30 Aralık 2013 Pazartesi

Michael Schumacher kayak kazasının ardindan komaya girdi

Formula 1 tarihinin gelmii geçmiş en başarılı pilotu Michael Schumacher Fransa Alplerinde kayak yaparken başına aldığı ağır darbe sonrasında komaya girdi. Schumacher Fransız Alplerindeki kayak merkesi Meribel'de oğlu ile beraber kayar iken düşerek başını bir kayaya çaptı. Ünlü pilot kask takıyor olmasına rağmen kafasına ağır darbe aldı.

15 dakika içinde helikopter ile Moutiers'de hastaneye ulaştırılan Michael Schumacher'in durumu kritik. En son alınan haberlere göre 44 yaşındaki Schumacher beynindeki basıncı azaltmak için beyin ameliyatı olmuş. Schumacher şu an beyin ve omirilik uzmanı ve yakın arkadaşı profesör Gérard Saillant'ın ellerinde.

2012 yılında F1'dan 2. kez emekli olan efsane pilot, kaza olduğunda pist olarak işaretlenmiş alanın dışında kayıyordu. Resort'un yöneticisi Christophe Gernignon-Lecomte'in belirttiğine göre kazanın nedeni henüz belli değil.

Schumacher'in sözcüsü Sabine Kelm'in F1 resmi sayfasında yayınladığı açıklamaya göre kaza kayak tatili sırasında meydana geldi. "Schumacher'in sağlığı hakkında devamlı bilgi verebilmemiz anlayacağınız üzerine şu an mümkün değil" diyen Sabine Kelm ünlü sporcunun kask giydiğini ve düşmesinde başka kimsenin bir rolü olmadığını belirtti.

Meribel'de ilk yardım ekibinden kimliğini açıklamayan biri ise Schumacher'in ilk yardım sırasında şuurunun açık olduğunu ve hayati tehlikesi bulunmadığını söyledi. Doktorlardan ise şu ana kadar ünlü pilotun durumu ile ilgili bir açıklama gelmiş değil.

İngiliz gazeteci Kevin Garside'a göre Schumacher çok iyi bir kayakçı. CNN'e konuşan gazeteci Schumacher'in 1996 yılında Ferrari'ye katılmadan önce kayak yapmadığını ama Ferrari'den ayrılırken çok usta bir kayakçı olduğunu belirtti.

Michael Schumacher kimdir?
1979 yılında Almanya'da dünyaya gelen Michael Schumacher 7 kez Formula 1 Dünya Şampiyonu olmuş ve bir sezonda en çok yarış kazanan pilot ünvanına sahip bir sporcu. Spora 6 yaşında karting şampiyonluğu ile başlayan Schumacher daha sonra Formula Köning ve Formula Three şampiyonluklarını elde etti. Sonrasında Formula 1 dünyasına girdi ve burada tüm zamanların en iyi pilotu olarak tarihe geçti.

Michael Schumacher kariyeri boyunca kritik anlarda aracın limitlerini uzunca bir süre zorlayan hızlı lapler yapabilmesi ile ünlü. Michael Schumacher F1 tarihinde bir sezonu hep ilk üçte bitirebilen tek sürücü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder