29 Kasım 2013 Cuma

Shangri-La Bosphorus İstanbul Oteli

Son yıllarda İstanbul'da birbiri ardına 5 yıldızlı lüks oteller açılıyor. Bu oteller için tabii ki en tercih edilir mekan Boğaziçi kıyıları. Mayıs 2013'te hizmete giren Hong Kong merkezli Shangri-La oteller zincirinin Shangri-La Bosphorus İstanbul Oteli de Boğaz'ın Avrupa yakasında Dolmabahçe Sarayı ile Denizcilik Müzesi arasındaki muhteşem konumu ile İstanbul Otelleri arasında ön plana çıkıyor. 1929 yılından kalma bir tütün deposu olan tarihi binasında (bina en son ITT Schaub-Lorenz binası olarak biliniyordu) hizmet veren 186 odalı otel Shangri-La grubunun Avrupa'daki ikinci oteli.

Otel 42 metrekare ile 60 metrekare arasında değişen genişliklerde olan çoğu Boğaz manzaralı odalar sunuyor. 5-Yıldızlı ve yepyeni bir otel odasından beklenen her türlü lükse sahip odalarda ücretsiz kablosuz internet bulunuyor. Odaların 17 tanesi Boğaza bakan kendilerine ait terasları olan suitler. Otelin kral dairesi ise Boğaza bakan 3 adet terası olan Shangri-La Suite.

Shangri-La Bosphorus İstanbul Otelinin giriş katındaki IST TOO restoranı Japon, Akdeniz, Türk ve Güneydoğu Asya mutfaklarından örnek yemekler sunuyor. Diğer bir restoran Shang Palace ise Çin'den gelen aşcıların hazırladığı yemekleri sunuyor. Otel Hong Kong merkezli gruba ait olunca bu restoranda haliyle Kanton Çin yemekleri sunuluyor ki şahsi fikrim Çin mutfağının en iyileri bu Hong Kong'un da içinde olduğu Güney Çin yöresinden çıkıyor.

Otelin CHI, The spa at Shangri-La Bosphorus, adlı ısıtmalı kapalı havuze, saunaya ve geleneksel Türk hamamına sahip SPA'sı ise muhteşem. Bu SPA'da dileyenler ve cebi derin olanlar için özel spa suitleri de mevcut.

5 Yıldızlı Lüks Shangri-La Bosphorus Istanbul Oteli
5 Yıldızlı Lüks Shangri-La Bosphorus Istanbul Oteli Boğaz kıyısındaki en yeni lüks otel ve Four Seasons ve Kempinski’s Çırağan Palace'a göre daha uygun fiyatlarla konaklama imkanı sunuyor.
Shangri-La Bosphorus Oteli oldukça pahalı olmasına rağmen Boğaz'daki 5-Yıldızlı otel üçlüsünün (diğerleri Four Seasons ve Kempinski’s Çırağan Palace) en ucuzu. Kahvaltı hariç oda fiyatları 959 TL'den (350 Avro) başlar iken Boğaz manzaralı oda fiyatları  1200 TL (440 Avro civarı). Tabii bunlar genel fiyatlar. Örneğin bu yazıyı yazarken baktım, Shangri-La Bosphorus Oteli Agoda sayfasında fiyatlar 300 Avrodan başlıyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder