30 Temmuz 2014 Çarşamba

Bali'ye nasıl gidilir : Bali uçak bileti

"Tanrılar Adası" Bali, dünyanın en güzel tropik adalarından biri ve gerçekten de muhteşem bir tatil mekanı. Her yıl Endonezya'ya gelen turistlerin yüzde seksenini çeken Bali ülkemizden 15 saatten fazla süren bir yolculukla ulaşılacak şekilde uzak olsa da imkanı olana güzel bir tatil sunuyor.

Endonezya her ne kadar vizesiz ülkeler listesinde olmasa da ülkeye girişte kolayca vize alınabildiğinden, o kadar uzun yolculuğu göze alabilirseniz yolculuğa değecek bir yer Bali. Güzel kumsallar, daha güzel bir deniz, ilginç bir kültür, muhteşem bir doğa, tropik ormanlar ve bol bol aktivite imkanı sunan Bali aynı zamanda her zevke ve cebe hitap eden bir tatil mekanı.

Türkiye'den aktarmasız Bali uçak bileti yok. Türk Havayolları Singapur'dan aktarmalı (Singapore Airlines ya da Jetstar ile) Bali'ye uçuyor. Diğer bazı alternatifleriniz de Singapur Havayolları ile Singapur aktarmalı ya da Malezya Havayolları ile Kuala Lumpur aktarmalı olarak Bali'ye uçmak. Bu üç alternatif ile İstanbul - Bali uçuşu yaklaşık 15 - 15 saat 30 dakika sürüyor.

Bizce daha iyi ama 1 saat kadar daha uzun süren alternatifleriniz ise Emirates veya Qatar Airways ile Dubai ya da Doha aktarmalı uçmak. Tercihimiz ise Qatar Airways ile Doha aktarmalı Bali uçuşları. Neden derseniz:

1 - Aktarmayı Doha'da yolculuğun başında yapmak sona doğru Singapur ya da Kuala Lumpur'da yapmaktan daha az yorucu

2 - Qatar Airways sadece İstanbul Atatürk'ten değil aynı zamanda İstanbul Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa'dan da kalkıyor.

3 - Doha - Bali arasındaki uçaklar Ekim 2014'den itibaren Boeing 787 Dreamliner adlı en son teknoloji makineler.

Not : Eğer Bali'de kalacak yer tavsiyesi istiyor iseniz Bali'de nerede kalınır yazımıza bakabilirsiniz.

Bali
Katar Havayolları ile uçmak isterseniz en son Bali uçak bileti fiyatları ve Türkiye - Bali uçuş tarihleri için Qatar Airways - Türkiye sayfasına bakabilirsiniz.

Eğer Bali'ye Singapur ve Kuala Lumpur gibi çevre ülkelerden uçacak iseniz ise AirAsia ve Jetstar Asia gibi ucuz uçak bileti sağlayan ve güvenli firmalarla uçabilirsiniz. Biz her ne kadar kimsenin günahını almak istemesek de güvenip Endonezya merkezli havayolları ile uçmamaya bakıyoruz.

Yeri gelmiş iken Bali Denpasar Havaalanı'ndan otelinize ulaşım ile ilgili de bazı genel bilgiler verelim.

Her ne kadar Endonezya Türk vatandaşları için vizesiz ülkeler listesinde olmasa da vizenizi varınca kolayca alabiliyorsunuz (on arrival visa). Fakat hem bunu ödeyecek parayı yanınızda bulundurun (35 ABD Doları) hem de pasaportunuzun geçerliliği en az 6 ay olsun.

Havaalanında çantanıza yapışıp sizden para koparmaya çalışan "hamallar"ı kesin bir "no" ile atlattıktan sonra (bunlar eğer çantanızı bir yerinden kavramayı başarırlarsa hemen para talep ederler ki vermeyin) taksi bulmanız lazım. Havaalanında çıkışın sağındaki taksi bileti gişesine gidin, sabit fiyatlı biletinizi alın ve taksinize binin. Burada bile kazıklanma şansınız var. Taksi tutarken olay şu : Bali otelinizi arayıp taksi ne kadar tutar sorun, o parayı hazırlayın, o paraya taksi ile anlaşın ve taksiye ondan sonra binin. Biz sadece Blue Bird adlı taksi firmasını tavsiye edeceğiz. Bunlarla henüz kazıklanmadık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder