4 Şubat 2014 Salı

Napoli'de nerede kalınır?

İtalya'nın Roma ve Milano'dan sonra üçüncü büyük şehri olan Napoli'nin tarihi merkezi kapladığı alan bakımından dünyanın en büyüklerinden. Her ne kadar Roma, Venedik ve Floransa gibi büyük miktarda turist uğramasa da Napoli İtalya'nın en güzel turist şehirlerinden biri. Roma'nın sadece 2 saat güneyinde yer alan Napoli tarih, sanat, kültür, mimari, müzik ve astronomi yönlerinden İtalya'nın en önemli şehirlerinden biri.

Napoli Yunanlılar tarafından Roma İmparatorluğundan çok önce kurulmuş. Napoli ismi Yunanca Neapolis, yani "yeni şehir" kelimesinden geliyor. Napoli Roma'nın 250 km güneyinde Akdeniz sahilinde Napoli Körfezi üzerinde  Vezüv Yanardağı ile Campi Flegri arasında. Napoli limanı Akdeniz'in ve Avrupa'nın en büyük limanlarından biri ve buradan birçok küçük Akdeniz adalarına, Sardinya'ya, Sicilya'ya, Eoliyen adalarına, Korsika'ya ve Tunus'a giden feribotla ulaşabilirsiniz.

Napoli, pizzanın ana vatanı. Buradaki pizzalar Roma ya da Floransa'da yiyebileceklerinizden farklı. Her ne kadar şehirdeki her pizzacı güzel pizza yapsa da eğer otantik Napoli pizzası tatmak istiyor iseniz Pizzeria Brandi'ye gidin ve  pizza margherita (orjinal pizza - taze domates, reyhan, taze mozzarella peyniri ve biraz zeytin yağı) ısmarlayın.

Napoli her ne kadar "tehlikeli" bir yer olarak da bilinse (bir zamanlar havada kurşunlar uçuşturan mafya sağolsun) aslında Barselona ya da Amsterdam gibi şehirlerden çok daha güvensiz değil. Gecenin bir vakti karanlık sokaklara dalmak veya oldukça dikkatsiz bir şekilde cüzdanı oraya buraya atmak gibi huylarınız yoksa biraz sağduyu ile güvenlik konusunda sıkıntı yaşamadan tatil yapabilirsiniz. Yine de Napoli'nin tarihi merkezi fakir ve suç oranı bir miktar yüksek bir bölge olduğundan pahalı saat, mücevherat giymeyin (ve kasası olan bir otel kiralayın) ya da paranızı ortaya saçmayın. Ha bir de Juventus FC, AC Milan, Internazionale Milano, AS Roma, SS Lazio ya da Fiorentina gibi başka şehirlerin takımlarının formaları ile ortalıkta dolaşıp dayak yemeyin.

Napoli'de nerede kalınır? Napoli'de konaklama Roma ya da diğer kuzey İtalya şehirlerine göre ucuz ama otel kalitesi her zaman iyi değil. Eğer iyi bir Napoli otelinde kalmazsanız sıcak suyun akmaması, elektrik kesintisi ve pek de rahat olmayan bir yatak gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Eğer bütçeniz kısıtlı ise ve hesaplı kategorisinde bir otel odası kiralamaya niyetli iseniz otelin online konuk değerlendirmelerini mutlaka okuyun.

Napoli'nin turistler için en önemli bölgesi şehrin tarihi merkezi (Centro Storico). Yüzyıllardır şehir üstüne şehir inşaa edildiğinden birkaç katmandan oluşan bu geniş tarihi bölge şahane meydanları (pizzeria), barok kiliseleri (dünyada içinde en çok tarihi kilise bulunan kent Napoli), yer altından bulunan Roma İmparatorluğu dönemi harabeler, Spaccanapoli gibi meşhur caddeler, renkli gece hayatı ve başlı başına açık hava müzesi olan bir bölge.

Napoli Haritası
Napoli Haritası. Napoli'nin tarihi şehir merkezi Napoli Centro Storico olarak adlandırılan bölge.

Napoli'de kalmak için en güzel bölge bu tarihi merkezdeki kıyı şeridi ve daha spesifik olarak da San Ferdinando bölgesi. Burada Napoli Kraliyet Sarayı'nı (Royal Palace of Naples) ve sarayın önündeki Napoli'nin en büyük meydanlarından biri olan Piazza Plebiscito'yu bulacaksınız. Bakınız Napoli Kraliyet Sarayı yakınlarındaki oteller. Eğer spesifik olarak Napoli otel tavsiyesi istiyorsanız bu bölgede kıyıdaki 4 Yıldızlı Hotel Excelsior Naples iyi bir otel.

Turistler için Napoli'deki en önemli caddelerden biri Spaccanapoli (Napoli Bölücüsü). Bu upuzun ve dar caddenin adı şehrin bu bölümünü ortadan ikiye ayırmasından geliyor. Birçok Napoli turist atraksiyonuna bu caddeyi yürüyerek ulaşabileceğinizden turistler için popüler bir cadde. Cadde San Ferdinando'ya oldukça yakın mesafede.

Eğer Napoli'de konaklayacaksanız ve pek çok tarihi yere ve müzeye yakın olmak istiyorsanız şehrin tarihi merkezinde kalın. Bu bölgedeki oteller, oda fiyatları ve konuk yorumları için Napoli Şehir Merkezi Otelleri sayfasına bir göz atın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder