6 Temmuz 2013 Cumartesi

Qatar Airways (Qatar Havayolları) İstanbul - Doha uçuşlarında Airbus A330 kullanmaya basladı.

Qatar Airways oldukça memnun kalarak kullandığım bir havayolları. Özellikle İstanbul - Singapur arası uçak bilet fiyatlarının ucuz olması nedeniyle sıklıkla kullandığım bir havayolu. Ama 1 dezavantajı vardı: Qatar Havayolları Singapur - Doha arasında herşeyiyle harika Boeing 777 ve Airbus A330 uçaklar kullansa da Doha - İstanbul arasında küçük gövdeli A320 uçaklar kullanıyordu (Doha'da uçak değiştirmeyi dezavantaj olarak görmüyorum zira bu sayede bilet fiyatları oldukça hesaplı).

Doha - İstanbul trafiği artmış olacak ki nihayet Qatar Airways İstanbul - Doha arasında büyük gövdeli uçaklar kullanmaya başlayacağını açıkladı. 1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren Qatar Havayolları İstanbul-Doha-İstanbul uçuşları Airbus A330 uçakları ile gerçekleştiriliyor. Uçaklar 36 Business Class ve 192 Economy Class kapasiteli olup 700'den fazla kanala sahip dokunmatik ekranlı eğlence sistemine sahip (Qatar'ın eğlence sistemi ekran genişliği, içerik ve kalite olarak bir numara).


Airbus A330ların devreye girmesi ile İstanbul uçuşlarının kapasitesi günlük 166 koltuk yani yaklaşık 50% artmış olacak. Katar Havayolları İstanbul uçuşları 10 yıl önce haftada 3 kere olarak başlamıştı. Türkiye pazarından gelen yoğun talep neticesinde bugün haftada 10 uçuş yapılıyor.

Qatar Havayolları Türkiye'den Doha aktarmalı olarak dünyanın birçok belli başlı kentine uğruyor. Her ne kadar Türkiye'den Avrupa'ya ya da Amerika'ya bu havayolu ile uçmak pek pratik olmasa da (Doha'ya uç sonra gerisin geri Avrupa'ya uç), Doğu Asya (Tayland, Hindistan, Maldivler, Çin, Singapur, Malezya, vs), Orta Doğu, Afrika, Avustralya ve Yeni Zelanda'ya uçmak için oldukça iyi bir alternatif. Sıklıkla yaptıkları özel kampanyalar sayesinde yurt dışına ucuz uçak bileti arayanların kontrol etmelerinde fayda olan bir havayolu.  Qatar Airways Türkiye Özel kampanyaları ve uçuş teklifleri için şu adresi kontrol edebilirsiniz.

Bu arada Qatar Airways online rezervasyon yapan ama ödemek için kredi kartını kullanmayı tercih etmeyen müşterileri için, online rezervasyon ve offline ödeme kolaylığı sağlamaya başlamış. Tek yapmanız gereken, qatarairways.com/tr'den rezervasyonunuzu yaptıktan sonra, "sonre öde" seçeneğini tıklamak ve ödemenizi tamamlamak için 72 saat içinde çıkış yapacağınız ülkede bulunan Qatar Airways rezervasyon ofisine uğramak.

Qatar Airways'e ait bir Airbus A 330. Qatar Havayolları İstanbul - Doha - İstanbul uçuşlarında artık
bu büyük gövdeli uçakları kullanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder