26 Kasım 2013 Salı

En iyi 10 lüks Phuket Resortu

Phuket her renge ve keseye hitap eden bir tatil sunuyor. Bu muhteşem tropik adada bütçesi en kısıtlı backpacker için de dünyanın sayılı zenginlerinin de kalabileceği yerler var. Her ne kadar birçok güzel Phuket resortu olsa da binlerce dolarlık soru şu: Hangi Phuket resortları en iyileri?

phuket.com ekibi üşenmemiş ve paraya kıymış, Phuket Adası üzerinde o resort benim şu resort senin diye konaklamış ve sonunda Phuket'in en iyi 10 resortu listesini çıkarmış. İşte listedekiler:

1 - The Pavilions Phuket
31/1 Moo 6, Cherngtalay, Thalang, Bang Thao / Laguna, Phuket, Thailand
Phuket'in en yüksek noktasından Andaman Denizine bakan 49 adet villadan ibaret The Pavilions Phuket, Phuket'in ve Asya'nın en güzel "sadece yetişkinlere açık" resortu. Sadece 16 yaş ve üstünde misafir kabul eden bu otelin kendine özel havuzları olan villaları harika ve çok özel bir tropik ada kaçamağı yapmak isteyenlere olabilecek en iyi alternatiflerden birini sunuyor.

2 - The Naka Island A Luxury Collection Resort
32 Moo 5, Tambol Paklok, Amphur Thalang, Naka Yai Island , Nakha Yai Adası, Phuket, Tayland 83110 
Phuket gittikçe kalabalıklaştığı için artık birçok insan Phuketten ziyade çevresindeki küçük adalara kaçarak tamamen gürültü-patırtıdan uzak bir tropik tatili tercih ediyor. The Naka Island A Luxury Collection Resort adından da anlaşılabileceği üzere Naka Adası üzerinde 5-Yıldızlı bir resort. Upuzun bir kumsal, tropik ormanlarla çevrili tesisler ve mükemmel Andaman Denizi manzarası yanında mükemmel ötesi servis kalitesi ve modern konaklama imkanları arayanlara.

3 - Andara Resort & Villas
15 Moo 6, Layi Naka Lay Rd., Kathu, Kamala, Phuket, Tayland 83150 
Phuket'in Patong'un merkeziliğine yakın ama gürültüsünden ve patırtısından uzak Kamala Beach'i özellikle ailecek kalmak için çok güzel bir yer. Kamala Plajına tepeden bakan Andara Resort & Villas villalarındaki özel sonsuzluk havuzları, resortun kendi 40 metrelik havuzu, manzarası ve rakipsiz konumu ile en iyi Phuket resortlarından biri.

4 - Cape Sienna Phuket
18/40 Moo 6, Nakalay Road, Kamala, Phuket, Tayland 83150
Yine Kamala Plajındayız. Cape Sienna Phuket daha chic bir resort. 2 yataklı veya 3 yataklı havuzlu villalar gibi aşmış Phuket konaklama alternatifleri sunan otelin servisi, temizliği ve lokasyonu tam puan aldığı noktalar.

5 - Ayara Hilltops Boutique Resort & Spa
125 Moo 3, Surin Beach, Srisoonthorn Road, Cherngtalay, Thailand
Patong'un 15 kilometre kuzeyindeki Surin Plajının kendine has bir köy atmosferi var ama bu hızla değişmekte. Surin Tepesinde konuşlu Ayara Hilltops Boutique Resort & Spa, muhteşem manzaralı 48 adet suit ve villa sunuyor. Tropik ormanların tepesinden harika bir Andaman Denizi manzarası ve Patong'un gürültüsünden uzakta sessiz sakin bir tatil arayanlara.

Ayara Hilltops Boutique Resort & Spa
Phuket Ayara Hilltops Boutique Resort & Spa
6 - Paresa Resort
49 Moo 6 Layi-Nakalay Road Kamala, Kammala, Thailand
Bu Kamala Plajı güzel yer. Lokasyon olarak da çok iyi. O nedenle listemizdeki Phuket resortlarından 3ü buradan. Paresa Resort tipik bir lüks Tayland tropik ada resortu: okyanusa bakan tropik ormanlarla kaplı bir tepede özel villa ve suitlerden ibaret süper lüks tesis. Mükemmel manzara, süper servis, harika yemekler, hiç içinden çıkmak istemeyeceğiniz odalar. Ne demek istediğimiz kafanızda canlanmadı ise aşağıdaki fotoğrafa bakın!

Phuket Paresa Resort
Phuket Paresa Resort
7 - Trisara Phuket Resort
Genelde Phuket'e ilk gidenlere bu resortun bulunduğu Nai Thon ve Nai Yang plajları gibi en kuzeyde yerler tavsiye edilmez ama sadece 39 adet havuzlu villa ve suitten ibaret bu resort her villasından sunduğu Andaman Denizi manzarası ile ilk 10'a girmeyi başarıyor. Mekan oldukça kuzeyde ve sessiz-sakin bir ortam.

8 - Impiana Private Villas Kata Noi
10 Kata Noi Road Moo 2 Karon District, Karon, Thailand
Patong'un güneyindeki Kata Noi benim favorim. Oldukça güzel bir ortama sahip olan ve az-çok bizim güney sahillerini andıran bu yerde aynı zamanda süper manzara, deniz ve yemek bulmak mümkün. Impiana Private Villas Kata Noi bu mekanın en lüks resortu ve sadece 12 adet villadan oluşan oldukça özel bir otel.

9 - Indigo Pearl

10 - JW Marriott Phuket
231 Moo 3 , Mai Khao, Thailand

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder