26 Aralık 2013 Perşembe

Türkiye'nin ilk Apple Storu İstanbul Zorlu Center'da açılacak

Apple CEO'su Tim Cook 4 Şubat 2014 tarihinde Apple'ın Türkiye'deki ilk Apple Store mağazasını açmak üzere Türkiye'ye gelecek. İstanbul Zorlu Center'da açılacak olan Apple Store Apple'ın Türkiye pazarında yaptığı atılımların son halkası. Geçen sene iTunes Türkiye sanal mağazasını hizmete açan Apple, Kasım 2013 tarihinden beridir Türkiye'de verdiği ilanlarla Apple Store'da çalışacak elemanlar arıyor.

Apple’ın Zorlu Center'daki mağazasında dünyada sadece iki mağazasında uyguladığı ‘kübik’ cam tavan mimarisi kullanılıyor:
Apple’ın Türkiye’de açacağı mağazanın en büyük özellikleri arasında kübik tasarımlı cam tavanlı mimariye sahip olması bulunuyor. Dünyada sadece ABD’de iki noktada yer alan kübik cam tavanlı mağazaların üçüncüsü ise İstanbul’da açılacak. Paylaşılan bilgilere göre mağaza 2 bin metrekare büyüklüğünde olacak. Apple ürünlerinin yanı sıra üçüncü parti olarak tanımlanan ürünler de Apple mağazasında yer alacak. Bu ürünler arasında ışıklandırma sistemlerinden, teknolojik oyuncaklara kadar birçok farklı seçenek İstanbul’daki mağazada yer alacak. Öte yandan Apple ürünlerinde ise kişiselleştirme yapılabilecek. Örneğin, iPad’lerin arkasında lazerle isim yazılabilecek veya Mac bilgisayarlar istenilen donanımlarla tüketicilere sunulacak.
Kaynak : Tim Cook, Zorlu Center’daki Apple mağazasının açılışına geliyor!
Tim Cook aynı zamanda Ankara'ya geçerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşecek ve 10.6 milyon adet tablet bilgisayarın dahil olduğu Fatih Projesi ile ilgili bilgi toplayacak. Apple Haziran 2013'te ihaleye teklif vermişti. Fatih projesi ihale sonuçları henüz açıklanmadı.

Türkiye'nin ilk Apple Store'u İstanbul Zorlu Center'da 4 Şubat 2014'te açılacak.
Dünyada 14 ülkede 420 adet bulunan Apple Store mağazalarında Apple'ın Mac bilgisayarları, yazılımları, Apple TV, iPod, iPad ve iPhone gibi ürünleri ile bu ürünlerin aksesuarları satılıyor. Bu mağazalar aynı zamanda Apple ürünlerine teknik destek veriyor. Apple Store mağazaları genellikle alışveriş merkezlerinin içinde bulunsa da bazı yüksek profilli yerlerde Apple Store mağazaları kendi binalarında bulunuyor.

Dünyanın en büyük Apple Store mağazası Amsterdam'da gece hayatı ile meşhur Leidseplein Meydanında.

Zorlu Center mağazasının açılması ile Türkiye Apple Store bulunan diğer 14 ülkeye (Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Kanada, Avustralya, Fransa, İtalya, Almanya, İspanya, Çin Halk Cumhuriyeti, Japonya, İsviçre, Hong Kong, Hollanda ve İsveç) katılmış olacak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder