesi sömürge döneminden kalma binalar, müzeler ve bu büyük metropolün tam ortasında bulunan Aztek sahalarıyla, tam bir hazine sandığı. Arnavut kaldırımlı sokaklarının meşgul satıcılarla dolu olduğu ve her zaman etkileyici Zocalo’nun; bölgenin devasa meydanının kültürel merkezlerinin yayıldığı bir bölge. Zocalo’yu Alameda Park’a bağlayan bölgedeki canlı ve işlek alışveriş caddesi Avenido Madero, muhteşem beyaz mermerli konser salonuyla Palacio de Bellas Artes’e doğru açılıyor. Hidalgo’da bulunan iyi metro bağlantıları sizi batıya doğru Paseo de Reforma’ya ve oradan da Zona Rosa ve Polanco’ya bağlarken, doğuya doğru yönelirseniz Benito Juarez International Airport’a ulaşıyorsunuz.

Bu merkezi ve tarihi bölgede konaklamak isterseniz, buradaki oteller ve otel fiyatları ile ilgili ayrıntılı bilgi için bakınız Mexico City Centro Historico Otelleri sayfası.

Mexico City'nin tarihi merkezindeki (Centro Historico) Metropolitan Katedrali. Centro Historico ucuz Mexico City otelleri
için ilk bakmanız gereken yerlerden biri.
La Zona Rosa

Atılgan bir modernliğin, Meksika gelenekleriyle birleştiği parlak Zona Rosa bölgesi, koloni merkezinden batıya doğru kısa bir yürüyüşle, Paseo de Reforma’yı kucaklayan bir bölgede bulunuyor. Zona Rosa (Pembe Bölge), şık iş adamlarının, ayakkabı parlatan çocukların ve sokak satıcılarının şehrin parıldayan gökdelenleri ve en iyi bilinen anıtlarla aynı yeri paylaştığı görüntüsüyle, size Mexico City’de yaşamın küçük bir örneğini sunuyor. Latin Amerika’nın en uzun binalarından biri olan 225 metrelik Torre Mayor etkileyici haliyle yükselirken, birkaç blok ötede Mexico City’nin en ölümsüz sembolü, - altın melek heykeli Monumento a la Independencia bulunuyor.

Bu bölgedeki oteller, karşılaştırmalı otel fiyatları ve konuk değerlendirmeleri gibi tavsiyeler için La Zona Rosa Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

La Condesa

Zona Rosa’nın hemen güneyinde, şehrin diğer ana arteri Avenida Insurgentes’in bir yanında; seçkin sanat galerileriyle, sayısız samimi kafeleriyle, rahat lokantalarıyla ve etrafını çevreleyen parklarla dolu Condesa bulunuyor. Dolambaçlı öğleden sonra gezintileri için mükemmel olan bölgenin palmiyelerle dolu açık alanlarının etrafında, Art Deco tarzından ilham alınarak yapılmış apartmanlar ve jakaranda kokulu yerleşim bölgeleri bulunuyor. La Condesa, butik ve bohem yaşam tarzını sevenlerin Mexico City’de kalması gereken yer.

Bu bölgedeki Mexico City otelleri, karşılaştırmalı otel fiyatları ve konuk değerlendirmeleri gibi tavsiyeler için Mexico City La Condesa Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Polanco

Meksika’nın en büyük bulvarı Paseo de Reforma’nın batı ucunu simgeleyen Chapultepec Park’ın girişinde, seçkin Polanco bölgesi bulunuyor. Elçilik görevlileri ve varlıklı sakinler, Meksika yüksek sosyetesinin bu geleneksel kalesinde, şık mağazaları ve zarif restoranları dolduruyor. 1930’ların Kaliforniya’sının mimari tarzını yansıtan taş oyma kapılarıyla şık butiklerin dizildiği geniş Avenida Presidente Masayk, bölgenin merkezinden geçiyor. Polanco’daki lüks otellerin çoğu parka bakıyor ve hayranlık uyandıran National Museum of Anthropology’nin yakınında bulunuyor.

Bu bölgedeki oteller ve fiyat listeleri gibi ayrıntılar için Polanco Mexico City Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Coyoacán ve San Ángel

Daha 60 yıl önce köylerin kıyısında bulunan Coyoacán ve San Ángel şimdilerde, banliyölerin cazibesini temsil ediyor. Buraya Avenida Insurgentes’in güneyinden ulaşılabiliyor. Koloni döneminden kalma köşkler, dar sokaklar ve renkli meydanlar buraya ziyareti büyüleyici bir hale getiriyor. Sanatseverler, buradaki canlı müzeleri; özellikle Frida Kahlo ve onun duvar ressamı olan partneri Diego Rivera’nın eski evi olan, Casa Azul and Museo Casa Estudio Diego Rivera y Frida Kahlo’yu ziyaret etmeli. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder