5 Aralık 2013 Perşembe

Qatar Airways İstanbul Sabiha Gokçen Havalimanına uçuyor

Doha merkezli Qatar Airways 22 Mayıs 2014 tarihinden itibaren İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanından Doha’ya uçmayı planladıklarını açıkladı. Haftada 4 kez olarak planlanan Sabiha Gökçen – Doha uçuşları ile Sabiha Gökçen Havalimanı Qatar Havayollarının Türkiye’deki üçüncü uçuş noktası olacak. Kısa bir süre önce oneworld alliance’a katılan körfez şirketi İstanbul’a 2004’te, Ankara’ya da 2010 yılında uçmaya başlamıştı.

Sabiha Gökçen – Doha rotasındaki yaklaşık 4 saatlik uçuş Airbus A320 uçakları ile yapılacak. Qatar Havayolları Doha’dan Afrika, Avrupa, Uzakdoğu, Amerika ve Avustralya’da birçok noktaya uçuyor. Havayolu şirketi özellikle uzakdoğu’daki şehirlere ulaşım açısından görece hesaplı bir alternatif sunuyor.

Sabiha Gökçen Havalimanından yapılacak Qatar uçuşları ile sadece İstanbul’un Anadolu Yakası değil İzmit, Bursa, Sakarya gibi nüfusu yoğun şehirlerimizden seyahat eden yolcular için dünyanın dört bir yanına iyi bir uçuş alternatifi geliyor. Örneğin Anadolu’da oturan biri Bangkok, Singapur, Kuala Lumpur, Maldives gibi Uzakdoğu şehir ve ülkelerine uçmak için karşı yakaya geçmek zorunda kalmayacak.

Qatar Havayolları Sabiha Gökçen’den uçan ilk 5 yıldızlı uluslarası firma olacak. Katar Doha aktarmalı uçtuğu için yurt dışı uçak bilet fiyatları THY gibi birçok noktaya İstanbul’dan direk uçan havayollarına göre daha hesaplı oluyor.

Qatar Airways Mayıs 2014'ten itibaren İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına da uçacak.
Qatar Airways Türkiye pazarında hızla büyüyen bir firma. 2010 yılına kadar sadece İstanbul Atatürk Havalimanına uçan firma 2010 yılında Ankara’ya uçmaya başladı. 2013 içinde ise hem İstanbul – Doha kapasitesini küçük gövdeli Airbus A320’den Airbus A330’a geçerek arttırdı hem de Ankara’ya olan uçuş sayısını arttırdı. Bu yeni rota ile Qatar Airways Türkiye’ye haftada 18 kez uçuyor olacak.

Qatar Airways'in Türkiye'ye özel son rotaları, promosyonları ve indirimlerini Qatar Airways Türkiye adresinde görebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder