5 Temmuz 2013 Cuma

En iyi 10 Lüks İstanbul Oteli

İstanbul otelleri arasından aşağıdaki 10 lüks otel öne çıkan en iyilerden.
#1 - Sumahan on the Water 
Kuleli Cad. No:51 Çengelköy, Üsküdar, İstanbul
İstanbul denilince akla gelen ilk şey boğaz. İstanbul'da konaklamanın da, bütçesi yetenler için, en güzel mekanı boğaz kısıyıs tabii ki. Bu nedenle olsa gerek, Five Star Alliance Sumahan on Water adlı bu lüks butik oteli İstanbul'un en iyi 30 lüks oteli listesinin başına koymuş.

Osmanlı döneminde etanol fabrikası olarak kullanılan tarihi bir binanın 2005 yılından beridir lüks bir butik otel olarak hayat bulduğu Sumahan on the Water İstanbul Boğazı kıyısında ve boğazın en güzel manzarasına sahip bir konumda. Sadece 20 odası bulunan bu muhteşem otelde konaklamanın gecesi 485 Dolar olsa da eşsiz boğaz manzarası, benzersiz mimarisi ve oldukça iyi değerlendirmeler alan servisi ile lüks otel kategorisinde İstanbul'un en iyilerinden.

#2 - Grand Hyatt Istanbul
Taşkışla Caddesi, Taksim, İstanbul
5-Yıldızlı Grand Hyatt Istanbul boğaza tepeden bakan merkezi konumu, lüks tesisleri, mükemmel servisi ve konforlu odaları ile ön plana çıkan harika bir İstanbul oteli. Gecesi 248 Dolar civarında olan bu otelin boğaz manzarası oldukça kısıtlı (hemen yanıbaşındaki  Interconinental and Ritz-Carlton gibi bir boğaz manzarası beklemeyin) ama boğaz manzaralı odaları mevcut ve mümkünse bu odaları tercih edin.

#3 - A'jia Otel
Çubuklu Caddesi No.27, Kanlıca, Asya Yakası, İstanbul
Kanlıca'da boğaz kıyısında tarihi bir boğaz yalısından beş yıldızlı harika bir otele dönüştürülen A'jia Otel boğazın sularının üstünde küçük ama lüks odaları, servisi ve rakipsiz manzarası ile İstanbul'un en iyi konaklama imkanlarından birini sunuyor. Sadece 16 odası bulunan bu lüks butik otel, İstanbul'da boğaz kıyısında kalmak isteyenlere.

En iyi 10 Luks Istanbul Oteli
A'jia Hotel İstanbul'da bir otelin olabileceği en güzel konumlardan birinde.
Fotoğraf - q8concierge.com
#4 - Park Hyatt Istanbul Macka Palas
Bronz Sokak No:4 Teşvikiye Şişli
İstanbul'un en klas ve gözde semtlerinden Nişantaşı'nda, Nişantaşı'nın tüm o alışveriş imkanlarına ve Avrupa yakasında olduğunuzu sürekli hatırlatan havasına yakın kalabileceğiniz harika bir konumdaki Park Hyatt Istanbul Macka Palas, 5-yıldızlı ve lüks tesisleri ile harika bir otel. Otelin konuşlandığı Art Deco mimarili tarihi bina Emporio Armani and Gucci gibi butikleri de barındırıyor.

#5 - Pera Palas Oteli
Meşrutiyet Cad. No:52 Tepebaşı, Beyoğlu-Taksim
1895 yılından beridir faliyette olan bu tarihi İstanbul oteli Osmanlı İmparatorluğu zamanından beridir İstanbul'da lüks otel konaklamasının sembolü durumunda. Kral Edward VIII, Kraliçe Elizabeth II, İmparator Franz Joseph, Zsa Zsa Gabor, Sarah Bernhardt, Alfred Hitchcock, Pierre Loti ve Jacqueline Kennedy Onassis ünlü konuklara ev sahipliği yapmış olan Pera Palas Oteli hem İstiklal Caddesinin en cıvıl cıvıl gece hayatı mekanlarının hemen yanıbaşında hem de İstanbul'un tarihi yarımadasına kısa bir taksi yolculuğu uzaklıkta.

#6 - Divan İstanbul
Asker Ocağı Caddesi. Numara.1, Elmadağ, Şişli
Taksim Meydanı ve çevresi, İstanbul'un en güzel otel mekanlarından biri. Merkezi, boğaza tepeden bakan konumu ve de İstiklal Caddesine, hem İstanbul'un tarihi merkezine hem de modern alışveriş merkezlerine yakın. Cabası iş için gelenler için Levent'e seyahat kolay. Lüks oteller grubu Divan'ın Taksim şubesi olan 5-yıldızlı Divan İstanbul oteli Elmadağ'da tesisleri, servisi ve konforu ile her alanda oldukça iyi değerlendirmeler alan bir otel.

#7- The Sofa Hotel
Teşvikiye Caddesi. No:41-41A, Şişli
Ünlü mimar Sinan Kafadar tarafından tasarlanan 82 odalı Sofa Otel, Nişantaşı'nın göbeğinde lüks alışveriş ve Nişantaşı hayatının tadını çıkarmak isteyenler için ideal bir konumda.

#8 - Ritz Carlton Istanbul
Süzer Plaza, Elmadağ Askerocağı Cad. No: 15, Kabataş
Ritz Carlton Istanbul 
#9 - Four Seasons Otel İstanbul Sultanahmet
Tevkifhane Sokak 1, Sultanahmet-Eminönü, Eski Şehir Sultanahmet, İstanbul
Boğaz kıyılarından ve Taksim'den İstanbul'un tarihi merkezine, Sultanahmet'e geçelim. Four Seasons Otel İstanbul Sultanahmet eski bir cezaevinden otele dönüştürülen Sultanahmet'in tam ortasında eşssiz konumda oldukça lüks bir otel. Otelin özellikle çatı bar ve restoranından Ayasofya manzarası görülmeye değer.

Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet
Four Seasons Otel İstanbul Sultanahmet
#10 - Ceylan InterContinental
Asker Ocagi Cad No: 1, Taksim
Boğaza tepeden bakan konumu sayesinde Intercontinental İstanbul'un en iyi manzaralı otellerinin başında geliyor. Bunun yanında 5 yıldızlı tesisleri, lüks odaları, merkezi konumu ve servisi ile İstanbul'un en iyi otel konaklama alternatiflerinden birini sunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder