27 Aralık 2013 Cuma

Beyrut'ta nerede kalınır?

Lübnan'ın başkenti Beyrut Lübnan'ın en büyük kenti olsa da 2.1 milyon nüfuslu, Akdeniz'e doğru görece küçük bir çıkıntı üzerinde kurulu küçük bir şehir. Lübnan'ın finans ve ticaret merkezi olan yaşı yetenler için 80'lerde savaş haberleri ile her televizyona çıktığında büyüklerimizin "eskiden Doğu'nun Paris'i idi bu şehir bak ne hale geldi" diye tanıttıkları bir şehirdi.

Beyrut gerçekten de Lübnan Fransız'lardan bağımsızlığını kazandıktan sonra çok kültürlü yapısı, Orta Doğu'da pek var olmayan özgür ortamı ve iklimi ile varlıklı Arap ve Avrupalı turistlerin aktığı, bugünün Dubai'si gibi bir yermiş. 1975'de başlayan ve 10 yıl süren iç savaş bir zamanlar capcanlı ve renkli mi renkli Beyrut'u hayalet şehre dönüştürmüş. Savaş boyunca şehrin batısı Müslümanlar, doğusu da Hristiyanlarca kontrol edilmiş ve değişik dinlere mensup Beyrut ahalisi arasındaki gerilim hala tam olarak geçmiş değil.

Savaşın 1989'da bitmesinden beridir Beyrut eski görkemine kavuşmaya çalışıyor.

Merkez Beyrut
Beyrut şehir merkezi açık hava kafe ve restoranları ile lüks markalı ürün mağazalarını bulabileceğiniz bir yer. Merkezin merkezindeki Nejmeh Meydanı araç trafiğine kapalı. Beyrut'un en eski ve görülesi mahallelerinden biri olan Asrafieh doğuda ve Beyrut'un restoran, kafe ve gece klübü açısından en zengin bölgesi. Bir zamanlar doğunun Champs Elysées caddesi olarak anılan ve bugün birçok otele, cafe ve restorana sahip Hamra ve turist atraksiyonu Rawcheh ise batıda kalıyor.

Beyrut Downtown olarak bilinen bölgede Four Seasons Hotel Beirut ve Le Gray Beirut gibi oldukça lüks ve pahalı otellerin yanında Ramada Beirut Downtown gibi daha orta sınıf otelleri bulabilirsiniz.

Nejmeh Meydanı Beyrut
Nejmeh Meydanı Beyrut
Ashrafieh
Modern Beyrut gece hayatının merkezi Ashrafieh'de Gemmayze ve Monot Caddesi (namı diğer Rue Monot) gece hayatının kalbi iken Sassine Meydanı ve Sodeco Meydanı ise daha çok gündüz alışveriş mekanları. Gemmayze daha çok barlar sokağı olsa da burada güzel restoranlar da mevcut. Monot Caddesi ise restoranlarla, barlarla ve gece klüpleri ile dolu.

Bu bölgedeki Beyrut otelleri için Gemmayze Beyrut otelleri, Rue Monot otelleri ve Sodeco Meydanı otelleri.

Beyrut Gemmayze Caddesi
Ain El Mraiseh
Beyrut'un kordon boyu olan Ain El Mraiseh aynı zamanda şehrin en lüks otellerinin en yoğun olduğu bölge. 70'lerde gece hayatıyla ünlü imiş buralar, bugün eski günlerini yakalamaya çalışıyor. Beyrut merkezinin hemen kuzey batısında merkeze birkaç dakika uzaklıkta. Burada güzel deniz manzaralı restoranlar bulmak mümkün.

Bu güzel sahil şeridindeki otelleri için Beyrut Ain El Mairesse otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Hamra
Savaştan önce Beyrut'un Champs Elysées Caddesi olarak bilinen Hamra alışveriş sevenleri en memnun edecek Beyrut bölgesi. Hamra son yıllarda büyük bir restorasyon ile birçok büyük restoran, kafe ve gece hayatına hitaben bar ve gece klüpleri ile dolmaya başladı.

Hamra Caddesi Beyrut'ta kalmak için güzel bir yer ve birçok otele sahip. Buradaki oteller için bakınız Hamra Caddesi otelleri.


NOT : Pasaportunuzda İsrail'e gittiğinize dair herhangi birşey varsa Lübnan'a giremezsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder