20 Temmuz 2014 Pazar

Porto'da nerede kalınır?

Portekiz'in Lizbon'dan sonraki ikinci büyük şehri olan Porto aynı zamanda Avrupa'nın en eski kentlerinden biri. Roma İmparatorluğu zamanında "Portus Cale" (Cale Limanı) adıyla anılan şehir aynı zamanda Portekiz'in (Portugal) ismini aldığı yer. Bugün İber Yarımadasının Madrid, Barselona, Lizbon ve Valensiya şehirleriyle beraber flobal kent statüsünde ve gezilip görülmeye değecek bir şehir.

Porto şehri Douro Nehrinin ağzında ve nehre bakan tepelerde kurulmuş, 300 bin nüfuslu (metropolitan bölgenin nüfusu 1.3 milyon) bir şehir. Geleneksel olarak tüccar şehri olan Porto'nun engebeli yapısı şehri yürüyerek gezmeyi zorlaştırsa da şehri daha bir göze hitap eder hale getiriyor. Diğer Portekiz şehirlerinde olduğu gibi sokaklar araba düşmanı ve şehri gezmenin en iyi yolu Porto Metrosu. Bunun yanında STCP'nin işlettiği beyaz ve mavi otobüslerde pahalı taksilere iyi bir alternatif.

Porto'nun tarihi merkezi Ribeira semtinde. Burası şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezmek için ideal bir başlangıç noktası aynı zamanda. Dar, arnavut kaldırımlı sokaklarla ve tarihi binalarla dolu bölge nehir kıyısındaki güzel bir meydana açılıyor (Praça da Ribeira).

Porto'da nerede kalınır sorusuna gelelim.

Ribeira
Porto'nun tarihi merkezi Douro Nehri boyunca uzanan ve tarihi binalarla, Ortaçağ'a özgü dar, arnavut kaldırımlı sokaklarla dolu bir Porto semti. Bölge hem gündüz hem de oldukça canlı olduğu gece uğranması gereken bir bölge. Özellikle semtin sokaklarının açıldığı, nehir kıyısındaki Ribeira Meydanı (Praça da Ribeira) gezilip görülmesi gereken bir yer. Ribeira'nın en iyi manzarası ise nehrin öteki tarafındaki Cais de Gaia'den izlenebilir bu nedenle Douro'nun güneyine geçmeyi ihmal etmeyin.

Ribeira Porto'nun en romantik semti ve şehre gezmeye gelen çifte kumrular Praça da Ribeira'daki otelleri mutlaka Porto'da kalacak yerler diye ararken listede tutmalı. Bu bölgedeki otellerin ayrıntılı bir listesi, otel oda fiyatları ve konuk yorumları gibi ayrıntılı bilgiler için Porto Ribeira Otelleri sayfasına bir göz atabilirsiniz.

Porto Ribeira Douro Nehri
Porto Ribeira Douro Nehri boyunca uzanan, şehrin tarihi merkezi

Centro / Baixa (Porto Merkez)

"Baixa do Porto", ya da kısaca Baixa Porto şehrinin merkezinin adı. Genelde bir finans ve iş merkezi olan Porto'nun bankaları, finans, sigorta ve ticaret yapan şirketlerin merkezleri bu bölgede. Porto'nun Rua de Santa Catarina gibi ana alışveriş caddeleri,  Saint Benedict Tren İstasyonu, geleneksel Bolhão pazarı ve de Tower of the Clerics gibi bazı tarihi anıtlar bu bölgede. Özellikle son zamanlarda Hospital de Santo António, Streets of Paris Gallery ve Cândido dos Reis arasında kalan alan Porto gece hayatının önemli merkezlerinden biri. Baixa Line 22 ve Line 18 tranvay hattının hizmet alanında.

Bu bölgedeki otellerin ayrıntılı bir listesi, otel oda fiyatları ve konuk yorumları gibi ayrıntılı bilgiler için Porto Centro / Baixa Otelleri sayfasına bir göz atabilirsiniz.

Avenida dos Aliados
Avenida dos Aliados

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder