14 Mayıs 2014 Çarşamba

Vancouver'da nerede kalınır?

Batı Kanada'nın en büyük şehri olan Vancouver muhteşem doğası ve yaşam standartları ile dünyanın en yaşanılır şehirlerinden biri. Eğer burada yaşama fırsatınız yoksa bile Vancouver'ı ziyaret ederek gezip görmelisiniz. Şehir bir turist destinasyonu olarak harika bir yer.

Vancouver görece yeni bir şehir. Her ne kadar burada yüzyıllardır birileri yerleşip durmuş olsa da şehir 1886 yılında kurulmuş. Demiryolunun gelmesi işle hızla gelişerek birkaç yılda 20,000 nüfusa ulaşan şehir bugüne kadar hızlı büyümesini sürdürmiş ve bugün 2.6 milyon Kanadalıya ev sahipliği yapıyor. 3 tarafı denizler çevrili, sırtını dağlara dayamış olan bu güzel şehir hem denizin hem de dağların doğal güzelliklerine kolayca ulaşım imkanı sunuyor.

Bir Kanada şehrine kıyasla Vancouver'ın havası oldukça ılıman. Bol yağmur alan şehirde kışları haftalarca yağmurlu ve bulutlu bir hava olabilecek iken sıcaklık sıfırın altına oldukça nadir düşüyor. Kışları ise sıcaklık gündüzleri 24-25 Derece gibi harika bir seviyede duruyor. Eğer Vancouver'ı ziyaret edecekseniz en iyi havayı Temmuz ile Ekim ayları arasındaki dönemde bulacaksınız. Ama Vancouver'a kayak tatili için geliyorsanız şehri ziyaret etmek için en iyi ay Şubat.

Genel olarak Vancouver otelleri pahalı. Birçok lüks Vancouver otelinde gecelik oda fiyatları 200-250 Amerikan Dolarından başlıyor ama eğer iyi ararsanız 100 - 180 Dolar civarında da oda bulmanız mümkün. Motel oda fiyatları ise ucuz değil, 80 - 150 Dolar arası. Eğer bir hostel bulabilirseniz buralarda ise en ucuz konaklama 20 Dolar olmakla beraber tipik Vancouver hostel konaklaması ücretleri 35 - 50 Dolar arasında değişiyor.

Vancouver şehir merkezi hem Vancouver'ın gezilecek ve görülecek yerlerinin önemli bir kısmına, hem de otellerinin çoğuna ev sahipliği yapıyor. Şehrin lüks otellerinin ve backpacker hostellerinin çoğu burada. Eğer zincir otellerden başka otellerde kalabiliyorsanız (neden kalamayacaksanız), central business district dışında merkezi ama 4 ve 5 yıldızlı otellere göre daha ucuz butik oteller bulabilirsiniz.

Eğer oda ya da koğuş paylaşımına müsait iseniz gecesi 25 Dolara hostellerde de kalabilirsiniz. Eğer Vancouver şehir merkezinin dışında kalmayı göze alırsanız daha ucuz oteller bulmanız mümkün. East Van'daki Kingsway ve South Grandville'deki Broadway üzerinde ucuz otel ve motel bulabilirsiniz. Şehrin hemen her yerinde ise Bed And Breakfast ya da oda kiralama şansınız var. Eğer havaalanına yakın kalmanız gerekiyor ise, Richmond'a bakın.

Son olarak da eğer araba kullanmak ya da toplu taşıma ile yolculuğu göze alabilirseniz Vancouver'ın banlüyölerinde daha ucuz oteller bulabilirsiniz. North Vancouver, Burnaby ve New Westminster, Vancouver'a oldukça rahat toplu taşıma ulaşımı olan bölgeler.

Bu yazımızda Vancouver'de nerede kalınır sorusuna, Vancouver'ın belli başlı semtlerini tanıtarak devam edeceğiz.

Vancouver Haritası ve Merkezi Semtleri
Vancouver Haritası ve Merkezi Semtleri
Vancouver Şehir Merkezi (City Center)
Vancouver Şehir Merkezi, Vancouver'in kalbi ve aynı zamanda şehrin finans merkezinin ve Granville Eğlence bölgesinin bulunduğu yer. Şehrin tarihi binalarının, otellerinin, gece klüplerinin, barlarının ve restoranlarının da önemli bir kısmı bu bölgede. Eğer Vancouver'i gezip görmeye geldi iseniz, Vanvouver'in her tarafına da toplu taşıma ile oldukça iyi bağlantısı olan City Center, Vancouver'de kalmak için en iyi yer. Vancouver'in gece hayatı da burada, Vancouver çevresine yapacağınız turların kalkış noktası da. Kısacası, Vancouver'de şehir merkezinde kalınır.

Vancouver'in bu en merkezi bölgesinde kalmaya niyetli iseniz, bu bölgedeki oteller, güncel ve karşılaştırmalı oda fiyatları ve müşteri yorumları gibi ayrıntılar için Vancouver Şehir Merkezi Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Vancouver Kanada
Kanada'nın Vancouver Şehri hem dünyanın en yaşanılır şehirlerinden biri hem de Kanada'nın en gezilip görülesi
yerlerinden biri.
Stanley Park ve West End 
West End Vancouver'ın takılmak için en popüler bölgesi. Merkezi yarımadanın batı yarısında kalan bölge genelde yerleşim bölgesi ama plajları, güzel Stanley Parkı ve irili ufaklı restoran ve dükkanları ile Vancouver'da mutlaka uğranması gereken bir bölge. Oldukça merkezi olduğundan kalmak için de uygun bir mekan. West End'de şehir merkezi kadar çok otel olmasa da fiyatlar tam merkeze göre daha ucuz.

Bu bölgedeki oteller, güncel ve karşılaştırmalı oda fiyatları ve müşteri yorumları gibi ayrıntılar için Vancouver West End Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Gastown-Chinatown
Vancouver'ın orijinal başlangıç bölgesi olan Gastown-Chinatown şehir merkezinin hemen doğusunda bulunuyor. Tarihi bir bölge olduğundan tarihi ve modern karışık mimarisi ile Vancouver şehir merkezinin plaza görüntüsünden farklı bir manzaraya sahip. Vancouver Çin Mahallesi (Chinatown) ise Kuzey Amerika'da San Francisco'dan sonraki en büyük Çin Mahallesi.

Gastown ve Chinatown genelde ucuz otel ve hostel kategorisinde konaklama mekanları sunuyor. Eğer burada hostel'de kalacaksanız Main Street'in batısında daha çok backpacker hostel tarzında yerlerde kalmaya bakın. Eğer gerçekten ucuz Vancouver oteli arıyorsanız bulacağınız otel "East Side" denilen ve fuhuş ile uyuşturucu mekanı bölgede olma şansı yüksek.

Bu bölgedeki oteller, güncel ve karşılaştırmalı oda fiyatları ve müşteri yorumları gibi ayrıntılar için Vancouver Gastown Otelleri ve Vancouver Chinatown Otelleri sayfalarına bakabilirsiniz.

Yaletown-False Creek 
Modern bir yerleşim bölgesi olan Yaletown - False Creek, az sayıda da olsa otelleri olan bir bölge. Orta ve lüks otelleri Yaletown'da bulacaksınız. False Creek tren ve otobüs garları yakınlarında ise birkaç hostel var.

Bu bölgedeki oteller, güncel ve karşılaştırmalı oda fiyatları ve müşteri yorumları gibi ayrıntılar için  Vancouver Yaletown Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder