30 Temmuz 2014 Çarşamba

Singapur'a nasıl gidilir : Singapur uçak bileti

Güneydoğu Asya'nın hemen hemen coğrafi merkezinde bulunan Singapur şehir devleti, aynı adlı küçük bir ada üzerinde kurulu, modern, temiz ve oldukça gelişmiş bir ülke. Her ne kadar çevre ülkelerin sunduğu doğa güzelliklerini sunmasa da bu yemyeşil tropik şehir yemekleri, gece hayatı, çeşitli eğlence parkları (Universal Studios gibi), kumarhanesi, muhteşem hayvanat bahçesi ve diğer birçok turistik atraksiyonu ile özellikle ailelere hitap eden güzel bir turizm kenti.

Singapur vizesiz ülkeler listesinde olduğundan buraya giderken konsolosluktur, dökümandır derdi ile uğraşmanız gerekmiyor. Üstelik Türk Havayolları, Singapur Havayolları, Katar Havayolları, Emirates gibi firmalarla Singapur'a haftada onlarca uçuş bulmak mümkün.

Singapur'a nasıl gidilir?
Singapur'a İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen ve Ankara'dan uçmak mümkün (Qatar Airways Ankara ve İstanbul Sabiha Gökçen'den Doha aktarmalı olarak uçuyor). Birçok firma Singapur'a uçuyor. Türk Havayolları ve Singapur Havayolları (Singapore Airlines), İstanbul'dan Singapur'a direk uçuyor (Türk Havayolları, Singapur'dan aktarmalı Jakarta'ya devam ediyor). Emirates ve Qatar Airways gibi firmalar ise Ortadoğu aktarmalı.

Direk uçmanın avantajı malum ama fiyatlar da ona göre. Aktarmalı uçmak daha ucuz genelde. Katar Havayolları mesela Doha aktarmalı İstanbul - Singapur uçuyor ve bu şirkette biletler genelde daha ucuz oluyor (en son Singapur uçak bileti fiyatları için Qatar Airways Türkiye sayfasına bakabilirsiniz).

Singapur'a uçmak için bir başka alternatifiniz de İstanbul'dan Türk Havayolları ya da Malezya Havayolları ile Kuala Lumpur'a uçmak ve oradan da Singapur'a uçmak (Kuala Lumpur - Singapur arası uçak ile 45 dakika).

Eğer Singapur'a bölgedeki bir ülkeden uçacak iseniz (örneğin Tayland'dan), büyük havayolu şirketlerine gerek yok. AirAsia, Jetstar Airways Asia ve Tigerair gibi güvenilir ve görece ucuz firmaları tercih edebilirsiniz.

Singapur'a Malezya'dan geçecekseniz ise otobüs firmaları iyi alternatifler sunuyor. Singapur'a Malezya'dan araba ile geçmek masraflı ve zahmetli. Bu nedenle Malezya'da araba kiraladı iseniz, arabayı orada bırakıp Singapur'a girdikten sonra araba kiralamanız daha pratik olabilir.

Singapur'a nasıl gidilir : Singapur uçak bileti


Singapur'a girerken dikkat edilecekler
Singapur'a uyuşturucu sokmaya çalışırken yakalanırsanız bunun cezası idam. Aslında transit geçerken bile uyuşturucu ile yakalanmanın cezası da idam. Paranoyanızı arttıralım: kanınızda uyuşturucu varsa (yani uyuşturucuyu Singapur'da kullanmadınız ama Singapur'a vardığınızda meret hala kanınızda) başınız çok büyük belaya girebilir.

Singapur'a bir paketten fazla sigara da sokmak yasak. Pornografik materyal, silah, paket paket sigara ve korsan CD falan sokmaya çalışmakta başınızı belaya sokacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder