10 Temmuz 2014 Perşembe

Çeşme'de nerede kalınır?

Türkiye'nin en popüler ve güzel tatil kentlerinden biri olan Çeşme, muhteşem plajları, daha da muhteşem denizi, kaplıcaları, su altı ve suüstü sporları, renkli gece hayatı, yeme içme olanakları ve birbirinden güzel konaklama imkanları ile bugün hem yerli hem de yabancı turistlerin rağbet ettiği önemli bir yer. Her ne kadar son yıllarda plansız yapılaşma ile giderek çirkinleşse de Çeşme bugün hala bir miktar kasaba havasını koruyan güzel bir tatil bölgesi. Aynı zamanda rüzgar sörfü açısından dünyanın en iyi üçüncü yeri olan şehir, bu sporlar ilgilenenleri de kendine çekmekte.

Bugün Çeşme deyince akla ilk gelen Çeşme'nin merkezi ilçesi gelse de, buraya bağlı Alaçatı ve Ilıca gibi köyler de kendi başlarına birer tatil mekanı. Cenevizlerden kalma bir kalenin hakim olduğu şehir merkezi oldukça küçük. Burada kalenin yakınından başlayan ve kuzey batıya uzanan inkilap caddesi, çeşmenin ana alışveriş merkezi. Bu merkezlerden bağımsız olarak bölgenin kıyılarında da oldukça güzel tatil köyleri var. Nerede kalırsanız kalın mesafeler çok büyük olmadığı için diğer kent ve atraksiyonlara ulaşmanız da oldukça kolay. Son zamanlarda gittikçe popüler olan Yunan Adası Sakız Adasına da Çeşme'den feribot ile kolayca geçmeniz mümkün.

İzmir'e sadece 85 km uzaklıktaki Çeşme aslında 20 yıl öncesine kadar çoğunlukla bu büyük şehrimizin ahalisi tarafından ziyaret edilen ve kıyıda köşede kalmış bir tatil mekanı idi. Bugün ise Türkiye'nin her yerinden, özellikle İstanbul'dan turist çekmekte.

Çeşme'ye ne zaman gidilir derseniz, burada turizm sezonu olan Mayıs - Eylül ayları arası deriz. Kış aylarında sıcaklık ortalama 10 - 15 Derece iken yaz aylarında ortalama sıcaklık 30 derece civarında. Çeşme yaz aylarında, özellikle de okulların kapandığı aylarda oldukça kalabalık. Eğer denize girmek çok derdiniz değil ise ve daha sakin ve ucuz bir Çeşme tatili yapmak istiyor iseniz bahar ve sonbahar aylarını tercih edebilirsiniz. Eğer yaz aylarında gidecek iseniz ve daha az kalabalık istiyor iseniz resmi tatiller ve haftasonu dışında Çeşme'ye gitmeye bakın. Haftasonları İzmir'den gelen ekstra bir kalabalık zaten yoğun olan nüfusa ekleniyor.

Çeşme'de nerede kalınır sorusuna gelelim. İlk akla gelen tabii ki Çeşme Kent Merkezi ve hemen yakın çevresi. Ama Çeşme'ye bağlı Alaçatı, Ilıca, Dalyan ve Çiftlik de diğer güzel alternatifler. Çeşme ve çevresinde her türlü konaklama imkanı var. Bölge aynı zamanda Türkiye'nin en güzel butik otellerine de ev sahipliği yapıyor (özellikle 100den fazla butik otele sahip Alaçatı bu konuda oldukça iyi). Standart tatil köylerinin yanında burada pansiyon konaklaması da oldukça yaygın.

Çeşme'de nerde kalacağınızı seçerken bakmanız gereken kriterlerin başlıcaları denize yakınlık, otelin merkezi bir yerde olup olmaması (eğer Çeşme ya da Alaçatı merkezinde kalırsanız otelin yemekleri dışında birbirinden güzel restoranlarda Ege yemeklerini tadabilir ve Çeşme gece hayatına kolayca akabilirsiniz), işletmenin tesisleri ve tabii ki gecelik oda fiyatları. Biz aşağıda Çeşme'de kalabileceğiniz belli başlı yerlerle ilgili bilgi verdik. Siz otellerin kendi siteleri de dahil birçok online kaynaktan derlenen karşılaştırmalı otel oda fiyatlarını (aynı otelin aynı odasının en ucuzunu bulabilesiniz diye) ve konuk yorumlarını (en çok beğeni alan otelleri seçesiniz diye) kolayca listeleyebileceğiniz Çeşme otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Çeşme'de nerede kalınır - Çeşme haritası
Çeşme Haritası
Çeşme Merkez

Çeşme'nin en renkli, en çok yeme içme olanağına sahip merkezi, bu bölgede kalmak için en popüler yerlerden biri. Cenevizlerden kalma kalesinin hakim olduğu bu oldukça küçük kentte kalmak size aynı zamanda renkli Çeşme gece hayatına kolayca angaje olma imkanı sağlayacak. Kent merkezi diğer bölgelere ulaşım açısından da oldukça fazla seçeneğe sahip.

Çeşme merkezde alışveriş imkanları da diğer yerlere göre çeşitli. Paza günleri burada açılan pazar da eğer denk geliyorsa gezilmesi gereken bir yer. Çeşme'deki konaklama imkanları ile ilgili ayrıntılı bir liste için Çeşme otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Alaçatı

Çeşme'nin hemen doğusundaki Alaçatı Köyü, eski taş Rum evleri, dar sokakları, kendine özgü mimarisi, rüzgarı, plajları ve birbirinden güzel butik otelleri ile Türkiye'nin en otantik turizm mekanlarından biri. Çeşme'ye oldukça yakın küçük bir köy olmasına rağmen kendi başına bir makaleyi hakeden Alaçatı için Alaçatı'da nerede kalınır yazımıza bakabilirsiniz.

Alaçatı - Kaynak : Beyazhan Hotel
Ilıca

Geleneksel olarak İzmir'in varlıklı ailelerinin yazlık mekanı olan Ilıca yarımadanın en güzel plajlarından birine sahip. Berrak ve sıcak denizi, beyaz kumları ile çok güzel olan bu sahilin hemen ardında ise kalabileceğiniz güzel oteller var. Burası çeşme gibi gelişmiş değil ama ihtiyacınız olacak şeyleri bulabileceğiniz kadar dükkan ve restoran var. Plaj bazen dalgalı olsa da genelde güzel.

Ilıca deyince ilk akla gelen tabii ki sığ denizden fokurdayan 58 derece sıcaklıktaki açık hava kaplıcası.

Ilıca'nın en güzel otellerinden biri Sheraton Spa & Resort Otel.

Sakız Adası

Yunanistan'ın Sakız Adası Çeşme'ye çok yakın. Her ne kadar sık sefer düzenleyen feribot ile günübirlik olarak Çeşme'den Sakız Adasına geçmeniz mümkün olsa da bu adada konaklamak da ilginç bir deneyim olacaktır. Sakız Adasında konaklama ile ilgili ayrıntılı bilgi için Sakız Adası'nda nerede kalınır yazımıza bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder