12 Aralık 2013 Perşembe

Roma'da nerede kalınır? Roma Otel Tavsiyeleri

İtalya'nın başkenti ve en büyük şehri olan Roma yaklaşık 2800 yıllık tarihi ve modern, Rönesans ve Antik dönem olmak üzere 3 adet şehir merkezi ve başlı başına bir turizm atraksiyonu olan Vatikan Devleti ile dünyanın en gezilip görülesi şehirlerinden biri. Tarih ve sanat açısından oldukça doyucu olmasının yanında gittikçe artan oranda renkli bir gece hayatı ve alışveriş imkanları da sunan Roma, dünyanın sayılı moda başkentlerinden de birisi.

Roma tatili öncesinde en çok akla gelen soru tabii ki Roma'da nerede kalınır sorusu. Bunun cevabı bölge olarak basit. Roma'da şehrin tarihi merkezindeki otellerde (centro storico) kalınır. Roma şehrinin tarihi merkezi öyle çok büyük bir alan kaplamıyor. Tüm Roma şehrinin yaklaşık yüzde 4'ü kadar. Ama burada kalmak hem sizi hemen hemen bütün Roma'nın gezilesi ve görülesi yerlerine yakın kılacak (zira Roma'nın sunduğu tüm turist atraksiyonları burada) hem de Roma trafiğinden uzak tutacak.

Roma'ya gidenlerin aslında çoğu modern merkez olarak bilinen ve tarihi 1860'lara dayanan bölgede kalır zira Roma otellerinin çoğu burada. Bu bölge Termini Tren Garının oralar (zaten ilk yerleşim bu tren garının açılması ile olmuş). Ama Romanın gezilecek görülecek yerlerinin çoğu modern merkezin bitişiğindeki bölgelerde özellikle de Eski Merkez (Rönesans dönemi merkezi) içinde.

Bu Roma otelleri tavsiyesi şeklinde başlayacağımız yazımızın sonunda Roma tarihi merkezinin belli başlı bölgeleri ile ilgili kısa kısa da bilgi vereceğiz.

En İyi Lüks Roma Otelleri

InterContinental De la Ville Roma Oteli InterContinental lüksünü ve servisini Roma'nın merkezinde tarihi bir binada sunuyor. Her odasında teras bulunan bu otelin şöyle balkondan birşeyler yudumlarken Roma'nın tarihi silueti üzerinde batan güneşi izlemek için ideal.

Hotel Regina Baglioni Roma'nın en meşhur ve pahalı caddesi Via Veneto'da art deco palazzo'yu (saray) işgal eden 5-Yıldızlı lüks bir otel. Roma'nın konum, lüks ve servis olarak en iyilerinden.

En iyi tarihi Roma Oteli - Grand Hotel de La Minerve Roma
Grand Hotel de La Minerve Roma 18. yüzyılın sonundan beridir lüks 5-yıldızlı bir otel olarak hizmet veren köklü bir müessese. Odalarının oldukça üst sınıf ve konforlu olduğunu belirtmeye gerek yok herhalde.

Roma Otel Tavsiyesi - Grand Hotel de La Minerve Roma
Grand Hotel de La Minerve Roma
En iyi ucuz Roma otelleri
Roma'da Roma'nın tarihi merkezinde kalınır dedik. Lüks otellerde de ucuz otellerde de bu geçerli. Piazza Navona yakınındaki Hotel Navona oldukça düz ama hesaplı bir otel. Biraz daha paraya kıyabilirseniz ise daha pahalı Residenza Zanardelli iyi bir tercih.

Trevi Fountain yakınındaki Hotel Modigliani ya da yine Piazza Navona yakınındaki Relais Palazzo Taverna bu kategorideki iyi tercihler.

Roma'nın turistleri ilgilendiren belli başlı bölgelerini kısaca tanıtalım bitirmeden. Bu bölgeleri aşağıdaki haritada da görebilirsiniz.

Modern Merkez
Roma'nın alışveriş ve gece hayatının döndüğü modern merkezi aynı zamanda the via (Vittorio) Veneto ve the Quirinal palace gibi turist atraksiyolarına da ev sahipliği yapıyor. Eğer Roma'ya yolunuz düşecekse çok büyük bir ihtimalle bu bölgede kalacaksınız. zira Roma'nın belli başlı turist atraksiyonları başka bölgelerde olsa da Roma otellerinin önemli bir kısmı bu bölgede. Modern merkezde kalmıyorsanız bile buraya en azından Trevi Çeşmesini (Trevi Fountain) görmek için geleceksiniz.

Via Veneto Roma'nın en meşhur ve pahalı caddelerinden biri. Via Veneto otelleri de haliyle pahalı. Trevi Çeşmesi çevresindeki oteller de oldukça popüler.

Roma Trevi Çeşmesi
Roma Trevi Çeşmesi
Eski Roma
Roma'nın Rönesans zamanındaki merkezi olan Eski Roma aynı zamanda Roma'nın en çekici bölgesi. Birbirinden güzel meydanları (piazze) ve sokakları ile bunları dolduran güzel cafe ve restoranları ile Eski Roma piazza Navona, Campo de' Fiori, the Pantheon ve the Ghetto etrafındaki mahalleleri kapsıyor.

Bu bölgedeki Roma otelleri ve karşılaştırmalı fiyat listesi için bakınız Piazza Navona, Campo de'Fiorithe Pantheon ve the Ghetto.

Colosseo
Roma'da Eski Roma'nın da eskisi var: Roma'nın antik Roma İmparatorluğu zamanındaki merkezi Colosseo. Meşhur er meydanı Kolezyom (Colosseum), Forum ve Capitoline Müzesi (Capitoline Museum) burada.

Vatikan
Bağımsız Vatikan Devleti ve sayısız gezilip görülesi yeri kapsayan Vatikan ve çevresindeki Borgo, Prati ve Monte Mario etrafındaki alan muhtemelen dünyanın en çok sanat eseri ve tarihi bina ile kaplı bölgesi. Eğer Papa ile bir arkadaşlığınız ya da Katolik Kilisesi'nde üst düzey bir mevkiiniz yoksa Vatikan'da kalma şansınız yok ama Vatikan çevresindeki İtalyan topraklarında kalabileceğiniz birçok otel mevcut.

Vatikan çevresindeki Roma otellerin karşılaştırmalı fiyatlarıyla bir listesi için bakınız Vatikan yakınındaki Roma Otelleri.

Trastevere
Tiber Nehrinin batı kıyısında Vatikan'ın güneyindeki Trastevere, Roma gece hayatının merkezlerinden biri. Restoranlar, Pub ve gece klüpleri ile dolu olan Trastevere oldukça yoğun bir expat nüfusu da barındırıyor.

Roma'nın Trastevere ve çevresindeki otellerin karşılaştırmalı fiyatlarıyla bir listesi için bakınız Roma Trastevere Otelleri.

Roma Haritası
Roma Haritası ve şehrin merkezi bölgeleri
Kaynak : WikiTravel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder