27 Mayıs 2014 Salı

Brüksel'de nerede kalınır?

Avrupa Birliğinin ve Belçika'nın başkenti Brüksel, Avrupa'nın en gezilesi ve görülesi şehirlerinden biri. Hollanda ve Fransız kültürlerinin keşiştiği bir noktada bulunan bu çok kültürlü şehir aynı zamanda kendisine has havası ve mimarisi ile kendinizi zaman zaman hem Kuzey Avrupa'da hem de Güney Avrupa'da hissedebileceğiniz enteresan bir yer.

Brüksel başkent olduğunda şehrin merkezindeki birçok bina yıkılıp yerlerine saraylar, bakanlıklar vs. yapılmış. Bu nedenle Ortaçağ karakterlerini oldukça iyi koruyan Antwerp, Bruges ve Ghent gibi kentlerden oldukça farklı bir Belçika şehri Brüksel. Halkının nüyük kısmı gündelik hayatta Fransızca konuşuyor ve İngilizce daha kuzeydeki Amsterdam'daki gibi herkesin konuştuğu bir dil değil. Gerçi Avrupa Birliği Enstütüleri sağolsun derdinizi anlatacak kadar İngilizce kullanabilseniz de şehirde İngilizce tabela sayısı oldukça az.

Brüksel'in merkezinde gezilip görülecek bol bol yer var. Ama asıl Brüksel gezisi gece yapılır. Fransa şarap konusunda ne ise bira konusunda o olan Belçika'nın başkenti aynı zamanda dünyanın bira başkenti. Her çeşit biranın bulunduğu bu şehir geceleri cıvıl cıvıl ve rengarenk bir gece hayatına sahip.

Brüksel'de nerede kalınır sorusuna gelelim. Burada tek tek Brüksel otel tavsiyesi vermek yerine Brüksel'in kalmak için en popüler bölgelerini tanıtacağız. Başlamadan belirtelim, Brüksel otelleri, Avrupa Birliği kurumlarının toplantılarının olduğu dönemlerde pahalılaşıyor. Eğer bu dönemlerde Brüksel'de kalacaksanız otelinizi önceden ayırtın.

Brüksel Şehir Merkezi
Brüksel'in ortaçağdan kalan merkezinde tüm yollar muhteşem Grand'Place'a (Grote Markt) çıkıyor. Çevresinde 300 yıldan daha yaşlı güzeller güzeli binalar bulunan bu merkezi meydan, Brüksel'de mutlaka görülmesi gereken bir yer. Buradan yayılan caddelerde, Brüksel'de aradığınız hemen herşeyi bulacaksınız (dondurma, böğürtlen ve çikolotaları mutlaka deneyin). Daha doğudaki Brussels Central ise devasa bir tren garı ve metro istasyonu. Yakınlarındaki Gotik St Michel ve St Gudule Katedralleri de görülmeye değer. Bu gardan Paris'e ya da Amsterdam'a kadar uzanan trenler bulabilirsiniz.  Place Saint Catherine (merkezin kuzey batısında) deniz mahsulü restoranları ve Rue Antoine Dansaert ise moda ve butik alışveriş için ideal. Seçkin Place du Grand Sablon ise haftasonu güzel bir antika pazarı sunuyor.

Brüksel'in merkezinde gezilecek, görükecek ve tadılacak çok şey var. Burası şehirde kalmak için en iyi yer. Buradaki oteller, oda fiyatları ve müşteri yorumları için Brüksel Merkezi otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Brüksel'in merkezi meydanı Grand'Place hem gece hem de gündüz görülmesi gereken bir yer.

Ixelles and Saint-Gilles
Brüksel şehir merkezinin güneyine düşen Ixelles alışveriş cenneti ve alışveriş meraklılarının kalması gereken yer. Bölgenin ana caddesi olan Avenue Louise, Avrupa'nın en seçkin alışveriş bulvarlarından biri. Geceleri barları, gurme restoranları ile oldukça renklileşen bölge  aynı zamanda Brüksel'in bazı en iyi otellerine de ev sahipliği yapıyor.

Avenue Louise'den güneye doğru gittiğinizde ise Bois de la Cambre’nin sessiz sakin ormanı sizi karşılayacak. Ixelles'in batısında ise sanat kokan Saint-Gilles mahellesi Art Nouveau Horta Museum ile bol bol şehir konağı barındıran nezih bir mekan.

Brüksel'in bu seçkin bölgelerinde kalmak isterseniz otel ayrıntıları, oda fiyatları, ucuzluklar, oda fiyatı karşılaştırmaları gibi ayrıntılar için Brüksel Ixelles otelleri ve Saint-Gilles otelleri sayfalarına bakabilirsiniz.

European Quarter
Televizyonlarda Avrupa Birliği konulu haberlerin değişmez arka planı olan European Quarter cam ve çelik binaları ile Brüksel'in modern bölgelerinden biri. Trône ve Schuman metro istasyonlarından ulaşılabilecek bölgede (şehrin doğusunda) Brüksel'in bazı en iyi iş otelleri bulunuyor. Royal Palace'ın gölgesinde kalan Brussels Park, European Quarter'ın batısında.

Bu bölgede kalmak isterseniz otel ayrıntıları, oda fiyatları, ucuzluklar, oda fiyatı karşılaştırmaları gibi ayrıntılar için Brüksel European Quarter otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Saint-Josse-ten-Noode
Brüksel şehir merkezinin kuzey doğusundaki Saint-Josse-ten-Noode, Brüksel'in Türk Mahallesini barındırıyor. Brussels Nord tren istasyonuna yakın bu bölge Bruksel Havaalanına buradan kolayca ulaşılabilen bir yer. Burası bol bol Türk yemeği bulabileceğiniz bir mekan.

Bu bölgede kalmak isterseniz otel ayrıntıları, oda fiyatları, ucuzluklar, oda fiyatı karşılaştırmaları gibi ayrıntılar için Brüksel Saint-Josse-ten-Noode otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder