26 Temmuz 2014 Cumartesi

Phuket’e nasıl gidilir: Phuket uçak bileti

Tayland'ın en popüler ve en güzel tropik tatil adalarından biri olan Phuket, Andaman Denizi'nde cennetten bir köşe. Muhteşem denizi, palmiye ağaçlarıyla çevrili beyaz kumlu plajları, güzel otelleri, çeşitli aktiviteleri ve aşırı renkli gece hayatı ile her yıl milyonlarca turisti kendine çeken Phuket, hem Türkiye'den Tayland'a olan uçuşların artması, hem de görece ucuzlaması ile ülkemizden de önemli sayıda ziyaretçi almaya başladı.

Tayland Türk vatandaşları için vizesiz ülkeler arasında yer aldığı için, Phuket'e gitmek için konsolosluktu, vize idi, döküman idi gibi dertleriniz olmuyor. En az 6 ay geçerli bir pasaport ile Phuket'e kolayca girebiliyorsunuz. Phuket aynı zamanda görece bize daha yakın balayı cennetleri olan Seyşeller, Kanarya Adaları ya da Maldivler'e göre daha uygun fiyatlarla konaklama, yeme içme ve eğlence imkanı sunduğundan, her gelir grubuna hitap ediyor. Phuket'te gerçekten de sırt çantası ile düşük bütçeli seyahat edenlere de, milyarderlere de birşeyler sunabilen bir mekan.

Phuket'e nasıl gidilir?
Phuket'e gitmek için önce bir başka büyük merkeze uçmanız gerekiyor. Zira ülkemizden Phuket'e şimdilik direk uçuş yok. Ama uçuş alternatifleriniz ise bol. Çoğu kişi Bangkok'a uçup oradan da Phuket'e aktarıyor. Eğer bu rotada uygun uçak bileti bulamazsanız tavsiyemiz Singapur ya da Kuala Lumpur'a uçup oradan Phuket'e uçmanız. Zira Phuket bu iki merkezden de oldukça yakın (hatta Kuala Lumpur'dan Phuket'e uçmak, Bangkok'tan Phuket'e uçmaktan daha kısa sürüyor).

Eğer Singapur ya da Kuala Lumpur'dan aktarma yapacaksanız Phuket uçak biletinizi AirAsia ya da JetStar Asia gibi ucuz havayollarından almanızı tavsiye ederiz.

Ama bizim size daha kolay, uygun ve bazen de daha ucuz olduğunu düşündüğümüz bir alternatif tavsiyemiz var. 12-13 saat kadar Bangkok, Singapur ya da Kuala Lumpur uçuşundan sonra uçak değiştirmek yorucu. Bunun yerine İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen ya da Ankara Esenboğa'dan Katar Havayolları (Qatar Airways) ile 4 saatlik yolculuk ile Doha'ya uçun. Buradan da direk olarak Phuket'e uçun. Böylece aktarma işini yolculuğun başında yaparsınız. En son Phuket uçak bileti fiyatları için Qatar Airways - Türkiye sayfasına bakabilirsiniz.

Not : Phuket'te nerede / hangi bölgede kalınır diye soruyorsanız bu konunun kapsamlıca ele alındığı  Phuket'te nerede kalınır yazımıza bakabilirsiniz.

Andaman'ın incisi Phuket'e Türkiye'den birden fazla havayolu ile ulaşmak mümkün.
Bangkok'tan Phuket'e nasıl gidilir?
Birçok turist Tayland'a gittiğinde sadece Phuket'e gitmiyor. Önce Bangkok'a gidiyor ve oradan da Phuket'e geçiyor. Phuket Bangkok'tan oldukça uzakta ve bu rotada uçmanızı tavsiye edeceğiz. Ama eğer Bangkok'tan Phuket'e uçacaksanız ve hele de Bangkok aktarma yapacaksanız dikkat etmeniz gereken en önemli şey Bangkok'ta iki havaalanı olması. Bunlar birbirlerine Sabiha Gökçen ile Atatürk Havalimanı kadar uzaklar. O nedenle iki uçağın da aynı havaalanından olmasına bakın. Ya da yanlış havaalanına gitmeyin.

Bangkok'tan Phuket'e giden karayolunda görülecek hiçbir şey yok. Birçok özel otobüs firması da turist dolandırmakla ünlü (özellikle Khao San Road'u mesken edinmiş olanlar). Eğer illa karayolu ile gidecekseniz ve seçiminiz otobüs ise biletinizi devlet otobüs firmalarından alın, özel firmalarla kesinlikle seyahat etmeyin. Bu konuda Yeni Başlayanlar İçin Tayland yazımıza bakabilirsiniz.

Bangkok'tan Phuket'e gitmenin bir başka yolu da tren. Gerçi Phuket'e direk tren yok. Tren ile Bangkok'tan Surat Thani'ye gidip oradan ise otobüs ya da minibüs yapmanız gerekecek. Bilet alırken birinci sınıf ve yataklı almaya bakın.

Bu konuda ayrıntılı bilgi için Bangkok'tan Phuket'e nasıl gidilir yazımıza bakabilirsiniz.

Singapur'dan Phuket'e nasıl gidilir?
Phuket'e Singapur üzerinden de gidebilirsiniz. Türk Havayolları ve Singapur Havayolları Singapur'a aktarmasız uçuyor. Buradan da 2 saatlik bir uçak yolculuğu ile Phuket'e gidebilirsiniz. Eğer Singapur'dan uçacaksanız Phuket uçak biletinizi Singapur Airlines gibi büyük havayollarından almanıza gerek yok. AirAsia, Tigerair ve Jetstar Asia gibi ucuz havayollarını seçebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder