27 Mayıs 2014 Salı

Orlando'da nerede kalınır?

Florida Orange County'deki Orlando şehri "Dünyanın Eğlence Parkı Başkenti" olarak anılan bir şehir.  Walt Disney World Resort, Universal Orlando Resort, City Walk, SeaWorld, Gatorland ve Wet 'n Wild Water Park gibi eğlence parkları ile Amerika'nın en popüler turizm bölgelerinden biri olan Orlando özellikle sıcak iklimi nedeniyle Amerikalıların kışın kaçtığı bu destinasyon aynı zamanda ABD dışından da oldukça fazla sayıda turist alan bir şehir.

Orlando'ya her yıl 50 milyondan fazla turist geliyor (bunun sadece 3 milyon kadarı Amerika dışından gelen turistler). Çoğu turist şehri Temmuz ve Ağustos aylarında ziyaret ediyor. Bir başka çok ziyaretçi çeken ay grubu da Mart ve Nisan. Eğer Orlando'yu ziyaret etmek için en güzel zaman ne derseniz yaz tatiline çıkan Amerikalıların doldurduğu yaz aylarından ziyade bölgenin hem daha tenha hem de daha serin olduğu yaz dışı aylar. Orlando'da iklim tropik olduğu için kışın bile ziyaret edebilirsiniz. Orlando'yu yüksek sezonda ziyaret etmemek demek daha ucuz oteller, daha serin bir hava ve eğlence parklarında daha kısa kuyruklar demek.

Orlando'da nerede kalınır sorusuna cevap verirken tek tek Orlando otel tavsiyesi yapmayacağız. Orlando'nun popüler belli başlı bölgelerini tanıtacağız. Siz bu bölgelerden size uygun olanındaki Orlando otellerinin ayrıntıları için verdiğimiz otel detayları linklerini takip edebilirsiniz. Orlando'da size uygun bölge demek, aslen gitmek istediğiniz parklara yakın bölgeler demek.

Maingate East & West
Orlando'nun güneybatısında yer alan Maingate East Disney World Theme Parks'a yakın. Aslında Disney'in Hollywood Studios parkı Maingate East'e en yakın olanı. Dublör performansları ve kamera-arkası turları ile güzel vakit geçirebileceğiniz bu yerden diğer Disney parklarına monorail ulaşım sistemi mevcut. Maingate East çeşitli restoranlar, 18 delikli Fire Golf Sahası ve International Drive boyunca uzanan I-RIDE ile oldukça uygun bir kalma yeri. Maingate West ise Afrika ve Asya doğa yaşamının sergilendiği Disney Animal Kingdom'a en yakın yer. Tüm Disney World parkları birbirlerine monorail ile bağlı. Maingate West aynı zamanda Orange Lake Resorts golf sahalarına da yakın.

Bu bölgelerdeki oteller, oda fiyatları karşılaştırmaları ve diğer detaylar için Orlando Maingate West otelleri ve Maingate East otelleri sayfalarına bakabilirsiniz.

Universal Orlando & International Drive North
Eğer Universal Studios Florida eğlence parkına yakın kalmak isterseniz Universal Orlando yakınlarındaki bir Orlando otelinde kalmanızı tavsiye ederiz. Orlando'nun güney batısına ve Walt Disneyworld'ün kuzey-doğusuna düşen Universal'in sinema temalı bu parkı dünyanın en iyilerinden. Jaws'ta kocaman bir köpekbalığı saldırısından, Terminatör 2'de robot savaşlarına kadar çeşitli tema atraksiyonları bulunan parkta eğlenmemek elde değil. Burası aynı zamanda Orlando'da Restaurant Row ve International Drive üzerindeki restoranlara ve I-RIDE trolley'e de yakın.

Bu bölgelerdeki oteller, oda fiyatları karşılaştırmaları ve diğer detaylar için Orlando Universal Studios Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Orlando Universal Studios Parkı
Orlando Universal Studios Parkı

Walt Disney World & Downtown Disney
Eğer Orlando'ya geliş amacınızın temelinde Disney parkları var ise, burası Orlando'da kalmanız için en uygun yer. Walt Disney World civarındaki Orlando otelleri, Magic Kingdom'a oldukça yakın. Cindrella Şatosu ya da Big Thunder Mountain Railroad roller gibi klasik atraksiyonlar asıl kalabalık çeken yerler. Magic Kingdom diğer Disney parklarına bedava monorail ile bağlantılı. Buena Vista Gölüne yakın, Epcot Center'a yakın bir otel seçerseniz, gece havaii fişek ve ışık gösterileri ile ünlü bu parktan kolayca yararlanabilirsiniz. Hem de yakınlardaki Downtown Disney'deki restoran ve dükkanlara yakın olursunuz.

Bu bölgelerdeki oteller, oda fiyatları karşılaştırmaları ve diğer detaylar için Orlando Walt Disney World Resorts Otelleri ve Downtown Disney otelleri sayfalarına bakabilirsiniz.

SeaWorld & the Convention Centre
Dünyanın eğlence parkı başkentindeki parklar Disney ve Universal parkları ile sınırlı değil. Shamu gibi katil balinaları ile ünlü SeaWorld birçok deniz hayvanı ve bunların gösterileri ile özellikle çocukları mestedecek bir mekan. Bu nedenle burası ailelerce tercih edilen bir park. Bölge Orange County Convention Centre'a yakın olduğundan iş gezisi için Orlando'da bulunanlara da iyi bir otel lokasyonu sunuyor.

Bu bölgelerdeki oteller, oda fiyatları karşılaştırmaları ve diğer detaylar için Orlando SeaWorld Otelleri ve Convention Centre otelleri sayfalarına bakabilirsiniz.

Downtown & North Orlando
Yukarıda bahsettiğimiz parklar Orlando şehrinin içinde değil, metropolitan alan içinde (dışında yani). Eğer Orlando şehrinde kalmak isterseniz Downtown Orlando otelleri ya da North Orlando otelleri size göre. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder