31 Mart 2015 Salı

San Diego'da nerede kalınır?

San Diego, Amerika Birleşik Devletleri'nin Pasifik Okyanusu kıyısındaki Güney California’da bulunan, güzel ve büyük bir sahil şehri.  Birçok üniversitesi ve plajıyla, burası 1,3 milyon kişiye ev sahipliği yapıyor ve eyalet içindeki en büyük ikinci şehir. Aynı zamanda bu şehir uygun iklimi, biyoloji ve haberleşme teknolojileri, köklü tarihi, gece hayatı, açık hava sporları kültürü ve etnik çeşitliliğiyle biliniyor.

Şehir Meksika sınırının hemen kuzeyinde, Tijuana’nın karşısında bulunuyor. Büyük bir şehir olmasına rağmen, San Diego’nun biraz daha sakin bir havası var, bu yüzden buraya gelen ziyaretçiler bu boyutta bir şehirde normalde olabilecek telaş ve karışıklıktan biraz uzak olmayı rahatlatıcı bulacaklar.

San Diego bölgesi ılıman Akdeniz iklimiyle yılın her zamanı ziyaret etmek için mükemmel bir yer. Çoğunlukla 24°C olan sahil sıcaklıkları ve düşük nem oranı, buradaki havayı ideal hale getiriyor. Fakat Güney California bölgesinin iklimi biraz daha karışık, sıcaklıklar sahil şeridinden doğuya doğru gidildikçe hızlıca değişiyor. Yaz günlerinde gündüz sıcaklık, doğuya doğru gittiğiniz her kilometre için yaklaşık 1°C artabiliyor. Kışları özellikleri gecelerde, doğudaki bölgeler nispeten daha soğuk. Bazı vadiler ve diğer bölgelerde ise hava, zemin ve diğer faktörler yüzünden önemli ölçüde farklılık gösterebiliyor. Bu hava değişiklikleri “mikro iklimler” olarak adlandırılıyor.

Eğer San Diego’ya güneşli bir hava bekleyerek geliyorsanız, havanın çoğu günlerde kapalı olduğu Mayıs ya da Haziran aylarında gelmekten kaçının. Sakinleri bu duruma “Gri Mayıs” ya da “Haziran Kasveti” isimlerini takmış. Genellikle Eylül ayı gündüzleri havanın en sıcak olduğu ay. Uzun süre çok fazla yağış olmadığı için, Eylül ortası ve Ekim ayları bölgenin orman yangınları için en riskli kabul edildiği aylar. Yılın sıcak zamanlarında kıyıdan biraz uzak yerlerde hava sıcak olmasına rağmen, kıyıya yakın yerler hava karardıktan sonra şaşırtıcı bir şekilde soğuk olabiliyor. Mart ve Nisan ayları genellikle en sert rüzgârların görüldüğü aylar. Kıyı boyunca en çok, Eylül ayından Nisan’a kadar sisli havalar görülüyor fakat her ayın 3 ila 7 gününün sisli olması, alışılmadık bir durum değil.

Sıcak kuru havanın çölden kıyıya doğru vurduğu yaz sonu ve sonbaharlarda, alışılmış iklim koşulları değişiyor. Bu rüzgârlar Santa Ana Rüzgârları olarak adlandırılıyor. Hafif Santa Ana rüzgârları mükemmel, nemin az olduğu hava koşulları oluşturabiliyor fakat güçlü olanlar genellikle günler
boyunca sürüyor ve çok büyük bir yangın tehlikesi oluşturarak açık alanları can sıkıcı hale getiriyor.

Bu yazımızda San Diego'da nerede kalınır sorusuna cevap vereceğiz. Tek tek San Diego otel tavsiyesi yapmak yerine de bu şehirdeki konaklama açısından popüler bölgeler ile ilgili bilgi vereceğiz. Siz, size uyan bölgedeki oteller için ilgili linkleri takip edebilirsiniz.

San Diego, çok geniş konaklama seçenekleri ve fiyat aralıkları sunuyor. Eğer paranızı biraz savurmaktan çekinmiyorsanız, Downtown’da (ve körfez boyunca) birçok yüksek katlı otelle birlikte, Coronado, Ocean Beach, Point Loma, Mission Beach/Bay, Pacific Beach ve La Jolla gibi bölgelerde lüks oteller ve resortlar bulunuyor.

Ayrıca çoğu Mission Beach ve Pacific Beach’te kıyı boyunda bulunan, birçok kiralık ve yazlık ev de ziyaretçiler için mevcut.

Daha küçük bir bütçesi olan ziyaretçiler için San Diego’da tüm şehre dağılmış birçok pansiyon ve zincir moteller bulunuyor. Bu zincir otellerin yoğunlaştığı yerler Hotel Circle ve Mission Valley civarı.

San Diego. San Diego silueti, Coronado Köprüsü, Balboa Park müzesi,
Presidio Park'daki Serra Müzesi ve Old Point Loma lighthouse
Downtown San Diego

Downtown San Diego, (bazen “Merkez Şehir(Centre City)” olarak anılır) San Diego’nun yükselen ticaret merkezi bölgesi. Yeniden düzenlenmiş bir bölge olan Downtown, tadını çıkarabileceğiniz çok sayıda restoranı, mağazası ve gece hayatıyla birlikte, bölgenin ticaret ve eğlence noktası olarak görev yapıyor. Burası ayrıca birkaç müzeye ve San Diego Padre beysbol takımına da ev sahipliği yapıyor.

Bu bölgedeki San Diego otelleri ve bu otellerin fiyat karşılaştırmalı bir listesi için Downtown San Diego otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Gaslamp Quarter & Harbor Island

Körfezin biraz dışında bulunan Gaslamp Quarter, Downtown San Diego’nun tarihi merkezi. Eğer Horton Plaza’daki mağazalara, çok çeşitli yemek seçeneklerine ve şehrin eğlence merkezinin kalbine yakın olmak isterseniz otel bulmanız gereken yer burası. Lezzet düşkünleri Little Italy’deki pizza ve makarnaların tadını çıkarırken, sporseverler PETCO Park’ta bir Padre maçını izleyebilir. Daha sakin ve manzaralı bir tatil isteyenler, Downtown’ın hemen batısındaki küçük kıyı şeridi Harbor Island’ı tercih edebilir.

Bu bölgelerdeki San Diego otelleri ve bu otellerin fiyat karşılaştırmalı bir listesi için San Diego Gaslamp Quarter otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Old Town & Hotel Circle

Downtown’ın kuzeyinde, hem California’nın İspanyol mirasını öğrenip, hem de gerçek Meksika yemekleri yiyerek hediyelik eşyalar için alışveriş yapabileceğiniz Old Town bölgesi bulunuyor. Burası ayrıca Old Town State Historic Park’a da ev sahipliği yapıyor. Old Town’dan doğuya doğru Interstate 8 karayolu üzerinden gittiğinizde, uygun fiyatlı otellerin Mission Valley kanyonu üzerinde doluştuğu Hotel Circle bulunuyor. Burada kalmayı tercih etmeniz, San Diego Zoo ve Balboa Park içindeki diğer ilgi çekici yerleri keşfetmenizi de kolaylaştırıyor.

Bu bölgedeki oteller için San Diego Old Town Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Coronado

Herkes Coronado’ya bir ada dese de, burası aslında Silver Strand adı verilen bir küçük bir kara parçasıyla San Diego’ya bağlı bir yarımada. Downtown’ın hemen güneyinden bir köprüyle ulaşılan bu bölgenin en meşhur görülmesi gereken noktası, 1888 tarihli sahil kenarında bulunan, Hotel del Coronado. Orange Avenue’daki ilginç dükkânları gezebilir, ya da şehrin en iyi kumlu plajlarından birinde, bir bisiklet kiralayarak gezinebilirsiniz.

Bu bölgedeki oteller için San Diego Coronado otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Hillcrest

Balboa Park’ın kuzeyinde, Hillcrest ve onu saran şehir dışı bölgeleri bulunuyor. Bir zamanlar bankacıların bulunduğu bir banliyö olan bu bölge, şimdi şehrin gay topluluğunun kalbini oluşturuyor. Hillcrest’in seçkin mağazaları, iyi restoranları ve sevimli kafeleri; batıda Mission Hills’e, doğuda North Park’a, Normal Heights’a ve University Heights’a doğru yayılıyor.

Bu bölgedeki oteller için San Diego Hillcrest otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Mission Bay & The Beaches

Old Town’ın batısında ve doğusunda, kıyı bölgeleri Ocean Beach, Mission Bay ve Pacific Beach bulunuyor. Denize yakın olmak isteyen ya da SeaWorld’ü ziyaret etmek isteyen aileler için burası ideal bir yer. Sandaletlerinizi giyin, bir plaj havlusu alın ve kıyı yakınlarında bulunan plaj bölgelerinin keyfini çıkarın.

Bu bölgedeki oteller için San Diego Mission Bay otelleri sayfasına bakın.

La Jolla

Pacific Beach boyunca kıyı çizgisi üzerinde kuzeye doğru yol alırsanız, denizin “mücevheri” La Jolla’ya ulaşıyorsunuz. Bu gösterişli bölge, hem La Jolla Village’da sıradan bir öğleden sonrası galerilerde ya da şık butiklerde alışveriş yapmak isteyenler için hem de Cove’da sörf yaparak ve şnorkelle dalarak hareketli bir tatil geçirmek isteyenler için çok uygun.

Bu bölgedeki San Diego otelleri için La Jolla otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Şile'de nerede kalınır?

İstanbul'a 70 kilometre uzaklıkta, Karadeniz kıyılarındaki Şile İstanbullular için oldukça popüler bir yaz tatili mekanı. Haziran - Eylül ayları arasında daha güneye pahalı bir tatil yolculuğu yapmak yerine İstanbul'a yakın bir sahil kasabasına gitmek isteyen yerli turist ve yazlıkçılar sayesinde nüfusu 25 binden 100 bine çıkan Şile, plajları, yemyeşil ormanı ve küçük bir balıkçı limanı ile özellikle daha sakin olduğu haftaiçinde çok güzel bir tatil mekanı.

Şile doğru zamanda gidildiğinde oldukça keyifli bir yer. Doğru zamandan kastımız bahar aylarında henüz deniz mevsiminin açılmadığı zamanlar. Eğer yaz aylarında gidecekseniz de hafta içi günlerde Şile'ye gitmeye çalışın. Zira haftasonu Şile günübirlikçilerle dolu ve oldukça kalabalık.

Şile İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ve de toplu taşıma sisteminin (IETT) bir parçası. Bu nedenle Şile'ye Harem'den Üsküdar üzerinden iki otobüs hattı var : 139 ve 139A.

Şile plajları ile ünlü. Bu yerlerin en meşhurlarından biri muhtemelen Kumbaba plajı. Bizans döneminde kum banyosu yapılan bu plajın kumlarının romatizmal hastalıklara iyi geldiği biliniyor. Uzunkum Plajı Ayazma, Kumbaba, halk plajları ve de ağlayan kayaya göre daha tenha, daha düzgün ve daha temiz. Şile'nin giriş tarafında yer alan ve Şile Halk Plajı ya da Ayazma Plajı olarak bilinen plaj en bilinen Şile plajlarından biri.

Turizmin Şile ekonomisindeki yerine paralel olarak yazlıkçılar haricindeki yerli turistin de bu şirin ilçeye ilgi göstermesi sayesinde bugün Şile'de konaklayabileceğiniz 20'den fazla otel, motel ve pansiyon bulmak mümkün. Bu yazımıda Şile'de nerede kalınır sorusuna bu otellerden öne çıkanları listeleyerek cevap vermeye çalıştık.

Phellos Suites

Şile'de merkezi bir konumda ve kıyıdaki Phellos Suites, küçük ama güzel yüzme havuzu, manzarası, odaları, oldukça lezzetli kahvaltısı ve de güleryüzlü servisi ile Şile'de öne çıkan otellerden biri. Şile'de lüks ve butik bir otel arayanlar için ideal. Otelde 11 adet suit oda var.


Violet Park Hotel

Her ne kadar Şile merkezinden bir miktar uzakta olsa da huzurlu atmosferi ve temiz tesisleri ile Violet Park Oteli mutlaka bakmanız gereken Şile otellerinden biri. Kahvaltısı ve kahvaltının servis edildiği ortam çok iyi. Otel merkezden uzakta olduğu için daha çok arabası olanlara hitap ediyor.

BEST WESTERN Sile Gardens

Şile'nin Kumbaba Bölgesindeki 5 yıldızlı Best Western Şile Gardens kendine has mimarisi, lüks tesisleri, geniş toplantı ve etkinlik salonları, restoranları ve sağlık klübü ile Şile'de keyifli bir konaklama imkanı sunuyor. 2007 yılında hizmete giren bu Şile oteli, açılışından bu yana birçok yerli ve yabancı misafirin yanında sayısız şirket etkinliğine de evsahipliği yapmış. Otel doğa ile içi içe bir bölgede ve kısa bir Şile kaçamağı için ideal bir yer.

Şeref Otel Şile

Şile'nin konum açısından en öne çıkan otellerinden biri Şeref Otel Şile. Otelin denize bakan odalarından ve balkonlarından harika bir deniz manzarası var. Otel plaja sadece 10 dakika mesafede ve Şile'de merkezi bir konumda bulunuyor. Bu nedenle de Şile'de restoranlara ve gezilip görülecek merkezi yerlere yakın. Oteldeki odalar biraz küçük ama rahat ve ses yalıtımı da iyi.

Şile otellerinin daha geniş bir listesi, birçok değişik otel sitesinden derlenen güncel otel fiyatları karşılaştırmaları ve de diğer ayrıntılar için İstanbul Şile otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Aşağıda diğer Şile otellerinin bir listesini verdik.

El Rio Motel
Violet Park Hotel
Serenity By Fusa
Ağlayankaya Pansiyon
Titanik Pansiyon
Ağva Villa Park Motel
Kuzey Yıldızı Şile
Şile Resort Hotel
Grand Şile Hotel
Fener Motel
Şile Mevsim Otel ve Tatil Köyü
Kuzey Yıldızı
Doğa Tatil Köyü Şile

Şile'ye nasıl gidilir?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Şile'ye Üsküdar sahilindeki merkez IETT durağından kalkan 139 Üsküdat - Şile ya da Şile'den sonra Ağva'ya devam eden 139A Üsküdar - Şile - Ağva otobüsleri ile ulaşabilirsiniz. Bu iki otobüs te Harem'den geçiyor. Bu otobüsler ile Şile yaklaşık 1 - 1.5 saat yolculuk ile ulaşılabilir.

Eğer Şile'ye araba ile gelecek iseniz Avrupa yakasından geliyor iseniz Boğaz Köprüsünü geçtikten sonra Ümraniye'den Şile çıkışından çıkıp, tabelaları takip ederek; Anadolu yakasından gelecekseniz Bostancı-Erenköy tarafından 2. köprü yoluna girip Şile çıkışını kullanıp, tabelaları takip ederek Şile'ye ulaşabilirsiniz.
30 Mart 2015 Pazartesi

Büyükada'da nerede kalınır?

Adaların (namı diğer Prens adalarının) en büyüğü Büyükada, aynı zamanda İstanbul Anadolu Yakası açıklarındaki bu ada grubunun en çok ziyaret edileni. 5.4 km2’lik alanıyla adada çok fazla yapılacak şey ve görülecek yer var. Eğer mümkünse, ziyaretinizi hafta içi bir güne planlayın çünkü yazları Cumartesi ve Pazar günlerinde vapurlar, sokaklar, restoranlar, kafeler, her yer, aşırı kalabalık. (çok eskilerden taa 1940lı yıllardan beridir haftasonu böyle kalabalıkmış adalar).

Adalar'a İstanbul'dan ulaşım çok kolay. Kabataş’tan kalkan feribot ya da Pendik’ten kalkan deniz otobüsüyle ilçe merkezindeki feribot rıhtımına ulaşıyorsunuz. Burada sizi hem Osmanlıca hem de Latin alfabesiyle yazılmış bir tabela karşılıyor. Adaya yaklaştıkça şimdilerde yeni yapıların arasında kalmış, hayranlık uyandırıcı Osmanlı ve Victoria stili birçok güzel evi görebiliyorsunuz.

Tarihi, Osmanlı döneminden kalma feribot rıhtımını geçince, sizi dükkânları, restoranları ve birkaç oteliyle, hareketli ilçe merkezi karşılıyor. Solda(doğuda), pazar sokaklarına doğru devam eden restoran ve dükkânlarla birlikte kıyı boyunca deniz ürünleri restoranları bulunuyor. Sağda ise özel gemiler ve yatlar için rıhtımlarla, birkaç kafe ve bir park bulunuyor.

Pekçok ziyaretçi için Büyükada günübirlik gidilen bir yer olsa da buranın asıl keyfi aslında en az bir gece kalarak çıkartılır. Ada'da konaklama aslında oldukça popüler ve İstanbul'un gürültü ve patırtısından kaçmak için Büyükada en iyi mekanlardan biri. Biz bu yazımızda Büyükada'da nerede kalınır sorusuna buradaki bazı en popüler otelleri listeleyerek cevap vermeye çalıştık.

Büyükada İskelesi
Ada Palas Hotel Buyukada

19. Yüzyıldan kalma ahşap bir köşk olan Ada Palas Boutique Hotel, tarihi dokusu ve değerleri korunarak 2013’te bir yenilemeden geçmiş. Büyükada atmosferi içinde, temiz, rahat ve huzurlu bir konaklama imkânı sunuyor. Otelin 12 konforlu odası bulunuyor. Tüm odalar el yapımı ve klasik mobilyaların tarzıyla, modern detayların konforu birleştirilerek dekore edilmiş. Ada Palas Boutique Hotel sizi şık odalarında, uydu bağlantılı led televizyonları, ücretsiz kablosuz internet ve sıcaklığın daima kontrol edildiği bir havalandırma sistemi teknolojisiyle ağırlıyor. 20-25 metrekarelik odalarda teknolojiyle lüksü, doğallıkla şıklığı bir arada bulabilirsiniz.

Gala Hotel

Büyükada’nın en iyi sokaklarından birinde, 3 yıldızlı Gala Hotel, beyaz güzelliğiyle parıldıyor. Aydınlık, ferah ve eğlenceli atmosferi, ince detayları ve dostça yaklaşımıyla, burası ikinci eviniz olarak kabul edebileceğiniz özel bir yer. Otel merkezden sadece 5 dakikalık uzaklığıyla, ziyaretçilerine iyi bir zaman geçirmek için eğlenceli alternatifler sunuyor. Zamanınızı kitap köşesinde huzurlu bir şekilde Büyükada hakkındaki kitapları okuyarak ve iyi müzikleri dinleyerek geçirebilirsiniz. Veya eğlence köşesinde çok çeşitli oyunları oynayarak, arkadaş grubunuzla ya da ailenizle keyifli bir vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca otelin her tarafında bulunan kablosuz internet bağlantısıyla işlerinizi de takip etmeniz mümkün. Özel salonda, şirket toplantıları, doğum günü partileri ve öğleden sonra çay partileri düzenlenebilir.

Ascot Hotel Büyükada

4 yıldızlı Ascot Hotel Büyükada, restoranı, barı ve özel havuzuyla ada limanından sadece birkaç dakikalık fayton seyahati uzaklığında. 22 bağımsız balkonlu odasıyla burası hoş bir konaklama yanında en önemlisi rahat bir yatak ve mükemmel bir uyku imkânı sunuyor.  Adanın ve İstanbul’un tarihini ve güzelliklerini keşfetmeniz, rahatlamanız ve aynı zamanda kendinize gelmeniz için ideal bir yer.

Marine House Butik Otel

Marina House Boutique Hotel, Büyükada’nın ortasında, terasından görülen şahane deniz manzarasıyla, deniz otobüslerinin, gemilerin ve motorlu teknelerin yanaştığı bölgeden sadece 100 metre uzaklıkta. Lobideki şöminenin tadını çıkarabilir, 24 saatlik çay ve kahve servisiyle iyi bir zaman geçirebilirsiniz. Çocuklarınız çocuk köşesinde iyi bir zaman geçirirken siz de film izleyip müzik dinleyebilir ya da dinlenebilirsiniz.

Ücretsiz kablosuz internet bağlantısıyla, internette istediğiniz gibi gezinebilir ya da işleriniz takip edebilirsiniz. İster lobide, ister muhteşem manzarasıyla terasta ateş başında, arkadaşlarınız ve ailenizle hoş bir vakit geçirebilirsiniz.

Büyükada otellerinin daha geniş bir listesi ve bu otellerin oda fiyatları ve ziyaretçi değerlendirmeleri gibi bilgileri için Büyükada Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.
29 Mart 2015 Pazar

Phoenix'de nerede kalınır?

Phoenix, Güneybatı Amerika’nın en kalabalık şehri ve Arizona eyaletinin başkenti. Bu şehir aynı zamanda Amerika Birleşik Devletlerinin en büyük altıncı şehri. 1871’de kurulmuş şehir, zamanla bölgenin birincil kültürel, ekonomik, politik ve ulaşım merkezi haline gelmiş. 335 metre rakımıyla (1100 ft) biyolojik olarak eşsiz Sonoran Çölü üzerine kurulmuş. Zamanla, komşuları olan; Scottsdale, Tempe, Glendale, Peoria, Mesa,Chandler, ve Gilbert şehirleriyle birleşerek, büyük Phoenix şehir sınırlarını oluşturmuş. Bu günlerde Apache Junction, Fountain Hills, Queen Creek ve Sun City gibi şehir dışı bölgeler de şehir sınırları içine dahil olmak üzere. Phoenix yaz günlerinde aşırı sıcak olduğu için her zaman yanınızda güneş kremi taşımalısınız!

Bu yazımızda Phoenix'de nerede kalınır sorusuna cevap vermeye çalışacağız. Bu konuda tek tek Phoenix otel tavsiyesi vermek yerine Phoenix'in popüler konaklama bölgeleri ile ilgili genel bilgiler vereceğiz.

Central Phoenix–Downtown

Downtown; kuzeyden Thomas Road, güneyden, Buckeye Road’la sınırlanmış, 7’nci ve 19’ncu sokakların iki ucunu kapattığı bir bölge. Ortasındaki, 19. Yüzyıldan kalma Historic Heritage Meydanı’yla Downtown, Phoenix’in tarihi ve kültürel merkezi. Burada bir otelde kalmak, restoranlara, müzelere ve mağazalara yakın olmanızı sağlıyor. Meydanın bir blok güneyinde ise Wells Fargo History Museum ve Arizona Science Center var. Birkaç blok kuzeyde ise Heard Museum ve Phoenix Art Museum. Sporseverler Chase Field ve Us Airway Center’a doğru yol alırken, performans sanatları da Orpheum Theatre’da ve Symphony Hall’da gelişmeye devam ediyor. Toplu ulaşım Downtown’ı Scottsdale, Tempe ve Sky Harbor International Airport’a bağlıyor.

Bu bölgedeki merkezi Phoenix otelleri ve karşılaştırmalı otel fiyatları gibi ayrıntılı bilgiler için Downtown Phoenix otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Downtown Phoenix
Camelback Mountain

Camelback Mountain, açık hava meraklılarını kaktüslerle bezeli, dağlık yürüyüş ve bisiklet yollarıyla kendine çekiyor. 24 ve 44’üncü caddeler, bu bölgenin hareketli merkezleri olma görevini yapıyorlar. Modern ofis binaları, üst sınıf butikler ve şık yaşam alanlarıyla aynı yeri paylaşıyor. Biltmore Fashion Park alışveriş merkezi zengin insanları açık hava bahçelerinin yollarına çekerken, kuzeybatıda ikonik Arizona Biltmore Hotel göze çarpıyor. Paradise Valley’de yaşayan ünlü ve zenginlerin lüks evleri, birinci sınıf bir gezi imkânı sağlıyor.

Bu bölgedeki Phoenix otelleri ve karşılaştırmalı otel fiyatları gibi ayrıntılı bilgiler için Phoenix Camelback Mountain otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Sky Harbor International Airport

Downtown’dan sadece beş dakika doğuda, Sky Harbor International Airport bulunuyor. Pueblo Grande Museum ve Cultural Park’ın tarihi kalıntıları da buradan sadece birkaç dakika daha doğuda. Yine biraz doğuda ise yabani çiçeklerin yol boyu serpildiği Desert Botanical Garden var. Burada, engebeli Papago Parkı’nın yerini gösteren milyonlarca yıllık kırmızı kumtaşlarının ortasında, Phoenix Zoo bulunuyor. Şık restoranlar ve butikler Camelback Yolunun birkaç blok kuzeyinde sıralanmış.

Buradaki oteller ve karşılaştırmalı otel fiyatları gibi ayrıntılı bilgiler için Phoenix Sky Harbor International Airport otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Scottsdale

Eğer hali vakti yerinde olanlarla takılmak isterseniz, Downtown Phoenix’in 25 dakika kuzeybatısındaki Scottsdale, kalmanız gereken yer. Kierland Commons ve Scottsdale Fashion Square gibi büyük alışveriş merkezlerinde gezinin ya da Scottsdale Yolunun doğusundaki Scottsdale Waterfront’ta bulunan lüks mağazaları bir kurcalayın. Old Town Scottsdale gündüzleri kalabalık kafeleri, geceleri ise canlanan gece hayatıyla ışıldıyor.

Bu bölgedeki Phoenix otelleri ve karşılaştırmalı otel fiyatları gibi ayrıntılı bilgiler için Phoenix Scottdale otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Scottdale
Tempe

Downtown Phoenix’ten Valley Metro raylı sistemiyle kolayca ulaşılabilen huzurlu Tempe, Scottsdale’in altında, Downtown’dan 25 dakika güneybatıda bulunuyor. Tempe’nin insanları çeken esas noktası, Arizona State University Kampüsü.  Hareketli üniversite hayatının en çok göze çarptığı yer, Mill Avenue. Burada öğrenciler gündüzleri garip mağazalarda, geceleri ise barlarda ve kulüplerde takılıyor. Aileler için uygun olan yakın noktalar ise, Arizona State Art Museum ve Tempe Center of Arts. Bu bölgede bulunan otel ve resortlar cebiniz için de uygun.

Bu bölgedeki Phoenix otelleri ve karşılaştırmalı otel fiyatları gibi ayrıntılı bilgiler için Phoenix Tempe otelleri sayfasına bakabilirsiniz.
28 Mart 2015 Cumartesi

Portland'da nerede kalınır?

“Güller Şehri” Portland, Amerik Birleşik Devletlerinin Oregon eyaletinin en büyük üçüncü şehri. Aynı zamanda Kuzeybatı Pasifik bölgesinin Seattle ve British Columbia Vancouver’dan sonra en büyük üçüncü şehri. Şehir Oregon eyaletinin kuzey sınırı olan Pasifik Okyanusu’ndan 124 km (70 mil) uzakta, Villamette Nehrinin  (“Vilamıt” diye okunur) Columbia Nehri’yle kesiştiği bölgeden 19 km (12 mil) güneyde bulunuyor. Washington Vancouver, -British Columbia Vancouver ile karıştırılmamalı- Portland’da bir banliyö ve Columbia Nehrinin tam karşı tarafında yer alıyor. Yaklaşık 80 km (50 mil) güneyde doğuya doğru, Portland’ın mükemmel manzarasının temelini oluşturan görkemli Mount Hood yer alıyor. Şehir, manzarasının güzelliği, muhteşem açık hava alanları, birçok yerel bira üreticisine sahip olması ve çevre dostu şehir planlama politikalarıyla biliniyor.

Portland, San Francisco ve Seattle arasındaki en büyük şehir ve bu şehirlere göre Portland’da yaşam çok da yüksek tempolu değil. Planlama politikaları nedeniyle, burada çok daha sakin bir yaşam ve küçük bir şehir havası var. Bununla birlikte şehir merkezinde 610,000’den biraz daha az bir nüfus var ve tüm şehir sınırları içinde 2,4 milyon kişi yaşıyor. Şehir aynı zamanda ülkenin en büyük bağımsız ve amatör dergi yayıncıları topluluğuyla; etkileyici bir müzik ve sanat ortamını da içeren kültürel imkânlardan da nasibini almış. Yemek, bira, şarap ve diğer alkollü içkilerin piyasası tüm Batı Sahilinin en iyisi ve şehir “Dünyanın Bira ve Yemek Başkenti” olarak ün salmış durumda.

Portland’da bugün 1 saatlik araç seyahati mesafesinde 70’ten fazla bira fabrikası ve 200’den fazla şaraphane bulunuyor. Modern şehir planlama kültürünün de büyük etkisiyle, şehrin gelişimi henüz içinden çıkılmayacak bir duruma gelmemiş. Şehir ülkenin en yaygın hafif ray ve tramvay sistemini içinde barındırıyor. Fakat son yıllarda Portland’ın gelişimi şehrin günlük hayatını da; Batı bölgesindeki çok yoğun trafik, şehirde yaşama masraflarının maaşlara oranla artması ve 40 yaş altı nüfusun işsizlik oranlarının görece artması gibi sorunlarla etkilemeye başlıyor. Yine de Portland hala Batı Sahilinin yaşanması en ucuz büyük şehri.

Portland'da nerede kalınır sorusuna bu yazımızda tek tek Portland otel tavsiyesi vermek yerine, Portland'ın en popüler konaklama noktaları ile ilgili genel bilgi vereceğiz.

Downtown Portland

Portland’ın yükselen kültür merkezi Downtown, Willamette Nehrinin batı kıyısının sınırında, Portland’ın ana işlek caddesi kalabalık Burnside Sokağı’nın tam altında bulunuyor. Pioneer Courthouse Meydanı, bölgenin kültürel ve ulaşım ağı görevini yapıyor. Tiffany ve Saks Fifth Avenue gibi üst sınıf alışveriş mağazaları ve üst sınıf restoranlar bu meydandan sadece yürüme mesafesinde. Güneyde Broadway boyunca Portland Art Museum, Oregon Historical Sociey Museum ve daha birçok galeriye ev sahipliği yapan, Kültür Bölgesi bulunuyor. Tom McCall Waterfront Parkı, nehir boyunca ziyaretçilerine ağaçlarla, heykellerle ve fıskiyelerle bezenmiş bir yürüyüş yolu sunuyor. Parkın tam üstünde, cumartesi ve Pazar günleri kurulan, yerli ve yabancıların kalabalık stantları arasından geçip, etnik yemeklerini tatmalarını bekleyen Portland Market bulunuyor.

Bu bölgedeki Portland otelleri ve karşılaştırmalı otel fiyatları gibi ayrıntılar için Portland Downtown otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Downtown Portland'ın panaromik görüntüsü. Ön planda Willamette Nehri üzerindeki Hawthorne Bridge var.
North Portland ve Nob Hill

Eğer North Portland’da ya da Nob Hill’de bir otel ayarlarsanız, şehrin en moda bölgelerinde kalmış olacaksınız. Downtown’ın kuzeybatısında, 21 ve 23’üncü caddelerde, sofistike kafeler, şarap barları ve butikler art arda sıralanmış. 19.Yüzyıldan kalma şık Victoria tarzı evler ve ağaçlarla döşeli sokaklar, bu bölgeyi gezinti için eğlenceli hale getiriyor. Güneybatısında şehrin oyun alanı olan Washington Park var. Oregon Zoo içindeki yağmur ormanında gezinin, The Japanese Garden’daki itinayla düzenlenmiş çiçek sergilerini görün ya da International Rose Garden içinde hayranlıkla dolaşın.

Bu bölgelerdeki Portland otelleri ve karşılaştırmalı otel fiyatları gibi ayrıntılar için North Portland otelleri ve Nob Hill otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Chinatown ve Pearl District

Burnside kuzeyinde nehir boyunca, enerji dolu Chinatown ve Pearl District bölgeleri bulunuyor. Ayrıntılı bir şekilde inşa edilmiş Chinatown kapısını geçtiğiniz anda, önünüze restoranlar ve marketlerden oluşan bir labirent seriliyor. Esas görülmesi gereken şeyse, Çin’in vahşi dağlarını andırmak için tasarlanmış sakin bir vaha olan Portland Classical Chinese Garden. El sanatları sevenler birkaç blok batıdaki Museum of Contemporary Craft’a uğrayabilirler. Chinatown’ın kuzey sınırında sofistike şarap barları, üst sınıf lokantaları ve yerel bira servisi yapan sevimli mekanlarıyla popüler Pearl District var. Hali vakti yerinde olanlar, gündüzleri bu bölgenin şık butiklerini ve galerilerini geziyor.

Bu bölgelerdeki Portland otelleri ve karşılaştırmalı otel fiyatları gibi ayrıntılar için Portland Chinatown otelleri ve Pearl District otelleri sayfalarına bakabilirsiniz.



East Portland

Sakin East Portland, şehrin çeşitliliğini gözler önüne seriyor. Kuzeydoğuda,  Irvington’ın büyük bir kısmında alternatif bir hava ortalığı kaplıyor.  Özellikle Broadway ve 15. Cadde civarında, türünün tek örneği butikler ve ucuz restoranlar yumağı etrafı doldurmuş. Güneydeki Reed College, Hawthorne District’in merkezi. Hareketli üniversite hayatı, karşı kültür ve müzik mağazalarını öğrencilerin doldurduğu Hawthorne Boulevard’da hüküm sürüyor.  Antika severler, Willamette Nehrinin güneyindeki Sellwood Antika Bölgesi’ndeki mağazalarda bir yığın biblo ve mobilya eşyası bulabilir.

Bu bölgedeki Portland otelleri ve karşılaştırmalı otel fiyatları gibi ayrıntılar için East Portland otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Convention Center– Rose Quarter

Chinatown ve Pearl District’ten nehrin karşısına geçtiğimizde, Portland Trailblazers takımına gururla ev sahipliği yapan *Moda Center* görünüyor. Bu alan aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri Artistik Buz Pateni Şampiyonası da dahil, büyük spor etkinlikleri ve konserlere de ev sahipliği yapıyor. Burası ayrıca üç kat boyunca yerleşmiş mağazaların, ucuza alışveriş yapmak isteyen alıcıları kendine çektiği Lloyd Center Mall ve Oregon Convention Center’ı da barındırıyor. Güneyde, Burnside Bridge yakınlarındaki hareketli gece hayatı bu bölgeyi canlı tutuyor.

Bu bölgedeki oteller ile ilgili detaylı bilgiler için Portland Rose Quarter otelleri sayfasına bakabilirsiniz. 

QR Kodu nasıl yaratılır - Online bedava QR kod yaratıcısı

İsmini İngilizce Çabuk Tepki (Quick Response) kelimelerinin başharflerinden alan QR Kodu aslen Japon otomotiv sanayii için tasarlanmış olsa da daha hızlı okunabilirliği ve daha çok veri depolayabilmesi sayesinde bugün birçok alanda kullanılan bir kod türü. Mobil araçların özellikle de akıllı cep telefonlarının yaygınlaşması ve bu telefonlarda bulunan ücretsiz QR kodu okuyucuları sayesinde QR kodu bugün sadece endüstri'de değil pekçok pazarlama ve satış uygulamasında da kullanılıyor.

QR kodu nedir bu konuda biraz bilgi verdik. Peki kendi QR kodunuzu nasıl yaratırsınız. Bunun en kolay yolu internette bulunan ücretsiz bir QR kodu yaratıcısı siteyi ziyaret etmek. Türkçe QR kodu yaratmak için ise alternatifleriniz kısıtlı ama Türkçe QR kodu için siteler de var. Örneğin şu online bedava QR kodu jeneratörü hem statik QR kodu (verinin direk QR kodu içine yazılması) hem de dinamik QR kodu (QR kodunun içine bir ağ sayfası linki gömülmesi) yaratabiliyor. Daha da iyisi sadece rastgele herhangi bir meti değil iş kartı, e-mail, wifi adresi, SMS ve web sayfası bilgilerini bir kalıba bağlı olarak QR kodu içine koyabiliyorsunuz.

TrustThisProduct tarafından geliştirilen Online bedava QR kodu jeneratörü sadece Türkçe değil İngilizce, Almanca, Rusça, Fransızca, Hindi, İtalyanca, Vietnamca ve Çince QR kodu yaratmanızı da sağlıyor.

Bu oldukça kullanışlı ve ücretsiz qr kodu yatarıcısı için trustthisproduct.com Free qr code generator sayfasınız ziyaret edebilirsiniz.

QR kodu cep telefonları sayesinde hayatımıza giren faydalı bir uygulama.
TrustThisProduct Hakkında

TrustThisProduct üretici firmalara aşağıdaki sorunları çözebilmelerini sağlayacak çözümler sunuyor:

- Müşterilere ürünleriniz hakkında detaylı ve doğru bilgi sunabilmek,
- Müşterilerin bir ürünü satın almadan önce gerekli bilgilerle donanmasını sağlamak,
- Marka bağımlılığını arttırmak,
- Ürünlerinizin rekabet şansını arttırmak,
- Ürünlerinizin sosyal medyada reklamını sağlamak,
TrustThisProduct.com sunucuları üzerinden ürünlerinizin internet üzerinde promosyonu için ek bir kanal yaratmak,
- Müşteri geribildirimlerini hızlıca alabileceğiniz bir kanal yaratmak,
- Ürünlerinizin satın alındığı yerlerle ilgili bilgi almanızı sağlamak,
- Ürünlerinizi satın alan müşterilerle ilgili cinsiyet, yaş grubu gibi bilgileri toplamak,
- Ürünlerinizi taklitlerden korumak,
- Ürünlerinize eşsiz bir karakter kazandırarak diğer generik ürünlerden ayırd edilmelerini sağlamak.

Şirketi şu Facebook adresinden takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/TrustThisProduct.
27 Mart 2015 Cuma

Baltimore'da nerede kalınır?

Baltimore, Amerika Birleşik Devletleri’nin Orta-Atlantik bölgesinde, Washington D.C.  yakınlarındaki Maryland’de popüler bir turist noktası. Bugünlerde büyük bir turizm ve seyahat noktası haline gelen bu yerin belki de en bilinen özelliği, Francis Scott Key’in daha sonraları Amerikan Milli Marşı olarak kabul edilecek Star Spangled Banner şarkısının sözlerini yazdığı şehir olması.

Baltimore, Chesapeake Körfezinin birleşim noktasında yer alıyor. Bitmeyen gece hayatı, ılıman iklimi ve yoğun misafirperverliği, burayı tüm yıl boyu ziyaret edilebilecek bir yer haline getiriyor.

Biz bu yazımızda Baltimore'da nerede kalınır sorusuna tek tek Baltimore otel tavsiyesi vermek yerine Baltimore'un konaklama konusunda popüler yerleri ile ilgili genel bilgiler vererek cevap vereceğiz.

Baltimore'a gelen ziyaretçilerin çoğunluğu, ana atraksiyonların hemen yanı başındaki Inner Harbor’da kalmayı tercih ediyor. Çok az şehirde bu kadar iyi belirlenmiş bir turist bölgesi bulunduğu için, şehirdeki tüm büyük otellerin burada toplanmış olması sürpriz sayılmaz.

Eğer daha iyi yemek ve gece hayatı seçenekleriyle, daha sakin, yerel karakterli bir yerde kalmak isterseniz, Fells Point ilk seçeneğiniz. Fakat daha az bilinen yerler arıyorsanız, Federal Hill’de Midtown’da ya da Canton’da, güzel pansiyonlar ya da diğer küçük otelleri bulabilirsiniz. Özellikle Midtown’daki oteller Downtown ve Inner Harbor’dakilere göre daha iyi bir toplu ulaşım avantajına da sahipler ( bu şehir için nadir bir durum).



Inner Harbor

Baltimore’un en iyi bilinen semtleri, Patapsco Nehri kenarında, nehirle sınırlanmış alışveriş ve eğlence bölgeleri. Burada bir arabaya ihtiyaç duymadan günlerce kendinizi eğlendirecek şeyler bulabilirsiniz. Limanda bir restoranda, üzerinizde körfez rüzgârıyla, yerli yengeç lezzetlerini deneyin ya da National Aquarium’da veya Camden Yards Beyzbol Stadyumu’nda, tüm aileye uygun bir eğlencenin tadını çıkarın. Havalar ısındığında Inner Harbor, Pier 6 Pavilion’daki açık hava müziğiyle birlikte, büyüklü küçüklü gemiler ve sokak müzisyenlerinin koşuşturmacalarıyla doluyor.

Bu popüler konaklama bölgesindeki Baltimore otelleri ve bu otellerle ilgili oda fiyatları, konuk yorumları gibi ayrıntılı bilgiler için Baltimore Inner Harbor Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Baltimore Inner Harbour
Downtown

İş için gelen ziyaretçiler Inner Harbor’da kalarak hem şehrin merkezi ticaret bölgelerine yakın olabilir, hem de odalarından daha iyi bir manzara yakalayabilirler. Fakat çoğu uygun iş oteli ve zincir otel, şehrin Downtown bölgesinde konuşlanmış. Downtown bölgesinin gece hayatı için çok iyi bir yer olmadığını aklınızda tutun —her seferinde başka bir yere gitmek zorunda kalabilirsiniz ve ticaret bölgesinin geceleri boşalan sokakları korkutucu olabilir.

Bu bölgedeki oteller için Baltimore Downtown otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Little Italy

Little Italy, Inner Harbor’ın tam doğusunda kıyı boyunca yerleşmiş,  sakinlerinin çoğunun birbirine sıkı bağlı Amerikalı İtalyanlardan oluştuğu topluluğun yaşadığı bir bölge. Marinara soslarının dumanının tüttüğü neredeyse 20’den fazla restoranın arasında, kıyı kenarında bağlı su taksileriyle ve birden bire oynanmaya başlanan bocce oyunlarıyla, kendinizi Baltimore yerine Venedik’te sanabilirsiniz.   Yazları bölge, Cuma günleri ücretsiz yapılan açık hava film gösterimleri ve lokantaların dışarı yerleştirdikleri masalarla canlanıyor.

Bu popüler konaklama bölgesindeki Baltimore otelleri ve bu otellerle ilgili oda fiyatları, konuk yorumları gibi ayrıntılı bilgiler için Baltimore Little Italy Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Fells Point

Little Italy’nin doğusunda, tarihleri 1700’lerin ortalarına dek dayanan, sevimli, kırmızı kiremitli bitişik evlerin oluşturduğu, korunmuş bir ulusal tarihi bölge olarak kabul edilen Fells Point yer alıyor.  Eskiden bir liman ve gemi yapımı topluluğunun bulunduğu bu bölge, 18. Yüzyılın denizel cazibesini ve antik havasını taşıyan yollarıyla yürüyüş için çok zevkli. Fells Point, bar ve birahanelerinin gürültücü denizciler ve liman işçileriyle dolduğu yüzyıllar öncesinin geleneklerini hala sürdürüyor. Şehirde hala yoğun bir gece hayatı var.

Bu bölgedeki Baltimore otelleri ve bu otellerle ilgili oda fiyatları, konuk yorumları gibi ayrıntılı bilgiler için Baltimore Fells Point Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Baltimore Fells Point
Canton

Canton, Fells Point limanını güneydoğu tarafından kucaklıyor ve kuzeyde, eyaletler arası I-95 yoluyla sınır halinde. Bir zamanlar endüstriyel bir ambalajlama bölgesi olan bu yer, şimdilerin moda, sınıf atlamış yaşam bölgesi. Canton’ın kalbi; üst sınıf butiklerin, spor barlarının ve salamura istiridyelerin sunulduğu restoranların bulunduğu, yeşil O’Donnel Square.

Bu bölgedeki Baltimore otelleri ve bu otellerle ilgili oda fiyatları, konuk yorumları gibi ayrıntılı bilgiler için Baltimore Canton Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Federal Hill

Inner Harbor’ın güneyinde, Güney Baltimore Yarımadası olarak da bilinen kalabalık Federal Hill var. İç savaş zamanından kalma Federal Hill, dağlık zirvesiyle, şehrin mükemmel manzaralarına yukarıdan bakma imkânı sunuyor. Cross Street Market, yarımadada bulunan şenlikli bar ve restoran bölgeleriyle birlikte, parkta piknik hevesinizi almanız için de mükemmel bir yer.

Bu bölgedeki Baltimore otelleri ve bu otellerle ilgili oda fiyatları, konuk yorumları gibi ayrıntılı bilgiler için Baltimore Federal Hill Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Mount Vernon

Baltimore Downtown’ın hemen kuzeyinde, güzel bir şekilde restore edilmiş 19.Yüzyıldan kalma evleriyle Mount Vernon, şık bir bölge. Burada Washington D.C.’deki anıttan daha eski olan Baltimore’un Washington Anıtı’nı bulabilirsiniz. Ayrıca Downtown Baltimore’un baş tacı, Walters Museum of Art ve Tony Charles Sokağı gibi kültürel kurumlara da ev sahipliği yapıyor.  Mount Vernon’un kuzeyi Hampden, her taraftan ziyaretçi çeken parlak ışıklı yılbaşı süsleme gösterileriyle iyi bilinen 34.Sokağı da içinde barındırıyor.

Bu bölgedeki Baltimore otelleri ve bu otellerle ilgili oda fiyatları, konuk yorumları gibi ayrıntılı bilgiler için Baltimore Mount Vernon Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.
25 Mart 2015 Çarşamba

Cannes'da nerede kalınır?

Bir zamanlar ufak bir balıkçı köyü olan Cannes, bugün Avrupanın sosyal merkezlerinden biri olarak düşünülen göz alıcı ve pahalı bir sahil şehri. Zenginleri ve ünlüleri ağırlayan Cannes Film Festivalinin düzenlendiği yer olan Cannes, Mayıs ayında cıvıl cıvıl.  Festival sırasında hayranlar aktörleri, ünlülüler ve yönetmenleri yakından, birebir olarak La Croisette’nin sonundaki Palais Des Festivals’in meşhur basamaklarında görebilir.  Gece hayatı, kumarhaneleri, üst düzey restorantları Cannes’a elit bir hava verse de, Cannes’da her bütçeye uygun bir çok alternative bulunmakta. Turistler  arnavut kaldırımı taşlı sokakları ve nefes kesen manzaralarıyla  Le Suquet’in güzelliğini ve mimarisini inceleyebilir veya sokağın kenarındaki masalarda oturup, bir çok insanın favori hobisi olan,  harika yat limanını  baştan aşağı seyredebilirler.

Cannes'da nerede kalınır sorusuna gelelim. Burada tek tek Canner otel tavsiyesi vermeden önce Cannes'te kalmak için ideal bölgelerle ilgili genel bilgi vereceğiz.

Cannes Şehir Merkezi (Cannes Centre Ville)

Kalmak için ilk tercih edilen ve en popüler alan Cannes Şehir Merkezi (Cannes Ville) bölge. Dünyanın en göz alıcı şehir merkezlerinden biri olarak görülen Cannes şehir merkezi, Rue d’Antibes etrafında toplanmış ve tasarım mağazaları, son moda cocktail barlar,kafeler, fırınlar,süpermarketler ve sinemalarla dolup taşıyor. Şehrin ticari merkezi olarak görülen ana tren istasyonu Gare de Cannes de burada.

Bu merkezi bölgedeki Canner Otelleri, ayrıntılı ve karşılaştırmalı otel fiyatları ve diğer bilgiler için Cannes Centre Ville Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Cannes Promenade La Croisette (LaCroisette Kordonboyu)
La Suquet

Cannes’ın baş döndüren tarihi bölgesi Le Suquet, dağ boyunca çıkan arnavut kaldırımı taşlı yolları ve tepenin doruğunda konumlanmış saat kulesi ve kiliseden görülebilen  göz alıcı Cannes Koyu ile tanınıyor. Gezginler yakınlarda dünyaca ünlü Marché aux Fleurs, Çiçek Pazarına ev sahipliği yapan göz alıcı Allées de la Liberté ile sınırlandırılmış Vieux Limanını, veya diğer bir adıyla Eski Limanı bulabilirler.

Bu güzel bölgedeki Canner Otelleri, ayrıntılı ve karşılaştırmalı otel fiyatları ve diğer bilgiler için Cannes Suquet Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

La Bocca

Cannes Film Festivalinin yoğun zamanlarında kalacak yer arayan gezginler için Cannes şehir merkezinin batısında sahiller ile çevrili bir yerleşim alanı olan La Bocca, popüler bir alternatiftir. Bu bölge,eskiden Château de La Bocca olarak bilinen Square de Morés gibi parklarıyla ön plana çıkmakta ve bölgeye sahilde yer alan Gare de Cannes – La Bocca tren istasyonuyla kolaylıkla erişilebilir.

Bu bölgedeki Canner Otelleri, ayrıntılı ve karşılaştırmalı otel fiyatları ve diğer bilgiler için Cannes La Bocca Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

InterContinental Carlton Cannes
Cannes otelleri deyince akla ilk gelen piyasasının ağır topları — The Majestic, Carlton, ve Martinez — hala kalmak için en iyi yerler olarak sayılıyor. Mükemmel mimarileri ve Cannes sahil şeridine olan rakipsiz yakınlıklarıyla, en iyi servisi ve imkanları sunuyorlar. Butik teklifler de oldukça cazip ve JW Marriot Cannes da (eski Palais Stephanie) popüler bir yeni seçenek. Eğer şehre film festivali için gelen çoğu ünlü kişi gibi şehrin biraz dışında kalmak isterseniz, Antibes’deki ünlü, Hôtel du Cap-Eden-Roc, daha yeni devasa bir yenilemeden geçti (bakınız Fransız Rivierası). Cannes içindeki oteller için, işte bazı tavsiyeler;

1. Majestic Barrière. 2011’de geçirdiği baştan aşağı bir yenileme, efsanevi Majestic Barrière’i şehrin otelleri arasında baş tacı yapıyor. 265 oda ve 84 süite ek olarak Majestic, imkânlar listesine 5 kil tenis kortunu da ekledi. La Croisette’nin karşısındaki ideal konumuyla Majestic, Cannes Film Festivali’ne akın eden ünlülerin favorisi.

2. InterContinental Carlton Cannes. Dünyaca tanınan siluetiyle (tescilli bir tarihi anıt) InterContinental Carlton Cannes, görkemli Fransız Rivierası’yla eş anlamlı halde. LaCroisette’nin tam kalbinde, deniz kenarındaki konumuyla, Cannes Limanı’nın en iyi manzarasını sunuyor. Carlton’ın 36 süiti, meşhur barında belki birkaçını görebileceğiniz ünlü avizelerinden isimlerini almış.

3. Hotel Martinez. Yüksek sosyeteyi Martinez’e çeken şeyler onun harika imkânları. Lüks spa’sı, üst sınıf La Palme d’Or restoranı ve kimilerine göre Fransa’nın en iyi özel plajı burada. Meşhur Zplage restoranının plaj terasında bir yemek yiyin ya da çocuklarınızı çocuk yaz programlarıyla neşelendirin. Tüm aileye uygun hem lüks hem de eğlence.

4. Five Hotel & Spa. Şık ve modern bir alternatif için, çatı katı sonsuz görünümlü havuzu ve mükemmel mutfağıyla Five Hotel & Spa bir ziyareti hak ediyor. Sadece 45 oda ve süitle; taze, modern dekora, becerikli ve dikkatli bir servis eşlik ediyor. Deniz kenarında olmasa da, geceleri şehrin pırıltılı manzarasını sunuyor ve Palais de Festivals’den sadece birkaç adım uzaklıkta.

5. Le Grand Hotel. La Croisette’nin en eski oteli Le Grand Hotel, rahatlatıcı bir bahçe ortamıyla birlikte, lüksten de kaçmayan özel bir plaj sunuyor. Son yapılan yenilemenin otele kazandırdığı 60’ların funk havası, burayı komşularından ayırıyor. Cannes’ın en iyi restoranlarından biri olan Le Park 45 ve popüler bar Le Cercle da, burayı çekici kılan etkenlerden.
22 Mart 2015 Pazar

Minneapolis'de nerede kalınır?

Amerika Birleşik Devletleri'nin Minnesota Eyaletindeki Minneapolis, Minneapolis–Saint Paul İkiz Şehirleri'nin büyük olanı (bu iki şehir birbirinine neredeyse tek bir şehir sayılacak kadar yakın olduklarından İkiz Şehirler olarak anılıyorlar). Mississippi Nehri kıyılarındaki Minneapolis ışıldayan gökdelenleri ve ortasındaki parlak gölleriyle her mevsim ziyaret etmeye uygun gezilip görülesi bir şehir Bu şehirde hem ilgi çekici ve eğlenceli aktivite noktaları bulunabileceksiniz, hem de doğal güzellik ve kentsel kültürün mükemmel bir bileşimine şahit olacaksınız.

Biz bu yazımıda Minneapolis'de nerede kalınır sorusuna cevap verdik. Tek tek Minneapolis otel tavsiyesi vermek yerine Minneapolis otellerinin toplandığı, konaklama açısından popüler bölgeleri tanıttık. Bu bölgelerdeki oteller için ilgili sayfa linklerini takip edebilirsiniz.

Önce genel otel bilgileri verelim. Bu şehirde çok çeşitli oteller bulmak mümkün. Downtown, orta sınıftan üst sınıfa kadar hem bağımsız hem de uluslararası otel zincirlerinin otellerine ev sahipliği yapıyor. Downtown’dan fazla uzakta olmayan University of Minnesota kampüsü, birçok orta sınıf seçeneğe sahip. Güney Minneapolis’te kısıtlı seçenekler olsa da Downtown bölgesine yakın. Twin Cities’in (İkiz Şehirler) tek sırt çantalı turistler için olan hosteli ise Minneapolis Institute of Arts ve Eat Sokağı arasında bulunuyor. Araba olmadan seyahat eden turistler, şehir dışında olan bir otelden kalmaktan uzak durmak isteyecekler.

Downtown Minneapolis

Mississippi Nehrinin kuzey kıyısında bulunan Downtown Minneapolis, eğer Guthrie Theater, Minneapolis Institute of Arts ve Mill City Museum’u ziyaret etmek isterseniz otel ayarlamanız gereken yer. Downtown’ın cam ve çelikten oluşan çok katlı binaları burada kendisini, Depolar Bölgesi’nin kuzeyindeki neon, Hennepin Caddesi Tiyatro Bölgesi’ne bırakıyor. Downtown’ın hemen güney ucunda, Minneapolis Convention Center’ın hemen yakınlarında, kırsal görünümüyle, sabah koşularınız ve öğleden sonra gezintileriniz için çok uygun olan Loring Park yer alıyor. Daha da güneyde, butik elbise mağazaları ve şık mücevhercileriyle, Uptown bulunuyor. Eat Sokağı, adından tahmin edileceği üzere, mütevazi Vietnam Pho restoranlarından, döşemeli İngiliz barlarına kadar her şeyi bulabileceğiniz bir yer. Binalar arası köprüler, Downtown Minneapolis’te her mevsim gezinmeyi kolay bir hale getiriyor fakat şehir aynı zamanda ayrıntılı bir otobüs ve hafif-ray ağıyla sarılı.

Bu bölgedeki Minneapolis otelleri ve karşılaştırmalı fiyat listesi için bakınız Minneapolis Downtown West Otelleri (Downtown West is the part of where most people refer to when they say "Downtown").

Downtown St.Paul

Minnepolis’in doğusunda ve nehrin altında, 19. Yüzyıl mimarisi ve ofis kuleleri yerine zarif konutlarıyla bilinen St.Paul bulunuyor. Geniş Mississippi Nehri civarına yerleşmiş oteller, Minnesota State Capitol binasının etkileyici beyaz kubbesi ve Minnesota Tarih Merkezi’yle birlikte; bir konferans ve eğlence alanı olan Xcel Energy Center’a yürüme mesafesinde.  Birkaç blok daha batıda, Viktorya dönemi malikâneler ve İtalyan tipi villalarla düzgünce sıralanmış Summit Avenue Mahallesi var. F.Scott Fitzgerald ve Sinclair Lewis gibi Amerikan yazarlar bir zamanlar buralarda yaşamış. Minneapolis-St.Paul Uluslararası Havalimanı ve Bloomington Mahallesi ise güneybatıda kalıyor.

Bu bölgedeki oteller ve karşılaştırmalı fiyat listesi için bakınız Downtown St.Paul Otelleri.

Bloomington Mall

Downtown Minneapolis’in tam güneyinde ve St. Paul’un tam güneybatısında bulunan Bloomington, Mall Of America alışveriş merkezine kolay ulaşım sağlamanız için kalmanız gereken yer. Burası, tam ortasındaki Nickelodeon Universe tema parkıyla birlikte, 500’den fazla mağazanın spor malzemelerinden evcil hayvan yemlerine kadar her şeyi sattığı bir mekân. Ayrıntılı bir otobüs ağı, Bloomington’ı hem Minneapolis’e hem de St. Paul’e bağlarken, hafif raylı bir sistem ziyaretçileri yakındaki Minneapolis-St. Paul Uluslararası Havalimanı ve Downtown Minneapolis’e bağlıyor.

Bu bölgedeki oteller ve karşılaştırmalı fiyat listesi için bakınız Bloomington Mall Otelleri.

Eagan

Minnesota Nehri’nin güney kıyısındaki Eagan, sakinlerine Downtown Minneapolis’in tüm gürültü ve kalabalığından uzaklaşma imkanı sunuyor. Orta sınıf evler Eagan’ın çoğunluğunu oluşturuyor. Ayrıca makul fiyatlı orta-batı tarzı Granite City gibi birahaneler ve sakinlerinin uğrak noktası Jensen’s Supper Club gibi restoranlar, bu mahalleyi özellikle ailelerin gözünde popüler hale getiriyor. Karşılıklı seferler, Eagan’la, ona yakın Mall of America ve Minneapolis-St. Paul Uluslararası Havalimanı arasında düzenli olarak çalışıyor.

Bu bölgedeki oteller ve karşılaştırmalı fiyat listesi için bakınız Eagan Otelleri.
20 Mart 2015 Cuma

Atlanta'da nerede kalınır?

Eskinin cazibesi ve zarafetiyle ışıldayan Yeni Güney’in öncü şehri Atlanta güneyli gelenekler ile parlak bir modernizmi dengeleyen bir şehir. 2010 yılı nüfus sayımına göre, şehir merkezinde 420,003, tüm şehir sınırları içinde ise 5,3 milyon kişiyi barındıran Atlanta şeftali ağaçları, gökdelen manzaraları ve dünyanın en yoğun havalimanı ile sizi bekliyor. Tarihinde baştan aşağı yıkım ve yeniden inşayı yaşayan; savaşın dehşetini gören, kıtlık ve sellerin acısını hisseden Atlanta küllerinden yeniden doğmayı ve dayanıklılığı tüm diğer Amerikan şehirlerinden daha iyi biliyor. Atlanta Olimpiyatların 100. Yılına ev sahipliği de yapmış.

Atlanta'da nerede kalınır sorusuna bu yazımızda tek tek Atlanta otel tavsiyesi vermek yerine popüler Atlanta otel ve konaklama bölge ve semtleri ile ilgili bilgi vereceğiz. Bu bölgelerdeki Atlanta otelleri, karşılaştırmalı otel fiyatları ve en iyi otelleri seçmeniz için konuk değerlendirmeleri gibi ayrıntıları görmek için ilgili otel sayfa linklerimizi takip edebilirsiniz.

Atlanta’nın çoğu büyük oteli, Five Points ve Midtown bölgeleri arasındaki hatırlanması kolay bir yerde toplanmış; Hotel District (Otel Bölgesi). Bu bölge Atlanta’nın ekonomik ve politik kalbi, ayrıca Centennial Olympic Park,  World of Coca-Cola, Georgia Aquarium ve CNN Center gibi çoğu önemli turistik yere de yürüme mesafesinde.

Hızla gelişen Midtown bölgesi, Atlanta’nın finansal bölgeleriyle birlikte, birçok yüksek katlı lüks apartmana ve yakınındaki çoğu müzelerle tiyatrolara ev sahipliği yapıyor. Eğer gelişen, kentsel bir ortamda, butik oteller arıyorsanız, Midtown size uygun bir alan olabilir.

Bir zamanlar Atlanta’nın gece hayatının kalbini olan Buckhead, hala bölgenin alışveriş ve yeme-içme bölgelerine yakın birkaç üst sınıf otel barındırıyor.

Atlanta'da nerede kalmalı - Atlanta Şehir Merkezi
Atlanta şehir merkezi
Atlanta’da eğer bir arabanız olmadan kalıyorsanız, kolay ve merkezi ulaşım sunan şehrin toplu taşıma sistemi MARTA’nın bulunduğu Midtown ya da Downtown bölgelerinde kalmanız, sizin için en iyisi olacak. Her iki bölgede yürüme mesafesinde birçok bar ve restoranla birlikte, kültürel bölgeleri de barındırıyor. Şehrin bu bölgesindeki ünlü oteller tren istasyonlarına ve otobüs duraklarına yakın olduğu için, şehrin en ilginç kısımlarına hızlı ve zahmetsiz bir ulaşım imkânı sağlıyor. Buckhead ve Decatur Buckhead bölgeleri de toplu ulaşıma kolay erişebileceğiniz bölgeler, fakat bu bölgelerde turistler için fazla imkânlar yok (Decatur için özellikle, seçebileceğiniz çok fazla otel yok).

Eğer bir apart daire kiralamak isterseniz, bakmanız gereken yerler; Midtown’da Peachtree Sokağı’nın birkaç blok ötesinde, Arts Center ve North Avenue MARTA istasyonları arasında ya da North Highland Caddesi ile South Virginia Caddesi’nin güneyinde (Little Five Points de dahil).

Atlanta Downtown

Yüksek ofis binaları, Downtown Atlanta’nın kalbini oluşturuyor. I-75 ve I-20 bölgelerinin kesiştiği kavşakta yer alan bu bölge, kaldırımlarının çok katlı oteller ve apartmanlarla gölgelendiği ve takım elbiseli işadamlarıyla dolu olduğu bir ticaret merkezi. Fakat Downtown aynı zamanda Georgia Aquarium, World of Coca Cola ve Centennial Olympic Park gibi en meşhur turistik bölgelerin de bulunabileceği bir yer. Atlanta’nın metro sistemi bu mahallenin altında kesiştiği için, şehrin diğer noktalarına ulaşımı kolaylaştırıyor. Hemen kuzeyde Midtown bulunurken, güneydoğuda Downtown ve Sweet Auburn Mahalleleri bulunuyor.

Bu bölgedeki Atlanta otelleri ile ilgili ayrıntılı bilgi için Atlanta Downtown Otelleri sayfamıza bakabilirsiniz.

Atlanta Midtown

Downtown’ın hemen kuzeyinde, Atlanta’nın; High Museum of Art, Margaret Mitchell House ve Piedmont Park gibi, çoğu en önemli kültürel kurumuna ev sahipliği yapan Midtown bulunuyor. Midtown ayrıca gece hayatıyla da biliniyor. Crescent Caddesi ve Peachtree Sokağı boyunca bulunan teras barlarda hem Downtown’ın gece hayatını kuş bakışıyla görmenin, hem de serin bir esintiyi yakalamanın tadını aynı anda çıkarabilirsiniz.  Midtown’ın doğunda ise bu aralar moda olan Virginia Highland ve bohem, Little Five Points bölgeleri bulunuyor.

Bu bölgedeki Atlanta otelleri ile ilgili ayrıntılı bilgi için Atlanta Midtown Otelleri sayfamıza bakabilirsiniz.

Buckhead

Eğer popüler restoranlar ve modaya uygun size daha uygunsa, I-285 otobanı içinde North Midtown’daki Buckhead, kalmanız gereken yer.  Şık mağazalar ve modern butikler vitrinlerini Peachtree Sokağı boyunca son moda kıyafetler ve sanat eserleriyle doldururken, açık hava kafeleri de yorgunluğunuzu gidermeniz için ferah imkânlar sunuyor. Ayrıca Lennox Meydanı ve Phillip Plaza’da da üst sınıf restoranlar ve alışveriş imkânı bulabilirsiniz. Buckhead, metro hattı üzerinde bulunuyor ve şehrin diğer ilgi çekici noktalarına kısa bir yolculuk mesafesinde.

Bu bölgedeki Atlanta otelleri ile ilgili ayrıntılı bilgi için Atlanta Buckhead Otelleri sayfamıza bakabilirsiniz.

Perimeter Center

“Perimeter” (Sınır) Atlanta’yı saran I-285 karayolunun kuzey uçlarını ifade ediyor. Bu bölge, Sandy Springs banliyölerinin yakınında ve Buckhead’in kuzeyinde bulunuyor. Perimeter Center’ın ana turist noktası, makul fiyatlarıyla devasa Perimeter Mall.  Chattahoochee Nehri Ulusal Dinlenme Alanı ve Buford Otobanındaki uluslararası restoranlar bölgesi, I-285’ten kolay bir araç seyahati mesafesinde. Atlanta metro sisteminin Perimeter Center yakınlarında, biri Perimeter Mall’da olmak üzere iki istasyonu var.

Marietta

Atlanta’nın kuzeybatı kıyısında olan Marietta’nın sakin bir yerleşim yeri havası var. Fakat Atlanta’nın anayolları I-75 ve I-285’e olan yakınlığı sayesinde, ziyaretçiler şehrin merkezi noktalarına sadece kısa bir yolculuk mesafesinde.  Marietta’da suyla ilgili çok fazla eğlence imkânı var. Bir gününüzü Chattahoochee Nehri Ulusal Dinlenme Alanı’nda kano yaparak geçirin ya da Six Flags White Water Eğlence Parkı’nda çılgınca bir zamanı tercih edin. Marietta aynı zamanda güzel bir şekilde düzenlenmiş, City Club Marietta golf sahasını da barındırıyor.

Ayrıca bakınız :
Amerika'da nerede kalınır?
Nerede Kalınır yazı dizisi.
18 Mart 2015 Çarşamba

Saint-Tropez'de nerede kalınır?

20. yüzyılın başlarına kadar küçük bir balıkçı kasabası ve askeri üstten ibaret olan Saint Tropez, 1956 yılında Bridget Bardot'ın oynadığı "Ve Tanrı Kadını Yarattı" filminde arka plan olmasından sonra hızlı bir şekilde uluslararası bir tatil merkezi haline gelmiş. Bugün Avrupa ve Amerika jet sosyetesinin gözde tatil mekanı ve muhtemelen Avrupa'nın en ünlü tatil kasabası olan Saint Tropez, her ne kadar devasa lüks yatların ve onların sahiplerinin gibi dursa da hemen her turiste hitap edebilecek birşeyler barındıran gözde bir tatil kasabası.

Fransız Rivierasındaki Saint Tropez'in plajları kendisi kadar ünlü. Kasaba içindeki plajlar, "La Glaye", "La Ponche" ve "La Fontanette" oldukça küçükler. Saint Tropez plajı deyince insanların ilk aklına gelen ise Pampelonne plajı. Saint-Tropez'in 5 km güney-batısında yer alan bu kumlu ve uzun plajda bir zamanlar plaj klübü kültürünün doğum yeri olan La Voile Rouge klübü vardı. Plajın Plage de Tahiti adlı kısmı, Bridget Bardot'un meşhur "Ve Tanrı Kadını Yarattı" adlı filminin geçtiği yer. Saint Tropez'de kalanların ulaşabileceği diğer yakın plajlar da Plage de la Bouillabaisse ve Plage des Salins.

Saint Tropez'de nerede kalınır sorusuna gelelim. Saint Tropez küçük bir yer o nedenle diğer nerede kalınır serisi yazılarımızda olduğu gibi genel bilgiler ve kalınacak bölgeler yerine Saint Tropez otel tavsiyesi vereceğiz.

İlk akla gelen otellerden biri dünyaca ünlü Hotel Byblos Saint Tropez. Saint Tropez'in meşhur olduğu 1960lı yıllardan beridir hizmette olan ve kaldığınız süre boyunca Amerikalı meşhur rap yıldızlarından Rus oligarklara kadar zengin ve ünlü bir kitlenin oteldaşınız olacağı Hotel Byblos Saint Tropez. 5 Yıldızlı Saint-Tropez otelleri içinde diğer öne çıkanlar da Chateau De La MessardiereHotel Sezz Saint-Tropez ve Hotel Residence de La Pinede.
Saint-Tropez'in havadan görünümü. Arka plandaki plaj Pampelonne beach
Daha yeryüzüne yakın, orta sınıf oteller arayanlar ise Pan Dei PalaisHotel de la Ponche ve La Bastide Du Port otellerine bakabilirler. Eğer görece ucuz Saint Tropez oteli arıyor iseniz ise 1 ve 2 yıldızlı oteller arasında öne çıkanlar Villa La Begude, ve Pastis Hotel St Tropez.

Gassin

Saint Tropez'in hemen yakınındaki sahilden 4 km kadar içerideki Gassin kasabası cafcaflı komşusuna göre daha sakin ve ucuz bir ortam sunuyor. Güzel korunmuş sokak ve binaları ve Saint Tropez körfezine tepeden bakan muhteşem manzarası da diğer artıları. Buradaki oteller için Gassin otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Sainte-Maxime

Saint Tropez'e sadece 4 km uzaklığındaki Sainte-Maxime, Saint Tropez Körfezinin kuzey tarafında güzel bir kasaba merkezi ve plajları olan bir yer. Bir şekilde Saint Tropez'de yer bulamazsanız (özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında) ya da Saint Tropez'in kalabalığından uzak ama Saint Tropez'e yakın olmak isterseniz konaklamak için Saint-Maxime otellerine de bakabilirsiniz.

Rio de Janeiro'da nerede kalınır?

Rio de Janeiro, Güney Atlantik'in kıyısındaki Brezilya'nın ikinci büyük şehri. Nefes kesici manzarası, sakin plaj kültürü ve her yıl düzenlenen karnavalıyla meşhur Rio.

Rio de Janeiro Limanı, okyanustan gelen eşsiz bir girişle sanki bir nehir ağzı gibi görünüyor. Ayrıca bu liman görülmeye değer coğrafik özellikler olan; 395 rakımlı Sugar Loaf Dağı, 704 rakımlı Corcovado Tepesi ve 1021 rakımlı Tijuca Tepeleriyle sarılmış. Bu özelliklerin hepsi birleşerek limanı Dünyanın Yedi Doğal Harikası’ndan biri yapıyor.

Çoğu insan Rio’yu suç ve şiddet olaylarıyla da tanıyor. Uyuşturucu baronları ve favelalar (gecekondu mahalleleri) çok eskiden beri devam eden sosyal sorunların sadece görünen yüzü. Favelalar genellikle şehrin dağlarının eteklerinde konuşlanmış ve orta-sınıf mahallelerle yan yanalar. Güvenliğiniz için:
  • ASLA bir favelaya tek başınıza ya da bilinmeyen bir rehberle gitmeyin.
  • Cebinizde çok fazla parayla etrafta dolaşmayın. ATM’ler her yerde.
  • Karanlık bastıktan sonra şehrin merkezi bölgelerinden, özellikle Saara’dan uzak durun.
  • Sabahları, özellikle polisler gelmeden önce yürüyüş ya da koşular yapıyorsanız, Copacabana’yı güvensiz kabul edin.
Güvenlik de göz önüne alınırsa Rio de Janeiro'da nerede kalınır sorusu çok büyük önem kazanıyor. Biz burada tek tek Rio de Janerio otel tavsiyesi vermek yerine Rio'da kalınabilecek bölgelerle ilgili bilgi vereceğiz. İlgili linkleri takip ederek bu bölgelerdeki oteller, otel fiyatları ve konuk değerlendirmeleri gibi ayrıntılara ulaşabilirsiniz.

Rio de Janeiro Zona Sul (Ipamena, Copacabana, Flamengo, Catete)

Rio de Janeiro'da nerede kalınır sorunun cevabı  sadece 43.87 kilometre kare olmasına rağmen, Rio de Janerio’nun çoğu dünyaca ünlü plajlarını ve görülecek önemli noktalarını içinde barındıran Güney Bölgesi (Zona Sul). Bu noktaların çoğu birbirine yürüme mesafesinde (örneğin, Sugar Loaf, Copacabana Plajı’ndan sadece 8km/5mil uzakta).  Çoğu otel ve hosteller, Tijuca Range (Maciço da Tijuca) ve deniz arasına sıkışmış, şehrin bu bölgesinde. Bu bölgede; North Zone’daki Maracanã Stadyumu ve Centre’deki birçok büyüleyici bina gibi yerler de var.

Zona Sul’da, Ipanema ve Copacabana plajları boyunca uzanmış Rio’nun en şık ve popüler otellerini bulabilirsiniz fakat Flamengo ve Catete civarında da birçok ucuz, küçük ve temiz otel var. Copacabana’daki otellerin dizildiği cadde, hem zevksiz ve abartılı giyinmiş turistler, hem de onlardan faydalanmaya çalışan fırsatçı yerliler yüzünden biraz keyifsiz olabilir. Daha iyi düzenlenmiş, hem de daha az turist olan iyi bir mahalle içinde olduklarından, Ipanema’daki apart oteller çok daha hoş bir alternatif olabilir.

Rio de Janeiro'nun Zona Sul Bölgesinin gece havadan görünümü. Eğer Rio'da nerede kalmalı diye soruyorsanız,
cevap Zona Su.
Rio Centro

Aşağı Centro’daki konaklama seçenekleri iş için ziyaret eden turistler için uygun olabilir. Fakat çevresindeki alanlar, neredeyse terk edilmiş gibi göründükleri ve düzgün restoranların eksikliği yüzünden geceleri keyifli olmaktan çok uzak. Merkez Santa Teresa Mahallesi ise,  şehirden epeyce ayrılmış ve dikkate değer gece hayatı imkânlarıyla birlikte, çok çeşitli yatak ve kahvaltı seçenekleri sunuyor.

Rio’nun yaratıcı ve modayla uğraşan insanlar arasında popülaritesinin artmasıyla, üst sınıf mahallelerde bu tasarıma önem veren kesime hitap eden oteller ortaya çıkmaya başladı. Şehirde ayrıca çok fazla apart otel seçeneği bulmak mümkün. Bu oteller mutfak imkânlarıyla birlikte, apart otel tipi konaklama sunuyor.   Özel apartman daireleri de kısa bir süreliğine, makul fiyatlarla internetten bulunup kiralanabilir. Bu yöntemle kalacak yer bulmak, sokaktan geçerken elinize tutuşturulan kâğıtlara bakarak bulmanıza göre daha uygun. Bu apartmanlar genellikle en az bir haftalık, Karnaval ya da Yeni Yıl dönemlerinde ise iki haftalık olarak kiralanabiliyor.

Rio’da konaklama ücretleri muhtemelen tüm Brezilya’ya göre en pahalı olanı. Daha ucuz fiyat aralığında bulunan otellerde nispeten bir doluluk var ve önceden rezervasyon yapmanız tavsiye ediliyor. Üstelik Yeni Yıl ve Karnaval zamanlarında çoğu konaklama fiyatları üç katından fazlasına çıkabiliyor. Bu dönemler en sıkışık dönemler ve çok çok önceden rezervasyon yapmanız gerekiyor. Bu etkinlikler zamanında siz bir iki gün kalmak isteseniz bile turistik otellerin çoğunun sadece 4 günlük paketler halinde satış yaptığına ve ücreti önceden aldığına dikkat edin. Bunların dışında en yoğun zaman, yaz tatillerinin olduğu Haziran ayı.
17 Mart 2015 Salı

Chiang Mai'de nerede kalınır?

Chiang Mai, aynı isimli eyaletin başkenti ve Kuzey Tayland’ın merkezinde.  Şehir merkezinde 170.000 (fakat tüm şehir sınırları içinde 1 milyondan fazla) kişiyle, Tayland’ın en büyük beşinci şehri. 316 metre rakımlı ovada konumlanmış bu şehir, dağlar ve bereketli kırsal bölgeler tarafından sarılmış.  Kayda değer göçmen nüfusu, başkentten daha yeşil ve sakin olması ve kozmopolit havası gibi birçok faktör, çoğu insanın Bangkok’tan buraya, “Kuzeyin Gül’üne”  kalıcı olarak yerleşmesine neden olmuş.

Bir zamanlar eski Lanna Krallığı’na başkentlik yapmış bu tarihsel ve kültürel olarak ilginç şehir, milattan önce 1296’da kurulmuş.  Bangkok’un kuzeyinden 700 km uzakta, Himalaya Dağları’nın inişli-çıkışlı bayırlarında kurulan bu şehre, 1920 yıllarına kadar sadece zorlu bir nehir yolculuğu ya da fil üzerinde bir seyahatle ulaşılabiliyormuş. Bu tecrit durumu, Chiang Mai’nin kendine has cazibesini korumasına yardımcı olmuş.

Chiang Mai'de nerede kalınır sorusuna gelelim. Burada biz tek tek Chiang Mai otel tavsiye4si vermek yerine Chiang Mai otelleri ile genel bilgiler ve kalacağınız bölgeyi ihtiyacınıza göre seçmeniz için belli başlı otel bölgeleri ile ilgili bilgi verdik.

Chiang Mai’de konaklama, Tay standartlarına göre bile genellikle ucuz. Hiçbir servisin olmadığı ucuz pansiyonlardan, yüksek katlı otellere ve her ayrıntısı düşünülmüş tatil köylerine kadar her türlü konaklama imkânı mevcut. Son moda ise eski şehir merkezine yerleşmiş Tay tarzı butik oteller. Birçoğu 2005’in ortalarından itibaren inşa edilmiş. Bu otellerde mükemmel bir servis ve sakin bir bahçe ortamı sunuyorlar.

Otellerin çoğu 8 oda ve bir havuzdan oluşacak kadar küçük ve Tayland’a özgü el işleri ve antikalarla dekore edilmiş. Şehre gelen ziyaretçiler arttıkça, fiyatlar da yükseliyor. Klimalı ve paylaşılan banyolu odalar, 200 bahta kadar bulunabilir fakat aramanız gerekecek.

Chiang Mai’de akşamlar Bangkok ve güneyine göre yağışsız mevsimde daha serin, o yüzden klima o kadar öncelik olmayabilir.

Uzun dönem (1 aydan fazla) kalmak isteyen ziyaretçiler için basit fakat konforlu, stüdyo tipi odalar ( Klimalı, 20-30 m2 genişliğinde, TV, buzdolabı, dışarı açılan pencere, park imkânı, çoğunlukla kablosuz internet [ayrıca ücretlendirilir]), elektrik-su gibi hizmetlerle ayda 4,000-6,000 baht civarı tutmalıdır. İyi fiyatlar sunan yerlerin çoğu şehrin kuzeybatı bölgesinde (Huay Kaew ve Chang Phueak yolları arasında, özellikle otobanın gerisinde) ve Chiang Mai University civarında (havalimanın kuzeyindeki otoban da dâhil). Fakat şehrin diğer kısımlarında da var.  Bazıları günlük fiyatlar sunuyor (400-600 baht). Karşılaştırırken elektrik fiyatlarına dikkat edin. Resmi fiyatlar kW saat başı 3 bahtın biraz üzerinde olmasına rağmen, apart otel ve daireler 5 ila 20 baht arası, çoğunlukla 6 baht ücret alıyor. Fiyata göre daha lüks odalar ve daireler de ayrıca mevcut ve internetten bulunabilir. Yeni: İşletmecilerin elektrik fiyatlarından bahsetmesi biraz dolandırıcılık; aslında bir işletme masrafı ve seyahatçileri ilgilendirmemesi gerekir.  Pansiyon sahipleri bundan bahsederse ya görmezden gelin ya da başka yerlere bakın, sonuçta seçenekleriniz çok(2014).

Chiang Mai Old Town Center

Chiang Mai’nin tarihi merkezi surlu şehir(Kuzey Tay lehçesinde chiang şehir ve mai yeni demek olduğundan Chiang Mai ya da Yeni Şehir).  Kapılar ve köşelerde bulunan duvar kısımları geçtiğimiz birkaç on yıl içinde restore edildiği için duruyor fakat geriye kalan kısımlardan sadece hendek ayakta kalmış.

Chiang Mai’nin ayakta kalan duvarları içinde, tarihleri prensliğin kuruluşuna kadar dayanan, otuzdan fazla, Burma, Sri Lanka ve Lanna Tay tarzlarında ağaç oymaları, Naga merdivenleri, aslan ve melek koruyucu figürleriyle, yaldızlı şemsiyeler, altın telkârilerle işlenmiş pagodalarla dekore edilmiş tapınaklar var. Bunların en meşhuru, şehre 13 km uzaklıktaki bir dağdan bakan, Wat Phrathat Doi Suthep tapınağı.

Bu bölgedeki oteller, karşılaştırmalı otel fiyatları ve diğer ayrıntılar için Chiang Mai Olt Town Center Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Chiang Mai'de nerde kalmalı - Chiang Mai Old Town Center
Chiang Mai Old Town
Chiang Mai Night Bazaar

Chiang Mai Night Bazaar (Chiang Mai Gece Pazarı) ya da sadece Night Bazaar (Thai: ไนท์บาซาร์, Nai Basa)  şehirdeki hendeğin tam doğusunda, hendekle Ping Nehri arasında; Tha Phae ve Sridonchai yolları arasındaki Chang Khlan yolunda.  Burası el sanatları ve portre resimleriyle ünlü. Ayrıca mücevherler, oyuncaklar, kıyafetler ve CD ve DVD’ler gibi ileri teknoloji eşyalar da burada. Bu pazar Chiang Mai’deki en popüler turist çeken bölgelerden biri. Başlarda bu pazar sadece Çinli tüccarlara aitken, daha çok ticari binaların inşasıyla alan olarak iyice genişlemiş ve sadece tek bir grup insana ait olmaktan çıkmış.


Bu bölgedeki oteller, karşılaştırmalı otel fiyatları ve diğer ayrıntılar için Chiang Mai Night Bazaar Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Chiang Mai Night Bazaar
Huay Kaew

Doi Suthep'teki otellerin çoğu Huay Kaew adlı, Chiang Mai tarihi şehir merkezine oldukça yakın bir bölge içinde.Huay Kaew Road şehir surlarından kuzeybatıya Doi Suthep Milli Parkı yönüne giden ana yollardan biri. Bu bölge Chiang Mai'de konaklamak için ideal yerlerden biri. Havaalanına sadece 15 dakika mesafede ve şehrin tarihi merkezini çevreleyen surlardan ise yürüme mesafesi uzaklıkta. Yine Chiang Mai Night Bazaar araç ile sadece 15 dakika uzaklıkta. Doi Suthep Dağlarındaki muhteşem tapınak da taksi ile kolayca (100 baht civarı tutar) ulaşılabilir bir mesafede.

Bu bölgedeki oteller için Chiang Mai Huay Kaew Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Nimmanhemin

Nimmanhemin — ya da Nimmanheminda — Road ve çevresideki bir sürü sokak Chiang Mai'nin hızla trendi olan bölgelerinden biri. Suthep Semtinin batısındaki dağların eteklerindeki bu bölge sadece 20 yıl kadar önce şehrin dışında balçık bir yol iken hızlı bir şekilde önemli turizm mekanlarından biri haline gelmeye başlamış. Huay Kaew Road ile Rimcome Kavşağında kesişen ve caddede hayatın çoğu kuzey kısımda.

Bu bölgedeki oteller için Chiang Mai Nimmanhemin Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.
16 Mart 2015 Pazartesi

Dublin'de nerede kalınır?

İrlanda’nın başkenti Dublin (İrlandaca: Baile Átha Cliath, “Engebeli Sığlık Kasabası”) uluslararası ziyaretçilerin ülkeye en popüler giriş noktası olmakla birlikte, canlılığı, gece hayatı ve turist çeken bölgeleriyle ünlü. Büyük Dublin Bölgesi’nde iki milyon kişiyle, İrlanda’yla karşılaştırıldığı zaman orantısız bir şekilde büyük  –tüm Cumhuriyetin nüfusunun üçte birinden daha fazlası burada yaşıyor! Fakat nüfusun çoğunluğunun banliyölerde yaşadığı merkez ise nispeten daha küçük ve yürüyerek keşfedilebilir bir yer.

Dublin bir zamanlar Avrupa’nın konaklanılabilecek en pahalı başkentlerinden biriydi ve nadiren paranızın karşılığını veriyordu (belki de hiç). Artık öyle değil. Şehrin otel işletmelerinin ekonomik kriz ve neden olduğu turist sayılarındaki düşüş karşısında ilk tepkileri (en azından 2010’da), çoğu, yükseliş zamanlarında büyük masraflarla inşa edilen ya da yenilenen otellerinin geleceğini çaresizce garantiye almaya çalışmak için daha ucuz konaklama ücretleri sunmak oldu. Neler olabileceğini tahmin etmek zor, fakat her otelin bu zorlu yılları atlatamayacağı açık.  Tabi bu sizin için kötü bir haber değil çünkü herkes siz yataklarına yayılın diye vereceğiniz para için rekabet halinde. O kadar çok teklif var ki, odaların fiyatları sezondan sezona değil gün içinde bile çılgınca bir şekilde değişebiliyor.

Biz bu yazımızda Dublin'de nerede kalınır sorusuna, tek tek Dublin otel tavsiyesi vermek yerine Dublin'in konaklama konusunda popüler mahallelerini tanıtarak cevap vereceğiz.

Temple Bar & Trinity College

Dublin’in merkezinde, Liffey Nehrinin hemen güneyinde, Temple Barı’nın 18. yüzyıldan kalma parke taşlarla döşenmiş sokakları, hafta sonlarında haz dolu bir koşuşturmaca sunuyor. Gece hayatı ile meşhur bu bölgede partilere ve barlara akmaktan başka ister İrlanda Film Enstitüsü’nde bir filme yetişin ister kendinizi eski Dublin’deki Fotoğraf Galerisi’nin içine bırakın. Meetinghouse Meydanı, hafta sonları bir yiyecek pazarına ev sahipliği yapıyor. Batıda, Vikinglerin ilk yerleştiği yere yakın olan, İsa Kilisesi Katedrali ve yol üzerinde yükselen Dublin Kalesi görülebilir. Daha batıda ise Liberties mahallelerinin kırmızı kiremitli, sıralı evleri bulunuyor.

Temple Barı’nın doğusunda ise beyaz kolonlarıyla İrlanda Bankası ve büyük, heykel dikili kampüsüyle Trinity Koleji bulunur. Güneyde, Grafton ve Nassau sokakları arasında Dublin’in alışveriş merkezi yer alır.

Dublin'in bu merkezi bölgelerinde konaklama bilgileri, otel fiyatları ve diğer ayrıntılar için Dublin Temple Bar Otelleri ve Dublin Trinity College Otelleri sayfalarına bakabilirsiniz.

Dublin'in merkezindeki Temple Bar 
St Stephen’s Green

Grafton Sokağıyla bağlı Trinity Koleji’nin güneyinde, 22 dönümlük, peyzajlı çimenliğiyle, oranın sakinleri tarafından sevilen, St Stephen Green Parkı bulunuyor. Batıda, Dublin’in ikonik, George dönemine ait zarif kapılarına karakterini kazandıran, Merrion Meydanı, yakınında, görkemli, Leinster House parlamento binası var. Daha batıda, Portobello’nun düzenli Victoria dönemi kırmızı tuğlalı evleriyle, su kenarı boyunca uzanan, yapraklı yolları yer almakta. Buradan da daha güneyde, lüks restoranları ve otelleriyle, iğne yapraklı banliyö, Ballsbridge yer alıyor.

Bu bölgedeki Dublin otelleri için Dublin St Stephen's Green Otelleri sayfamıza bakabilirsiniz.

Dublin
Dublin Şehir Merkezinin Kuzeyi

Liffey Nehri’nin kuzeyindeki O’Connell Sokağı, Dublin’in ışıklı heykelleriyle süslenmiş dükkânlarla dolu. Yolun yarısında, 1916’daki Paskalya Ayaklanmasının merkezi de olan, meşhur Posta Binası yer alıyor. Kuzey uçta ise müzeler sıralanmakta. Liffey Nehri kenarındaki rıhtım yolundan batıya doğru bir yürüyüşle Paul Quarter’ın Ormond Quay’deki açık hava kafeleri ve 18. yüzyıldan kalma, İrlanda’nın ana mahkemeleri olan,  Four Courts binaları bulunmakta. Bir zamanlar gözden düşen Northside, şimdi özellikle Parnell Sokağı civarındaki barlar ve seçkin, çok kültürlü restoranların sesleriyle uğulduyor.

International Financial Services Centre (IFSC)

Liffey Nehrinin doğu ucunda, yenilenen Docklands’in sınırında, İrlanda’nın finansal devlerine ev sahipliği yapan, göz alıcı UFHM binası bulunmakta. Bu binayla, yeni klasik döneme ait Gümrük Binası arasında bulunan, ürkütücü, gerçek boyutlarda yapılmış Kıtlık heykelleri, göçmenlerin yoksulluktan kaçmak için denize açıldığı noktayı işaretler. Kuzeye doğru, George’un Limanının yenilenmiş depoları, Gümrük Binası İskelesindeki butiklerle dolu alışveriş merkezleri ve su kenarındaki şarap barlarına ev sahipliği yapar. Daha doğuda, binlerce büyük canlı organizasyona ev sahipliği yapan (eski Point Theatre’ın yerini almış), O2 eğlence mekânı yer alır.

İş için Dublin'de iseniz bu bölgede kalmanız uygun. Buradaki oteller için Dublin International Financial Services Center Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Dublin IFSC'deki Kıtlık Anıtı.
Dún Laoghaire

Dublin koyunu kucaklayan, bu şirin sahil mahallesi, DART treniyle merkez Dublin’den sadece 20 dakika süren bir yolculuk mesafesinde. Liverpool Limanlarına buradan giden araç feribotu ve iki devasa rıhtımla burası, gözde bir gezinti yeri. Daha güneydoğuda Sandycove’un rahat yüzme noktası ve yakında; şimdilerde James Joyce Müzesi’ne ev sahipliği yapan, eskiden yüzyıllarca savunma istihkâmı olarak kullanılmış, Martello Kulesi bulunur. 

Dublin'in kalabalığından bir nebze uzakta konaklamak isterseniz buradaki oteller için Dublin Dún Laoghaire Otelleri sayfamıza bakabilirsiniz.