17 Temmuz 2013 Çarşamba

Johnnie Walker Bruce Lee Reklamı

3 boyutlu bilgisayar grafik teknolojisi inanılmaz seviyelere geldi. Artık o kadar yaygın ki, sadece devasa bütçeli Hollywood filmlerinde değil reklam filmlerinde bile en kalitelisi kullanılıyor.

Aşağıdaki videoda Kung-Fu efsanesi Brucee Lee'nin rol aldığı(!) Johnnie Walker Blue Label reklamı var. 1973 yılında çok geç yaşta hayata veda eden Bruce Lee'yi (her nasılsa) bilmeseniz reklamdaki karakteri gerçek sanarsınız. Bu inanılmaz CGI (Computer Generated Graphics - Bilgisayar Destekli Grafik) Görsel FX şirketi The Mill tarafından tam 9 ayda yapılmış. Bruce Lee'nin gerçeğe en yakın görüntüsünü ve karizmasını yakalamak için reklamın yaratıcıları Bruce Lee'nin kızı Shannon Lee'nin yardımına başvurmuşlar.

Sanırım Shannon Lee yapımcılara babasının hayatı boyunca hiç içki içmediğini söylemeyi unutmuş :) Zaten vimeo sayfasında yönetmen reklam filminin kalitesi ve tek kelimeyle harika animasyon için göklere çıkarılsa da Bruce Lee'yi alkollü içecek reklamında kullandığı için eleştiriliyor. Yönetmenin bu eleştirilere cevabı ise bunun alkollü içecek reklamı olmadığı, Bruce Lee'nin alkol konusunda reklam boyunca tek kelime etmediği, bu filmin Bruce Lee'yi anmak üzere yapılmış ve Johnnie Walker'un sponsorluğunda gerçekleşen bir çalışma olduğu.

Bence yine de alkollü içecek reklamı olmuş ama iyi ki de bu film yapılmış. Sonundaki ürün reklamını sallarsanız reklam filmi gerçekten de etkileyici bir çalışma. 40 yıl önce bu ay 32 yaşında ölen Bruce Lee'nin 21. yüzyıl Hong Kong gökdelenlerini izleyişi insanın tüylerini diken diken ediyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder