30 Temmuz 2013 Salı

İstanbul seyahat açısından Avrupa'nın en iyi şehri seçildi

İstanbul Travel and Leisure dergisinin okuyucuları tarafından Avrupa'nın en iyi ve Bangkok'tan sonra dünyanın en iyi ikinci şehri seçildi. "Dünyanın en iyi şehirleri" listesi  (World's Best City Award 2013) derginin geleneksel en iyiler listelerinden biri.

Avrupa şehirleri arasında İstanbul en tepe noktaya 89.96 puan ile ulaşarak geçen yılın birincisi Floransa'yı ikinci sıraya attı. Avrupa kategorisinde ilk ondaki diğer sekiz şehir sırasıyla şöyle: Roma, Barselona, Paris, Venedik, Prag, Bruges, Viena ve Londra. Londra, Prag ve Brudges ilk ona bu sene girdiler.

Dünyanın en iyi şehirleri listesinin tepesinde 3 yıldır arka arkaya yer alan Bangkok bu sene de birinciliği kimseye kaptırmadı. 2. sırada ise İstanbul yer aldı. Dünyanın seyahat açısından en iyi 10 şehrinin diğer sekizi ise sırasıyla şöyle: Floransa (3), Cape Town (4), Kyoto (5), Roma (6), Charleston, Güney Carolina (7), Barselona (8), Paris (9) and Chiang Mai (10).

2013 oylamaları T+L dergisinin 18 oylama yılı. Dergi her sene okurlarından otel, ülke, şehir, tur, vs. gibi gezi ile alakalı şeylerle ilgili oy topluyor ve bu listeleri düzenliyor.

The Blue Mosque Istanbul
İstanbul Sultanahmet Camii
Foto - Qatar Airways
Asya ile Avrupa'yı ayıran Boğaziçi'nin iki yakasında uzanan İstanbul, Asya ve Avrupa'yı fiziksel ve kültürel olarak bir araya getiren bir şehir. Avrupa'nın ve dünyanın en büyük şehirlerinden biri olarak İstanbul, turistlere binlerce yıllık bir tarih, çeşitli alışveriş imkanları, renkli eğlence hayatı ve Türkiye'nin diğer turist merkezlerine kolay ulaşım sunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder