13 Kasım 2013 Çarşamba

Brüksel'de nerede kalınır?

Belçika'nın başkenti Brüksel Kuzey Avrupa'nın Germen Kültürü ile Güney Avrupa'nın Akdeniz (Fransız) Kültürünün kesiştiği ilginç bir şehir. Güzel tarihi dokuya sahip bir şehir merkezi, hiç de fena olmayan bir gece hayatı ve kendine has kültürü ile ziyaret edilesi bir yer. Herşeyden evvel ne Almanya, ne de Hollanda Dünyanın en güzel biraları burada :)

Brüksel'in en güzel özelliği Batı Avrupa'nın tam ortasında olması. Trenle birkaç saatte Amsterdam'a, yine birkaç saatte Paris'e geçebilirsiniz. Göreceli olarak da bu iki kente göre çok daha uygun fiyata konaklama imkanı sunuyor (gerçi heveslenmeyin yine de ucuz bir şehir değil Brüksel).

Brüksel'de nerede kalınır sorusuna değişik kategorilerdeki en iyi Brüksel Otelleri ile cevap verelim.

Brüksel'in En İyi Lüks Oteli – Thon Hotel Bristol Stephanie

Brüksel'in En İyi Lüks Oteli – Thon Hotel Bristol Stephanie Brüksel'de lüks, konfor ve de harika bir lokasyon arıyor iseniz Brüksel'in en pahalı ve lüks bulvarlarından biri olan Avenue Louise üzerindeki Thon Hotel Bristol Stephanie bu kategorinin en iyilerinden. Geniş ve ahşap tabanlı odaları (muhtemelen Brüksel otelleri içinde en geniş odalar bu otelde), mermer kaplı banyoları, saunası, bulvara bakan Stefany’s Bar ve harika Fransız Restoranı Le Chalet d’Odin ile tam bir lüks otel.

Bristol Stephanie Hotel birçok restorana ve alışveriş için mağazaya yakın. Tranway tam kapısının önünde duruyor. Mevsimine göre fiyatları da acayip ucuz olabiliyor (100 EUR gibi). Sabah kahvaltı açı büfe ve süper pahalı ama oldukça güzel. 

Brüksel'in En İyi Tarihi Oteli – Rocco Forte Hotel Amigo

Brüksel'in En İyi Tarihi Oteli – Hotel Amigo Brüksel'de Grand’Place'ın dibindeki 5-Yıldızlı Rocco Forte Hotel Amigo haliyle Brüksel'in tam merkezinde tarihi bir otel. Buraya iyi para bayılacaksınız ama buradan da her yere yürüyebilirsiniz.

Brüksel'in En İyi Butik Oteli – Stanhope Hotel

Brüksel'in En İyi Butik Oteli – Stanhope Hotel Brüksel şehir merkezinde 19. yüzyıldan kalma bir binada bulunan 5-Yıldızlı Stanhope Hotel Brüksel merkezinde İngiliz Çiftlik evi klasını lüks ve romantik bir ortamla harmanlayarak sunuyor. İç mimarisi ve dekoru ile kendine has bir havası olan bu merkezi saklı cennet, hemen her yere yürüyerek gidebileceğiniz bir konumda. Eğer Brüksel'de bulunma amacınız Avrupa Birliği ile ilgili ise belirtelim otel Avrupa Birliği ile ilgili binalara da oldukça yakın bir konumda.

Brüksel'in En Aile Dostu Oteli – Sheraton Brussels Hotel

Brüksel'in En Aile Dostu Oteli – Sheraton Brussels Hotel Brüksel'e ailecek çoluk çocukla gidiyorsanız otel seçiminizdeki kriterler daha farklı olacak haliyle. Sheraton Brussels Hotel çocuklar için güzel bir atari salonu ve çatı-katı havuzu sunmakla kalmıyor eğer çocukları otelde bırakmak istiyorsanız otelin resepsiyonu size bakıcı bile ayarlıyor! Otele ailecek gidecekseniz aile paketinden alın. İçinde çocuklar için sinema ve yemekler falan var. Otel Brüksel'in 3 ana garına da yakın ve Kuzey İstasyonundan 10 dakika yürüme mesafesinde. Metro istasyonu da dibinde. 

Brüksel'in En İyi Hesaplı Oteli – Hotel Neufchatel

Brüksel'in En İyi Ucuz Oteli – Hotel Neufchatel Hotel Neufchatel Horta Müzesinin arka sokaklarında saklı 12 adet basit ama konforlu odaya sahip küçük ve görece ucuz bir otel. Otelin odalarında düz ekran TV ve kablosuz internette mevcut. Kahvaltı da fena sayılmaz hani. Çevrede de pekçok restoran mevcut.

 Hotel Neufchatel Brüksel merkeze 2 kilometre uzakta.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder