26 Temmuz 2014 Cumartesi

Roomorama nedir?

Roomorama kişilerin mülklerinin bir kısmını ya da tamanımı kısa süreliğine kiralamalarını (short term rentals) sağlayan ve aynı şekilde de gittikleri şehirde otellerden başka konaklama alternatifleri arayan gezginlerin ev ya da oda kiralayabileceği bir online site. Singapur merkezli şirket AirBnB gibi sitelere alternatif ve rakip.

Aslında mantık basit. Diyelim ki Paris'e gideceksiniz ama Paris'te bir nedenle otelde kalmak istemiyorsunuz. Mesela kalabalık bir ailesiniz ve bir Paris otelinde birkaç oda kiralamak ya da bir apartotel dairesi kiralamak pahalı geliyor. Bu durumda Roomorama gibi sitelerden arama yapıp evinin bir odasını ya da tamamını kiralayan şahıslardan ev kiralıyorsunuz. Bunun için bir sürü forum ve Craiglist gibi siteler var ama Roomorama gibi şirketlerin farkı sağladıkları ekstra güvenlik. Örneğin hem konaklama sunanlar hem de konaklama kiralayanlar ile ilgili şirket manuel ve otomatik güvenlik denetlemeleri yapıyor. Bunun yanında ev sahipleri müşterilerin tam adlarını görebiliyor. Site kullanıcılarının fotoğraflı bir kimlik göndermeleri de site şartlarından biri.

Roomorama'nın farklarından biri de short term rental piyasasında ödeme kodu uygulamasını getiren ilk firma olması. Roomorama misafir kalacak kişilere 6 haneli bir kod veriyor ve misafir bunu ev sahibine eve vardığında gönderiyor. Bu kod olmadan ödeme ev sahibinin eline geçmiyor. Bu sayede reklam edilenden çok farklı ya da kötü durumda olan bir yerle karşılaştığınızda paranızı geri almanız mümkün.

Roomorama'nın açıkladığı rakamlara göre siteden kısa dönem konaklama yeri kiralayanlar buralarda ortalama 8 - 14 gün kalıyorlar. Siteyi kullananların çoğu iş için seyahat edenler ya da kalabalık seyahat eden ve otel odası kiralamak istemeyen aile ve arkadaş grupları.

Bu tür siteleri kullanan biri olarak size yapacağım en önemli tavsiyelerden biri ev sahibini iyi değerlendirmeler alan kişilerden seçmeniz ve inanılmaz ucuz yerlerden sakınmanız. Roomorama gibi siteleri sadece yurt dışı seyahati için düşünmeyin. İStanbul gibi şehirlerde de bir sürü oda veya apartman bu şekilde kiralık ve eğer bu gibi şehirlerde kalacak iseniz de otellere iyi bir alternatif.

Roomorama sitesindeİstanbul gibi Türk şehirlerinden de konaklama imkanı var. Örneğin yukarıdaki
arama İstanbul'da 219 short term rental mekanı gösteriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder