28 Ocak 2014 Salı

Amerika'da ucuz mobil data planı

Cebimizde taşıdığımız ve akıllı telefon dediğimiz cep bilgisayarlarının sağladığı kolaylık ve sürekli internete bağlı olma rahatlığı yurt dışına çıktığımızda birden yok olabiliyor. Her ne kadar Türkiye'den hesaplı görünen data roaming destekli paketler olsa da bunlar biraz uzun bir tatilde oldukça pahalı olabiliyor. Paketsiz roaming zaten aklınızdan bile geçmesin.

Amerika gibi toplu taşımanın olmadığı ve genelde sizin araba kullanmanız gereken bir ülkede de akıllı cep telefonu ve data olmadan gezip tozmanız kolay değil. Google Maps gibi bir alet olmadan araba sürmeniz, online şehir ve otel rehberlerine ve otel rezervasyon sayfalarına ulaşmanız hayatınızı hem kolaylaştıracak hem de para tasarrufu sağlayacaktır.

Amerika'da paranızın karşılığını en hakkı ile veren SIM card bence 39.88 Dolara satılan ve 30 Dolarlık kontör ile gelen T-Mobile SIM Starter Kit. Eğer iş için ya da gezmek için Amerika'ya gidiyorsanız ve yanınıza akıllı telefon alıyorsanız bu plan inanılmaz kolaylık sağlıyor. Bu set sadece size 1 ay boyunca sınırsız data bağlantısı vermekle kalmıyor, aynı zamanda bu datanın ilk 5 GB gibi büyük bir kısmı LTE hızında (eğer telefonunuz LTE destekli ise).

T-Mobile starter kit Amerika'da dükkanlarda satılmıyor ve sadece online satın alınabiliyor. Aslına bakarsanız bu güzel plan neredeyse sır gibi saklanan birşey ve T-Mobile çalışanları bile bu plandan haberdar değil gibi! T-Mobile starter kit'i sadece Walmart.com'dan online satın alabilirsiniz.

Bu kart microSIM boyutlarında. Eğer cihazınızda nanoSIM kullanmanız gerekiyor ise 1 adet SIM Kart Kesici alın. Eğer telefonunuz microSIM harici bir boyutta kart kullanıyorsa SIM Kart Konverter almanız gerekebilir.

Peki Amerika'da yaşamayan biri online nasıl alışveriş yapabilir? Eğer Amerika'da kalacağınız oteli önceden ayarladı iseniz ve bu otel sizin adınıza paket toplama servisi veriyor ise kartı alıp otelinize göndertebilirsiniz. Eğer bu mümkün değil ise Walmart kartları fiziksel mağazalarına ya da FedEx ofislerine gönderip buradan kişisel olarak almanıza izin veriyor.

T-Mobile SIM Starter Kit
T-Mobile SIM Starter Kit
T-Mobile starter kit sim kartlar online aktive edilmeli ama online yapamazsanız bile en yakın T-Mobile mağazasından da aktive ettirebilirsiniz. T-Mobile hotspot ayarlamak için internetten T-Mobile'ın APN ayarlarını yükleyebilirsiniz. Fazla karmaşık birşey değil, yapmanız gereken APN Name'i fast.t-mobile.com olarak değiştirmeniz.

T-Mobile'ın Amerika'da şehir içi bağlantısı süper. Los Angeles'tan San Francisco'ya her yerde tüm yeşil çubuklar görünüyor. Küçük şehirlerde LTE olmayabileceğinden HDSPA+'a düşmeniz mümkün ama H+ bile Viber, Skype ve Whatsapp gibi hayati uygulamala için kafi. Kırsal alanda ise bağlantı iyi değil. Yosemite Parkında mesela bağlantı var-yok arasındaki ince çizgide. Neyse ki buralarda bile çoğunlukla Google Maps ve Navigasyon'a yetecek sinyal var.

1 yorum:

  1. Merhaba

    Peki GSM numarası aktivasyon sırasında mı atandı? ilgili aktivasyon 30 gün sonra son mu buluyor? vs. bu konudaki ekstra deneyiminizi paylaşabilir misiniz?

    Teşekürlerç

    YanıtlaSil