6 Temmuz 2013 Cumartesi

Yunan Adalarina yolcu gemisi ile giden turist sayısında artış

Yunan Adaları Türk vatandaşlarının yurt dışı tatili için en çok tercih ettikleri mekanlardan biri. Hürriyet'in haberine göre özellikle komşudaki krizin iyice ucuzlattığı konaklama ve yemek fiyatlarının da etkisi ile Türk turistler yolcu gemileri ile Yunan Adalarına akın ediyor.

Cruise tur operatörleri bu yıl 50,000 Türk turistin yolcu gemileri ile Yunan Adalarını ziyaret etmesini bekliyor. 10 ayrı Türk limanından hareket eden gemilerin doluluk oranı beklenen şekilde oldukça yüksek.

Bilindiği gibi Yunanistan Yeşil Pasaport sahibi Türklere vize zorunluluğunu kaldırdığından beridir Yunanistan en çok ziyaret edilen yabancı ülke sıralamasında birinci sırada. Dahası cruise gemisi ile seyahatte vize zorunluluğu da yok. Yunan Adalarına olan cruise talebi haliyle patlamış ve Türkiye'yi dünyanın en hızlı büyüyen yolcu gemisi tatili pazarlarından biri haline getirmiş.

Kısa bir süre önceye kadar iki ülke arasındaki net turist Yunanistan'dan Türkiye'ye doğru iken son yıllarda bu akış tersine dönmüş vaziyette. Yunanistan'ın içine düştüğü ekonomik krizden sonra Yunanistan'a tatile giden Türk turist sayısı sekiz katına çıkmış.

Mikonos
Mikonos
Etstur'un web sitesine küçük bir ziyaret ile 4 geceden 7 geceye çeşitli uzunluklarda İzmir ve İstanbul kalkışlı cruise tur seçeneği görünüyor. İzmir (Çeşme) - Rodos - Mikonos - Santorini - İzmir (Çeşme) şeklindeki 4 gecelik bir tur örneğin adambaşı 209 Avrodan başlarken Ramazan Tatilinde İstanbul - Midilli - Rodos - Girit - Pire - Santorini - Mikonos - İstanbul şeklinde 7 gecelik bir cruise turu 779 Avrodan başlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder