19 Temmuz 2013 Cuma

Türk Havayolları aktarmasız Sidney - İstanbul uçuşu planlıyor.

Türk Havayolları CEO'su Temel Kotil, İstanbul - Sidney arasında aktarması uçuş yapmayı planladıklarını açıkladı. THY böylece Avrupa ile Avustralya arasında aktarmasız uçan ilk havayolu şirketi olabilir (Avustralyalı Qantasın da aktarmasız Avrupa - Avustralya planları mevcut).

Türk Havayollarının Sidney - İstanbul uçuşları 2014 yılında Asya aktarmalı olarak başlayacak. Ama Temel Kotil'e göre THY 3 yıl içerisinde bu rotanın, çok uzun menzilli Boeing 777-300ER ve Boeing 777-200ER uçaklarını teslim almasıyla beraber, aktarmasız hale gelmesini planlıyor.

14,956 kilometre mesafe ile İstanbul - Sidney uçuşu dünyanın en uzun ticari uçak rotası olacak. Dünyanı şu anki en uzun menzilli ticari uçuşu 15,544 km ile 19 saat süren Singapore Airlines tarafından yapılan Singapur-New York Newark Havaalanı uçuşu. Ama Singapur Havayolları bu sene sonunda bu uçuşları kaldırıyor. Bu uçuşun kalkması ile THY uçuşu devreye girene kadar en uzun menzilli ticari uçak uçuşu Qantas'ın 13,800 kilometrelik Sidney-Dallas Fort Worth rotası olacak.

Bu uçuş ile Qantas'ın şu anki Dubai aktarmalarına çok sağlam bir rakip geliyor. İstanbul Atatürk Havalimanı Avrupa'ya uçuşlarda daha kolay ve sık bağlantı imkanı sunuyor.

THY'ye ait bir Boeing 777.
Foto : news.com.au
Kaynak: Non-stop flights to Europe on the horizon with Turkish Airlines

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder