1 Temmuz 2013 Pazartesi

Singapur Otel Tavsiyesi

Singapur küçük bir yer o nedenle ilk başta neresinde kalacağınız önemli görünmeyebilir. Ama kazın ayağı öyle değil. Gidiş amacınıza ya da en çok vakit geçireceğiniz yere göre otel seçiminizi iyi yaparsanız birçok yere kolayca ve ucuz ulaşabileceğiniz gibi Singapur'da özellikle iş çıkış saati çok zor bulunan taksi derdini de azaltmış olursunuz. Bunun yanında Singapur otelleri oldukça pahalı olduklarından iyi bir seçim size yüzlerce dolar tasarruf ettirebilir.

Singapur'un en ucuz otelleri - Geylang
Bu kısmı başa koydum zira bu tavsiyeden çok uyarı. Eğer ucuz otel arıyorsanız büyük ihtimalle Singapur'un Geylang mahallesinde adı Hotel 81 gibi birşey olan bir otele düşeceksiniz. Bu bölgenin ucuz olmasının nedeni Geylang'ın Singapur'un kırmızı noktalı bölgesi olması. Her ne kadar Singapur güvenli olduğundan bu yörede canınıza ve malınıza zarar gelme olasılığı az olsa da yanınızda aileniz ya da eşinizle kalmak isteyeceğiniz bir bölge değil burası.

Ama eğer yanlız başına seyahat eden bir erkekseniz ve de ucuz otel arıyorsanız bu bölgede kalabilirsiniz. Sadece otelle ilgili yorumları iyi okuyun (bazı oteller gerçekten kötü). Bu bölgenin avantajı şu: Şehir merkezine yakın, fiyatlar ucuz ve de seks ticareti bir yana bölge oldukça renkli ve otantik.

Popüler Singapur Otelleri
2011 yılında hizmete girdiğinden beridir Singapur'un en popüler oteli kuşkusuz Marina Bay Sands Hotel. Singapur'un 2 kumarhanesinden birinin otel kısmı olan bu 2,561 odalı otel, kapasite bakımından aynı zamanda Singapur'un en büyük oteli ve ikinci sıradaki Swissotel The Stamford Hotel'un 2 katı!

Marina Bay Sands Hotel popüler zira tepesindeki SkyPark ve meşhur Infinity Havuzu oldukça görkemli olan Singapur şehir merkezinin en iyi manzaralarından birine sahip. Popülaritesi sebebiyle otel oldukça kalabalık ve de Singapur standartlarında bile pahalı. Ama manzarası, merkezi konumu ve de yeni, büyük ve lüks odaları ile oldukça komforlu bir alternatif.

Manzara ve merkezi konum sizin için önemli ise Swissotel Stamford Hotel (manzarası Marina Bay Sands'ten çok daha iyi), Mandarin Oriental Singapore ve The Ritz-Carlton Millenia da iyi alternatifler.

Marina Bay Sands Otel Singapur Infinity Havuzu
Marina Bay Sands Oteli tepesindeki muhteşem havuzu ile "hayatta bir kere" tadılması
gereken bir deneyim sunuyor.
Orchard Road Otelleri

Singapur'un diğer popüler otelleri genelde 2 bölgede toplanmış vaziyetteler: Gezme, görme ve iş için Singapur'da olanlara hitap eden Marina Bay alanı ve de alışveriş için Singapur'da bulunanlara hitap eden Orchard Road otelleri.

Orchard Road Singapur'un devasa alışveriş merkezleri ile ünlü caddesi. Singapur'un oldukça pahalı ama popüler otellerinin bir kısmı bu caddede. Eğer turistseniz ve de alışveriş öncelik listesinde ise tercih edilebilecek bu bölgenin en iyi otelleri tam merkezindeki Mandarin Orchard Hotel ve Grand Park Orchard.

Bugis Otelleri

Eğer hesaplı ve merkezi oteller arıyorsanız ise Orchard Road'un şehre doğru olan ucunda ve de Bugis Mahallesinde bulunan otellere bakmalınız. Bugis son zamanlarda Singapur'un en popüler hesaplı otel bölgesi haline geldi. Bölge hem Orchard Road'a, hem Central Business District'e hem de fuar merkezi Suntec City'ye yakın.

Bugis'de görece hesaplı ve oldukça iyi bir otel olarak Sim Lim Square'e yakın Ibis Singapore on Bencoolen tavsiye edilebilir. Daha da dar bütçelere is Victoria Street üzerindeki Victoria Hotel tavsiyem.

Singapur Otel Tavsiyesi
Ibis Singapore on Bencoolen Singapur'un en popüler görece merkezi ve hesaplı oteli.
China Town
Eğer Singapur'da kalacak merkezi ve oldukça otantik bir bölge arıyorsanız Chinatown ideal. Burada oteller genelde bütçe otel ya da lüks hostel kategorisinde. Buradaki güzel hostellere örnek olarak Adler Hostel ve Wink Hostel örnek verilebilir.

Chinatown şehrin finans merkezinin de dibinde olduğundan iş gezisinde olan ve de bütçe otel arayan kişilerin de tercih ettiği bir bölge.

Singapur Changi Havaalanı
Eğer transit iseniz ve yeterince zamanınız varsa dışarıda kalabileceğiniz birkaç alternatifiniz var: Crowne Plaza Hotel Changi Airport havaalanının tek oteli. Eğer vaktiniz varsa East Coast civarında otelleri tercih edebilirsiniz.

İş için gelenlere tavsiyeler
Bazıları Singapur'a iş için geliyor ve genelde gittikleri yerler Singapur'un en doğu, en batı ya da en kuzey uçları oluyor (Singapur şehir merkezi Singapur'un en güneyinde). Doğu için Grand Mercure Roxy Hotel tavsiyem. Hem şehre hem de doğu uca yakın.

Singapur'a nasıl gidilir? / Singapur Uçak Bileti
Singapur'a Türkiye'den birçok havayolu şirketi uçuyor. Hem de sadece İstanbul Atatürk Havalimanın'ndan değil. Örneğin Qatar Airways (Katar Havayolları) İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa'dan Doha aktarmalı olarak Singapur'a uçuyor. Havayolu 5 yıldızlı ve Doha havaalanı da gayet iyi. Singapur uçak biletleri de genelde diğerlerine göre ucuz.

En son Singapur uçak bileti fiyatları için Qatar Airways - Türkiye sayfasına bakabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder